Презентація "Леся Українка "Пам’ять про неї жива""

Про матеріал
Презентація "Леся Українка "Пам’ять про неї жива"" допоможе здобувачам знань глибше познайомитись з життєвим та творчим шляхом Лесі Українки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ять про неї жива

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пам'ятники і пам'ятні дошки. Видатній мисткині та діячці встановлено більше 90 пам'ятників і пам'ятних дощок в Україні та світі. Лише в Луцьку їх 4: 1966, 1977, 1986 та 2004. Пам'ятник Лесі Українці в Балаклаві (2004) Пам'ятник Лесі Українці в Дніпрі (2019) Пам'ятник Лесі Українці в Києві в Маріїнському парку (1965) Пам'ятник Лесі Українці в Києві на площі Лесі Українки (1973) Пам'ятник Лесі Українці в Новограді-Волинському (1987) Пам'ятник Лесі Українці в Ялті (1972) Паркова скульптура Лесі Українці на території МАУП в Києві (2000)За кордоном: Пам'ятник Лесі Українці у Клівленді (США) (1961) Пам'ятник Лесі Українці в Торонто (1975) Пам'ятник Лесі Українці в Телаві (2017)Пам'ятні дошки: Меморіальна дошка Лесі Українці в Берліні (2010) На честь Лесі Українки в Гадячі встановлено пам'ятну дошку в Урочищі Зелений Гай, де мешкала родина Драгоманових. В Харкові на вул. Лесі Українки на огорожі школи встановлено пам'ятну дошку з написом «Дерево-горіх посаджено на честь Лесі Українки в 1999 році з нагоди 110-ї річниці перебування поетеси в Харкові». Музеї Особисті речі Лесі Українки, музей поетеси в Новограді-Волинському Життя та творчість Лесі Українки вивчає Науково-дослідний інститут Лесі Українки. Музей Лесі Ук Музей Лесі Українки в Києвіраїнки в Колодяжному Музей родини Косачів-Драгоманових у Звягелі Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у Звягелі Музей Лесі Українки в Сурамі Музей Лесі Українки в Ялті

Номер слайду 4

Пам’ятник Лесі Українці у Львові:3 вересня 1973 року в Києві відкрито пам’ятник Лесі Українки

Номер слайду 5

Пам’ятник Лесі Українці в Телаві: Пам’ятник Лесі Українці в Балаклаві:

Номер слайду 6

Школа ім. Лесі Українки в Нобл Парку, Мельбурн, Вікторія, Австралія. Шко́ла ім. Ле́сі Украї́нки, також відома як Украї́нська Шко́ла в Нобл Па́рку, Мельбурн (англ. Ukrainian Community School in Noble Park, Melbourne) — суботня школа, яка спеціалізується на вивченні української мови, літератури, історії, географії і культури. Заснована у 1954 році.

Номер слайду 7

Меморіальна таблиця на віллі Адріана в Санремо (Італія) повідомляє, що на ній жила палка виразниця українського національного духу поетеса Леся Українка:

Номер слайду 8

Бульвар Лесі Українки. м. Київ. Театр Лесі Українки у Києві

Номер слайду 9

Публічна бібліотека імені Лесі Українки для дорослих міста Києва

Номер слайду 10

Волинський національний університет імені Лесі Українки. Вулиця Лесі Українки, Луцьк.

Номер слайду 11

Музей Лесі Українки в селі Колодяжне, Волинська обл. На її честь названо астероїд 2616 Леся.2616 Леся (2616 Lesya) — астероїд головного поясу, відкритий 28 серпня 1970 року. Названий на честь української поетки, драматурга та літературного критика Лесі Українки. Тіссеранів параметр щодо Юпітера — 3,692. Він знаходиться у головному поясі астероїдів, що розташований між орбітами Марса та Юпітера і складається приблизно з 580 000 астероїдів.

Номер слайду 12

Поштова марка:«Ле́ся Украї́нка» — срібна ювілейна монета номіналом 1000000 карбованців, яку випустив Національний банк України. Присвячена 125-річчю від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач) — видатної української поетеси і громадської діячки. Монету введено в обіг 10 квітня 1996 року. Вона належить до серії «Видатні особистості України».

Номер слайду 13

Леся Українка «силою свого генія… створила надзвичайно своєрідну поему, піднесла її на небувалу в історії світової літератури височінь» (Б. Мельничук). «На свій вік це геніальна жінка… в кожнім її слові я бачив розум та глибоке розуміння поезії, освіти та людського життя» (М. Павлик). «Від часу Шевченкового «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте» Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова, як із уст сеї слабосилої хорої дівчини» (І. Франко).

pptx
Додано
17 лютого
Переглядів
61
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку