Презентація " Мандруємо Україною" частина

Про матеріал
Презентація " Мандруємо Україною" частина для учнів ГПД та молодших школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мандруємо Батьківщиною

Номер слайду 2

Моя Україна – це пісенька мами,Розлогі лани колосяться хлібами,Вишневі садочки, лелеки на хаті. Купають ставочки хмарки пелехаті. Моя Україна – то мамина ласка,Червона калина, бабусина казка. Це соняхи в цвіті, горобчиків зграя…Я кращої в світі країни не знаю.(Л. Савчук)

Номер слайду 3

Незважаючи на те, що з усіх боків українцям намагаються довести, що вони ні на що не здатні, що дивитися в Україні немає на що, цифри статистики та факти говорять нам речі абсолютно протилежні.

Номер слайду 4

Ми українці маємо чим пишатися…

Номер слайду 5

Наша Батьківщина - найбільша країна, що знаходиться в Європі. Країна, що займає 0,41% світової території суші, в якій мешкає 0,85% населення планети. Країна, на території якої зосереджена чверть всіх запасів чорнозему на Землі.

Номер слайду 6

Цікаві факти про Україну

Номер слайду 7

Найбільший водоспад в Україні — Учан-Су. Вода падає майже прямовисно з виступу Головного пасма Кримських гір з висоти 98,5 м, навесні стік значно збільшується, а влітку водоспад майже пересихає. Навколо Учан-Су — заповідний ліс з кримської сосни, вічнозелених чагарників.

Номер слайду 8

Найбільшим озером в Україні є Ялпуг (Ялпух) у заплаві Дунаю, в Одеській області. Довжина 39 км, ширина до 15 км, площа 149 км², середня глибина близько 2 м, максимальна — 5,5 м.

Номер слайду 9

Найдовша печера України носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі. Це гіпсова печера на глибині 20 м протяжністю 216 км. Найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю взагалі, вона поступається лише Мамонтовій печері в США.

Номер слайду 10

В Україні, в містечку Рахові, в оточенні мальовничих Карпат знаходиться географічний центр Європи.

Номер слайду 11

Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку встановлені в 1200 місцях по всьому світові

Номер слайду 12

Трембіта. Саме українська трембіта – найдовший музичний інструмент у світі

Номер слайду 13

Найстарішим деревом в Україні вважається 1300-річний Дуб-Патріарх в урочищі Юзефін Рівненської області.

Номер слайду 14

Найкоротша головна вулиця серед усіх столиць світу, але в той же час одна з найширших і найгарніших – Хрещатик у Києві. Її довжина всього 1225 м.

Номер слайду 15

Україна посідає четверте місце у світі за кількістю громадян з вищою освітою. Населення України належить до найбільш освічених, а кількість людей з вищою освітою на душу населення — вища за середньоєвропейський рівень.

pptx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
2118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку