Презентація " Квіти для мами: декоративний натюрморт"

Про матеріал
Презентація підходить для дистанційного навчання. Цей матеріал я давала дітям опрацювати. Буду вдячна за коментарі та відгуки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квіти для мами: декоративний натюрморт. Підготувала вчитель мистецтва. Федорова Н. В. Добропільської ЗОШ І-ІІ ступеня ✓6. Добропільської міської ради

Номер слайду 2

Весна і літо — пора розквіту та буяння природи. У натюрморті , як і в пейзажі, можна відтворити красу і багатоколірність довкілля, що оживає після зими і наповнюється всіма барвами. Такими є квіткові натюрморти, які митці створюють і в реалістичній, і в декоративній манері.

Номер слайду 3

Гра «Ескізи-за гадки “Назва квітки”»

Номер слайду 4

Реалістичний натюрморт– це зображення квітів таких, якими вони є в природі, їх справжній зовнішній вигляд. Декоративний натюрморт – це зображення квітів у стилізованому (спрощеному) вигляді

Номер слайду 5

?! Визначте реалістичні і декоративні натюрморти. Поміркуйте, які засоби використали художники для створення декоративних образів.2 КОХАЛЬ НАТАЛІЯ4 Марія Приймаченко3 ЯН ДАВІДС ДЕ ХЕМ1 Семеренко Володимир

Номер слайду 6

У декоративному натюрморті художники перетворюють реальні форми предметів на стилізовані зображення: використовують площинність зображення, прикрашають декором тощо. Декоративні натюрморти створюють, як правило, для оздоблення інтер’єру.

Номер слайду 7

Головне завдання в декоративному натюрморті - стилізація зображень. Вона здійснюється через спрощення форми, деталей, кольору, а так само за рахунок відмови від передачі об’єму. Однак спростити форму зовсім не означає збіднити її, адже, випускаючи названі деталі, художник підкреслює найбільш виразні якость предмета. Ускладнення форми створюється за рахунок введення декоративного орнаменту, який відсутній в реальної натурі. Художник може стилізувати предмет, значно відходячи від натури - наприклад, квіти, глечик, фрукти можна трактувати майже як геометричні форми або зберегти природні плавні обриси.

Номер слайду 8

У декоративному натюрморті не використовуються правила відображення обсягу, повітряного простору, не враховується плановість зображення. Головне - колірне рішення, колорит, побудований на нюансі, контрасти або монохромії. Важлива роль відводиться лінії, контуру, їх руху і взаємодії з плямою. Допустимим є також використання орнаментів, візерунків як аплікативної складової декоративного натюрморту. Анрі Матісс. Натюрморт з магнолією;Роберт Фальк. Натюрморт.

Номер слайду 9

Секрети майстерності. Створюючи декоративний натюрморт, слід пам'ятати:будь-який предмет на натюрморті можна збільшувати (наприклад, гранично округлити глечик-карапузик, сильно витягнути грушу або сплюснути яблуко, підкреслити пластику предмета декоративним малюнком);можлива зміна пропорцій предмета;зображення малюються поверхнево, без передачі перспективи;використовуються локальні кольори. Мистецька скарбничка. Локальний колір - в живописі: основний і незмінний колір змальованих об'єктів, умовний, позбавлений відтінків, які виникають в природі під впливом освітлення повітряного простору.

Номер слайду 10

Ірина Телева. Натюрморт з лялькою;Юко Наката. Квіти;Кріс Каннінг. Мак; Наталя Смолянинова. Осінній натюрморт.

Номер слайду 11

УСНЕ ЗАВДАННЯ1. У чому полягають особливості декоративного натюрморту?2. Для чого створюються декоративні натюрморти?ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯСтворіть декоративний натюрморт «Квіти для мами» (аплікація, витинанка). Намагайтеся передати своє ніжне ставлення до матусі.

Номер слайду 12

Правила користування ножицями та клеєм. Правила користування ножицями1) Ножиці – це небезпечний інструмент. Поводитись з ним треба обережно.2) На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти.3) Не тримай ножиці вістрями догори.4) Не ріж на ходу. Під час різання не вставай з місця.5) Передавай ножиці закритими і кільцями вперед.6) Під час роботи з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання. Правила користування клеєм1) Клей треба наносити пензликом від середини до країв.2) При потраплянні клею на одяг його слід негайно змити водою.3) Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися матер’яною серветкою.4) Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Тут може бути твоя робота…

Номер слайду 15

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯДОДАТИ СВІЙ СЛАЙД У ПРЕЗЕНТАЦІЮЯкісно сфотографувати та додати свою практичну роботу; В мережі інтернету знайти загадку про будь яку квітку (на укр. мові). Зображення відгадку і створити свій слайд за прикладом вчителя;Бажаю всім успіху!

Номер слайду 16

Дякую за увагу!Бажаю всім успіху!

Номер слайду 17

Федорова Н. В. _______клас. Я найперша зацвітаю Синім цвітом серед гаю, Відгадайте, що за квітка,Бо мене не стане влітку.  Пролісок (Первоцвіт) Приклад

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Зелиская Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кузьміна Світлана Сергіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 6 клас (Масол Л.М.)
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
4701
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку