Презентація "Квітка сонця під блакитним небом"

Про матеріал

Цю презентацію можна використати на педраду, педагогічні читання до 100 річниці В.Сухомлинського. Цей матеріал є доповненням до "Уявної подорожі. Квітка сонця під блакитним небом". В ньому висвітлені основні принципи особистісно-орієнтованого навчання і виховання молодших школярів за В.Сухомлинським. Призначено для педагогічних працівників.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уявна подорож«Квітка сонця під блакитним небом»

Номер слайду 2

В. О. Сухомлинський про основні принципи особистісно-орієнтованого навчання і виховання молодших школярів

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

« Кожна людина неповторна. Саме з цього ми повинні виходити у практиці своєї виховної роботи» «Людська індивідуальність дитини неповторна»

Номер слайду 9

«У кожної людини є задатки, обдаровання, талант до певного виду або кількох видів діяльності» 

Номер слайду 10

«Ми бачимо, що дискретність роботи мозку проявляється у дітей по-різному: в одних ця робота швидка, в інших – повільна, звідси – кмітливість і некмітливість, тямущість і нетямущість, міцність і неміцність пам’яті, сильно і слабо виражена здатність до оволодіння знаннями».

Номер слайду 11

«Мистецтво й майстерність навчання й виховання полягає у тому, щоб, розкривши сили й можливості кожної дитини, дати їй радість успіху в розумовій праці. А це означає, що в навчанні має бути індивідуалізація – і в змісті розумової праці, і в часі».

Номер слайду 12

«Виховання людської особистості – це насамперед виховання почуття власної гідності»

Номер слайду 13

«Позитивні інтелектуальні почуття, поступово утверджують у дітей свідомість власної інтелектуальної гідності, а негативні -  поступово пригнічують дитину, що супроводжується втратою інтересу до розумової діяльності».

Номер слайду 14

«…..уміло вести шляхом подолання труднощів, добиваючись, щоб людина вже в отроцтві завоювала право на радість, знала справжню ціну цьому почуттю»

Номер слайду 15

«Знання не пасивно засвоюються, а здобуваються активними зусиллями».

Номер слайду 16

«Навчання стає працею за тієї умови, коли учень самостійно добуває знання. Це необхідно не лише для міцності знань. Самостійне здобування знань породжує зрілість думки».

Номер слайду 17

"Оцінка стає в руках учителя інструментом виховання, якщо вона пробуджує дитяче бажання вчитися і допомагає цьому бажанню, а не карає за небажання" 

Номер слайду 18

Номер слайду 19

1. Неповторності кожної дитини2. Визнання відсутності нездібних дітей3. Урахування нерівності розумових здібностей дітей.4. Індивідуалізації5. Врахування індивідуальних особливостей 6. Визнання кожного учня особистістю.

Номер слайду 20

7. Отримання позитивних почуттів 8. Навчання через подолання труднощів.9. Дослідницького підходу .10. Самостійної розумової праці .11. Людяності, чуйності і тактовності по відношенню до учнів.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
24 вересня 2018
Переглядів
1193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку