Презентація "Марк Твен. Життя та творчість"

Про матеріал

Даний ресурс буде у нагоді при вивченні творів Марка Твена на уроках зарубіжної літератури у 5 класі.

Містить цікаві факти з життя письменника та знайомить з його творчістю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марк Твен(англ. Mark Twain, справжнє ім’я Семюел Ленгхорн Кле́менс (англ. Samuel Langhorne Clemens))30 листопада 1835, селище Флорида (штат Міссурі) — 21 квітня 1910, Реддінг (штат Коннектикут); похований в Елмайрі (штат Нью-Йорк) — американський письменник, журналіст та громадський діяч

Номер слайду 2

Псевдонім Клеменс стверджував, що псевдонім «Марк Твен» (англ. Mark Twain) був взятий ним в юності з термінів річкової навігації. Тоді він був помічником лоцмана на Міссісіпі, а крик «марк твен» («mark twain», «by the mark twain» дослівно — «мітка два сажні») означав, що згідно позначці на лотліні досягнута мінімальна глибина, придатна для проходження річкових суден.

Номер слайду 3

Марк Твен народився 1835 року, в той день, коли поряд із Землею пролітала комета Галлея та помер у 1910 році - в день її наступної появи коло земної орбіти. Письменник передбачав свою смерть ще у 1909 році: "Я прийшов в цей світ разом з кометою Галлея, і в наступному році покину його разом з нею". Будинок, в якому народився письменник

Номер слайду 4

Батько Клеменса помер у 1847 році від пневмонії, залишивши багато боргів. Найстарший син, Ора́йон, скоро почав видавати газету, і Сем почав вкладати туди свій посильний внесок як типограф та, інколи, як автор статей. Деякі з найживіших та найсупере- чливіших статей газети як раз вийшли з-під пера молодшого брата — звичайно, коли Орайон був у від’їзді. Сам Сем також інколи подорожував у Сент-Луїс та Нью-Йорк.

Номер слайду 5

В роки лоцманства на Міссісіпі

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ім’я американського письменника Марка Твена знають в усьому світі. Його твори «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна», «Принц та злидар» читають із великим задоволенням і діти й дорослі. Діти захоплені пригодами своїх однолітків, а дорослі згадують власне дитинство, дивлячись на себе очима дітей.

Номер слайду 8

Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра»

Номер слайду 9

Як добре, коли в тебе багато друзів — вірних, відданих, чесних, порядних, готових підтримати в скрутну хвилину! Але навіть якщо в тебе один друг, все одно людина може почуватися впевненою, щасливою. Томові Сойєру в цьому плані поталанило. У нього є і Гек Фінн, і Джо Гарпер, і Беккі. Життя друзів сповнене пригод, і часто ці пригоди самі їх знаходять. Дітям доводиться робити вибір: ризикувати собою і врятувати безневинну людину чи боягузливо змовчати; розгубитися, плакати й чекати на допомогу чи відчайдушно шукати вихід і знаходити його.

Номер слайду 10

Том Сойєр і Гек Фінн — усього лише літературні герої, але їм поставлений пам’ятник у рідному містечку Марка Твена Ганнібалі. Це свідчить про те, що читачам багатьох поколінь полюбилися ці персонажі, що книга дала багатьом дітям і навіть дорослим безцінні моральні уроки.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Будинок-музей Марка Твена  в Хартфорді (Коннектикуті), де у 1874—1891рр. проживав відомий американський письменник Марк Твен. Триповерхова будівля з 19-ю кімнатами була збудована 1874 р. у вікторіанському стилі. В ній, письменник написав такі твори як «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекельберрі Фінна», «Янки з Коннектикута при дворі короля Артура», «Принц та злидар» та ін.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Проскуріна Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
10000
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку