Сценарій свята 8 Березня

Про матеріал
Захід присвячений Жіночому святу – Восьме березня сприяє розвитку інтелектуальних здібностей учнів; розширює загальний кругозір, комунікабельність; виховує почуття поваги до жінок.
Перегляд файлу

Сценарій  свята  8  Березня

Фанфари. Святковий концерт присвячений Жіночому святу – Восьме березня розпочинаємо!

 

Вед.1  Добрий день шановні, кохані, вродливі,

  •  кмітливі, милі, загадкові,
  • веселі, розумні, жартівливі,
  • ласкаві, ніжні, привабливі,
  • найкращі матусі, бабусі, вчителі, сестрички, одногрупниці.

Вед2. Вітаємо вас зі святом весни, святом кохання і надій, святом 8 Березня!

Максим, як ти вважаєш, про що мріяли жінки у дитинстві?

Вед1. В усі часи маленьким дівчаткам подобалося слухати казки про принцес. Дівчата із задоволенням читають казки, дивляться мультфільми, граються ляльками, вдягаються в улюблених героїнь на костюмовані вечірки. Кожна жінка з дитинстві мріяла бути   казковою героїнею. 

Вед. У кожній з казкових героїнь подано різні протиставлення: хоробрість і боягузтво, багатство і бідність, працьовитість і ледарство, кмітливість і дурість.

Вед1.  Зустрічайте! Дівочі мрії – казкові героїні.

(Золушка, Красная шапочка, Белоснежка, Дюймовочка, Снегурочка, Баба-Яга, Мері Попінс )

Вед.2  А зараз  привітання вид гр. № 184 ( пісня «Сумашедшая)

Вед1.  Талановитих і передових жінок-вчених не важко відшукати у  історії. Утім, на жаль, їхні досягнення бувають незаслужено забутими, а на стінах у шкільних кабінетах зачасту можна побачити лише чоловіків-вчених. Тому справедливо згадати імена декількох науковець, досягненнями яких людство користується і сьогодні.

( Марія Склодовська-Кюрі. Завдяки її дослідженням в ядерній фізиці сьогодні не складає труднощів визначити внутрішні травми людини засобом рентгенології, а також вона навчила людство використовувати полоній в космічних апаратах , в ядерній фізиці, в виробництві пристроїв для зняття статичної електрики як для промисловості, так і для домашнього використання.. Саме Марія Кюрі першою з жінок удостоїлася Нобелівської премії і стала єдиною людиною за всю історію, який отримала премію в двох науках: хімії та фізики.
Ада Лавлейс. Англійський математик ХІХ століття, перший програміст в історії. Відома насамперед створенням опису обчислювальної машини. Ввела у вжиток терміни "цикл" і "робоча комірка". На її честь названа мова програмування «Ада».

Відома на всю планету, розумна, сильна і перша в світі жінка-космонавт Валентина Терешкова здійснила політ у космос 16 червня 1963 року на космічному кораблі «Восток-6» коли їй було 26 років.

Вед.2  За кожним великим царем і завойовником стояла жінка, яка надихала його на нові відкриття і перемоги. За кожним відомим політиком чи мільярдером теж стояла така жінка, яка давала йому натхнення і впевненість у тому, що він здатен на великі звершення. Але були жінки, які самі управляли своєю долею і вплинули на історію не менше, ніж більшість чоловіків.

Мати Тереза. жінка, яка присвятила все своє життя благодійності. Багато людей її любили, але були і ті, хто ненавидів. Вона заснувала громаду «Сестри Місіонерської Любові», яка допомагає нужденним по всьому світу. Була удостоєна Нобелівської премії миру і зарахована до лику святих.

Принцеса Діана  улюблениця багатьох жителів планети. Вона займалася доброчинністю. Діана об'їздила десятки країн з благодійною та миротворчою діяльністю (зокрема, була активістом руху за припинення виробництва протипіхотних мін і боротьби зі СНІДом)., боролася за світ без зброї.                  ( представлені англійською.)

Коко Шанель знайома всім, хто має хоч найменше уявлення про світ моди. засновниця будинку Chanel справила величезний вплив на моду XX століття. Французький модельєр увійшла в історію як творець маленького чорного плаття, зручної сумочки на ремінці, приталеного жакета та інших аксесуарів. ( Цитата: « Все в наших руках, тому їх не можна опускати.») Tout est entre nos mains, ils ne peuvent pas être omis.

Вед1.Те, що українські жінки найкращі в світі – це факт, але крім вроди природа наділила їх ще силою духу, незламністю та харизмою.

Вед.2  Лілія Підкопаєва – володарка 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей. Та найважливішими досягненням у спортивній кар’єрі спортсменки є завоювання титулу абсолютної чемпіонки світу зі спортивної гімнастики у 1995 році в Японії та абсолютна першість у вільних вправах на XXVI Олімпійських іграх в Атланті 1996 року.

За видатні досягнення у спорті та вагомий особистий внесок в утвердження авторитету України у світовому спортивному співтоваристві Лілія була нагороджена Почесною відзнакою Президента України 1995 року, відзнакою хрест «За мужність», Орденом «За заслуги» II ст., Орден княгині Ольги III ст., Орденом Святого Станіслава.

Вед1. «Цієї дитини торкнувся Бог», - так казали про Лесю Українку ще в дитинстві.

У 5 років Леся навчилася грати на фортепіано. Видатна українська письменниця, поетеса, перекладач і культурна діячка. Багато її творів визнані шедеврами світової літератури. Перший свій вірш вона написала у дев’ять років. Всього Леся Українка написала біля 270 віршів, а ще поеми і віршовані драматичні твори.

 Стояла я і слухала весну,

Весна мені багато говорила,

Співала пісню дзвінку, голосну

То знов таємно-тихо шепотіла.

Вона мені співала про любов,

Про молодощі, радощі, надії,

 Вона мені переспівала знов

Те, що давно мені співали мрії.

Біографія Ліни Костенко – приклад для українців. Усе своє життя геніальна поетеса та письменниця не боялася влади та відкрито говорила всю правду про неї як за часів КДБ, так і за президенство Януковича. Зараз вона воліє мовчати, а з нами говорять її твори.
А як же людина? А що ж людина?
Живе на землі. Сама не літає.
А крила має. А крила має!
Вони, ті крила, не з пуху-пір'я,
А з правди, чесноти і довір'я.
Вед2.  Жінки завжди прикрашали цей світ, можливо, вони його і створили для панування чоловіка. Але жінка завжди буде кращою стороною усього прекрасного на цій планеті! ( пісня « Плакала»)

Вед1. Вас вітали учні гр. № 184,169,175

Вед2. Вітання лунає від учениці гр. № 169 Остапенко Анастасія

(пісня « Это песня простая»)

Вед1. В цей день,  чудовий , весняний, людство вшановує  жінку:  

  •  жінку – кохану,
  •  жінку – господиню,
  •  жінку – трудівницю,
  • жінку – берегиню життя на Землі.
  • А перш за все – жінку-матір.

Вед2.  Вірш  читає учень гр. №185 Сидоров Петро (лунає музика «Берег Моря» Зацепін О.)

ШАНУЙТЕ МАТЕРІВ (Лариса Козинюк)

Шануйте матерів, святих Господніх дочок, 
Бо їхні сльози — як густа роса —
З очей котилися повільно опівночі,
Нам кроплячи дорогу в небеса.

Щоб ми не дихали гріховним пилом світу
І не сліпив нам очі промінь зла, 
Щоб ми могли протистояти вітру —
Молитвою нас мати берегла.

Щоб багатіли ми душею, а не грішми,
Ціну любові знали у житті…
Але розмови всі облишмо, 
А пошукаєм почуття святі.

Ніхто з людей не любить так, як мати,
Ніхто не пробачає, як вона.
Їй перед Богом ще за нас відповідати,
А ми й не бачили, що в косах — сивина…

Що руки погрубіли від роботи,
Що зморшки впали на ясне чоло…
Але не зменшились душі її щедроти
І серце таке ж юне, як було.

Всі наші долі нею пережиті,
Їй біль дітей — немовби власний біль.
Її повчання — як волошки в житі, 
А наш характер — як надутий джміль.

Її пісні, немов вечірні зорі,
Мережили нам безтурботні сни.
І коли снігом замітало все надворі,
Була нам мати квіткою весни.

Тож хай не в’яне материнська доля,
Хай не змовкає пісня на вустах.
Шануйте матерів — це Божа воля, 
Вони ж свої нам віддали літа.

Нехай тепер радіють нашим крокам,
І щоб ці кроки — у небесний дім.
Немає матерів в нас одиноких, 
Буває, діти залишають їх…

О, дай синівської нам, Господи, любові!
Дай слів прощення і подяки слів!
Щоб ми в житті завжди були готові
До ніг припасти наших матерів…

Вед1.  Пісню « Мама» виконує учениця гр. № 185 Кривець Наталія!

 

Вед2. Мама… Це прекрасне слово, яке промовив кожен із нас першим. Скільки спогадів і тепла таїть воно у собі. У мами найдобріші і найласкавіші руки, вони все уміють. У мами найвірніше і найчутливіше серце — в ньому ніколи не згасає любов, доброта, ніжність. Знайте, наші дорогенькі бабусі , неньки, сестри, подруги ви нам потрібні завжди, ми постійно потребуємо вашої любові і допомоги. Отож, будьте завжди як Весна: ніжні, милі, ласкаві, а головне — здорові.

Вед1.Від імені матерів наших учнів вас вітає ______________________

Вед2.  Пісню «Палала»  виконує учениця гр. № 178 Дар’я Демідова!

( всі учасники виходять на сцену)

Разом: Зі святом вас!

 

docx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку