Презентація "Людські взаємини та моральні цінності у казці-притчі А . Де Сент-Екзюпері “Маленький принц”

Про матеріал
підтримати інтерес учнів до особистості та творчості письменника; налаштувати учнів на емоційне і інтелектуальне сприйняття моральних цінностей казки-притчі; розвивати в учнів творчі здібності, уміння обирати стиль розповіді, формулювати аргументовану точку зору на основі прочитаного; прищеплювати учням кращі людські якості, прагнення долати власні недоліки, формувати свідоме ставлення до життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Антуан де Сент – Екзюпері(1900-1944 )

Номер слайду 2

Людські взаємини та моральні цінності у казці-притчі А . Де Сент-Екзюпері “Маленький принц”

Номер слайду 3

навчальна: підтримати інтерес учнів до особистості та творчості письменника; налаштувати учнів на емоційне і інтелектуальне сприйняття моральних цінностей казки-притчі;розвивальна: розвивати в учнів творчі здібності, уміння обирати стиль розповіді, формулювати аргументовану точку зору на основі прочитаного;виховна: прищеплювати учням кращі людські якості, прагнення долати власні недоліки, формувати свідоме ставлення до життя. Мета

Номер слайду 4

“У кожної людини свої зірки…” “Найголовнішого очима не побачиш”А.де Сент-Екзюпері

Номер слайду 5

Планета Маленького принца

Номер слайду 6

“Тільки діти знають, що шукають.”“Добре бачить тільки серце. Найголовнішого очам не видно.”“Але очі не бачать. Треба шукати серцем.”

Номер слайду 7

Планета ліхтарника. Планета Маленького принца. Планета короля. Планета географа. Планета ділка. Планета честолюбця. Планета п’янички. Земля. Зоряна мандрівка Маленького принца

Номер слайду 8

“Судити себе самого набагато важче, ніж інших. Якщо ти зумієш правильно судити себе, значить, ти дійсно мудрий.” Планета короля. Властолюбство, безглуздість

Номер слайду 9

“Марнославні люди глухі до всього, крім похвали”Планета честолюбця. Марнославство, пихатість, байдужість до оточуючих, егоїзм.

Номер слайду 10

Нелогічність, слабкість, відсутність спроб змінити своє життя на краще. Планета п’янички

Номер слайду 11

Планета ділка“І моїм вулканам, і моїй квітці корисно, що я ними володію. А зіркам від тебе немає ніякої користі…” Маленький принц. Любов до багатства, неромантичність.

Номер слайду 12

Вірність слову, неегоїстичність, обов’язковість. Планета ліхтарника“Він думав не тільки про себе”

Номер слайду 13

Планета географа“Він вважає себе надто важливою особою…”Відсталість, недопитливість.

Номер слайду 14

Земля – пізнання істини“Торкнувшись когось, я повертаю його землі, з якої він вийшов. Але ти невинний і прибув із зірки…”

Номер слайду 15

“Ти назавжди береш на себе відповідальність за того, кого приручив…”;“Добре бачить тільки серце…”Найголовніші істини Лиса:

Номер слайду 16

Скарбничка золотих висловів“Усі дорослі колись були дітьми, але мало хто з них про це пам”ятає”.“Якщо йти все вперед та вперед, далеко не зайдеш…”?“Встав уранці, умився, привів себе до ладу – й одразу ж упорядкуй свою планету”.“Треба було судити не за словами, а за справами”. “Судити себе самого набагато важче, ніж інших. Якщо ти зумієш правильно судити себе, значить, ти дійсно мудрий”.“Марнославні люди глухі до всого, крім похвали”.

Номер слайду 17

Інтерактивна вправа “Мікрофон”Продовжте речення: Мені найбільше зпам’яталося на уроці…У своєму житті я обов’язково скористаюсь такими мудрими порадами…Цей твір вчить мене…

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Написати твір-мініатюру«Ми у відповіді за тих, кого приручили».«У кожної людини є своя зірка».«Бачити можна лише тільки серцем, головного очима не побачиш»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Аннабердієва Лариса Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Поїзд Валентина Савівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 грудня 2021
Переглядів
13028
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку