" Презентація "Лінійна функція""

Про матеріал
В даній презентації містяться інтерактивні вправи "знайди пару", кросворди, слайди з історії функцій,використання лепбуків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лінійна функція, графік та її властивості

Номер слайду 2

МЕТА: - удосконалити вміння будувати та читати графіки лінійної функції; - застосовувати знання про властивості функції y=kx + b до розв’язання вправ; - розвивати математичне мислення, уяву; - виховувати уважність, охайність запису та побудов графіків...

Номер слайду 3

І. Організаційний момент. Китайська мудрість говорить: « Покажи мені – і я запам’ятаю, дай мені діяти самому – і я навчусь…» . Тож дійте, думайте, питайте, пропонуйте – бо тільки таким шляхом ми зможемо пізнати істину

Номер слайду 4

ІІ. Актуалізація знань і вмінь 2.1. Фронтальне опитування(робота з додекаедром)-по черзі кожна група кидає додекаедр і відповідає на запитання ,яке випадає;-якщо відповідає правильно зараховується 1 бал;-якщо ні хід переходить до іншої групи;-випадає повторно питання група ще раз кидає (по 3 ходи).

Номер слайду 5

.2.2. Інтерактивні вправи ( робота з QR-кодами):2.1. Кросворд 2.2. Знайди пару

Номер слайду 6

2.3. З історії функцій: Саме поняття “функція” (від латинського functio - вчинення, виконання) було вперше вжито німецьким математиком Лейбніцем в 1673р. Лейбніц ввів також терміни “змінна” і “константа”. У 18-му столітті з'являється новий погляд на функцію як на формулу, яка б пов'язала одну змінну з іншою. Підхід до такого визначення вперше зробив швейцарський математик Г. Лейбніц

Номер слайду 7

Сучасне поняття функції з довільними областями означення і значень сформувалося після робіт творця теорії множин Г. Кантора (1845—1918)

Номер слайду 8

ІІІ. Удосконалення вмінь і навичок. Робота з лепбуком «Лінійна функція»: Тема «Лінійне рівняння ,її графік і властивості»

Номер слайду 9

Продовжуємо працювати з лепбуком. 3.1. Завдання на картках: Кожен учасник групи витягує з кишеньки «завдання на картках» по одному листочку і на ньому заповнює пусті клітинки і будує графік по цих точках.

Номер слайду 10

По черзі потрібно кожному члену групи кидати кубик з написами «правда» і «дія». Якщо випадає на кубику «Дія»,то треба витягнути завдання із кишеньки «Дія» і виконати його… Правильна відповідь зі кишені «Правда» оцінюється в 1 бал із «Дії» - 4 бали.3.2. Математична гра «Правда чи дія»

Номер слайду 11

ІУ. Підсумок уроку4.1. Інтерактивне завдання у wordwall «Лінійна функція»Gameshow qusz4.2. Гра «Перший мільйон» з теми «Лінійна функція» learnsngapps

Номер слайду 12

. У. Рефлексія. Весна - пробудження природи, Немає кращої нагоди. Щоб нову справу розпочати Бажання треба тільки мати. Успішним будь у школі ти,І досягай завжди мети. Несе хай успіх кожна днина,Пишається тобою наша Україна!

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Пов’язані теми
Алгебра, Презентації
Додано
5 березня 2023
Переглядів
206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку