Презентація "Літературний марафон"

Про матеріал
Презентація "Літературний марафон" створена для позакласного заходу для 6 класу в рамках проведення тижня зарубіжної літератури. Може бути використана на підсумкових уроках з літератури, коли потрібно пригадати вивчені твори, їх авторів і героїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературний марафон У пошуках знань для учнів 6 класів. Підготувала учитель зарубіжної літератури Богодухівського ліцею №3 Луценко М. М.

Номер слайду 2

І тур «ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ» Завдання:назвати ім'я героя, книгу і її автора

Номер слайду 3

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ» «Більше він уже ніколи не водив компанії з Привидами, - у цьому сенсі він дотримувався поміркованості, - і про нього йшла поголоска, що ніхто не вміє так шанувати і справляти Різдво, як він»

Номер слайду 4

Ебенезер Скрудж

Номер слайду 5

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»«А ну, брате Єлдирін, одягни на мене пальто… Щось вітерцем війнуло… Морозить… Ти відведеш його до генерала й спитаєш там. Скажеш, що я знайшов і прислав… »

Номер слайду 6

Поліцейський наглядач Очумєлов

Номер слайду 7

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»« Мамо, я відрікся від тебе в годину моєї гордості. Прийми мене в годину моєї смиренності. Мамо, я дав тобі ненависть. Дай же мені любов. Мамо, я відштовхнув тебе. Прийми своє дитя зараз»

Номер слайду 8

Хлопчик-Зірка

Номер слайду 9

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»«Не бійся, Нафаню! Ступи до нас ближче… А це жінка моя, уроджена Ванценбах… лютеранка»

Номер слайду 10

Тонкий

Номер слайду 11

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»« Ви двоє зчепилися; він огрів тебе дошкою по довбешці; ти так і перекинувся. Потім устав, зіпнувся на ноги і раптом вихопив ножа та як штрикнув його. Ну, а вже після цього ти сам впав і лежав, мов дерев*яна колода»

Номер слайду 12

Індіанець Джо

Номер слайду 13

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»«Я дуже хотіла ляльку, і тато написав їм про це. Та коли прийшла пожертва, там була записка, і в ній ішлося про те, що ляльок немає, але є милиці. Тож вона відправила їх, думаючи, що вони можуть колись знадобитися. Саме тоді ми й почали грати»

Номер слайду 14

Поліанна

Номер слайду 15

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»«Він повернув ліворуч і пішов, раз у раз пристаючи зірвати болотну ягоду. Нога набрякла, і він кульгав дужче, але цей біль був ніщо проти болю у шлунку»

Номер слайду 16

Головний герой (без імені)

Номер слайду 17

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»«Не журися, моя ненаглядна Оксано! Я тобі дістану такі черевички, які сама цариця носить»

Номер слайду 18

Коваль Вакула

Номер слайду 19

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»«Ліва нога йог була відтята по саме стегно; під піхвою він тримав милицю і орудував нею на диво спритно, підстрибуючи за кожним кроком. Він був дуже високий і міцний, з широким, наче окіст, обличчям»

Номер слайду 20

Пірат Джон Сілвер

Номер слайду 21

«ПОШУК ГЕРОЯ ЗА ЦИТАТОЮ»«Туди, де кінчається пустельна країна диких скіфів і велично здіймається до неба бескеття Кавказу, Сила і Влада привели непокірного титана і прикували залізними ланцюгами до скелі»

Номер слайду 22

Прометей

Номер слайду 23

ІІ тур« ХТО І ЗВІДКИ?»Завдання: назвати країну, яка є Батьківщиною письменників.

Номер слайду 24

« ХТО - ЗВІДКИ?»О. Пушкін  –Р. Стівенсон –Г. Андерсен  –А. Чехов   –Марк Твен –М. Гоголь  –Езоп –І. Крилов –Дж. Лондон –Росія. Росія. Росія. Шотландія Данія. Д. Греція. СШАСШАРосія

Номер слайду 25

ІІІ тур «ЛІТЕРАТУРНІ ГЕРОЇ У ПОДОРОЖАХ»Завдання: назвати якомога більше творів, де літературні або народні герої подорожують, аргументувати свої відповіді.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ІV тур «ЧЕТВЕРТИЙ ЗАЙВИЙ»Завдання: назвати ім’я літературного героя, яке є «зайвим». Пояснити логіку вибору.

Номер слайду 28

«ЧЕТВЕРТИЙ ЗАЙВИЙ»Аполлон, Полліанна, Деметра, Персефона. Осел, Мартишка, Вовк, Козел. Боб Кретчит, Дух Минулого Різдва, Вакула, Ебенезер Скрудж. Місіс Уелдон, Чарлі, Геркулес, Джек. Ненсі, Аліса, Тіматі, Джон Пендлтон. Солоха, Чуб, Джо, Оксана. Гефест, Афіна, Прометей, Зевс.

Номер слайду 29

V тур «ЮНІ ПОЕТИ »Завдання: скласти вірш з 4-х рядків на будь-яку тему, в якому потрібно використати слова: добро, небо, життя.

Номер слайду 30

pptx
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
898
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку