Презентація " Математична подорож першим десятком "

Про матеріал

Посібник містить необхідний дидактичний матеріал для проведення цікавого уроку математики у 1 класі на тему " Перший десяток ".Він має основне завдання-засвоєння учнями програмового матеріалу ,вироблення практичних умінь і навичок у процесі роботи,застосування набутих знань на практиці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Числа першого десятка. Математична подорож

Номер слайду 2

Дектеренко М.І. Математична подорож “Числа першого десятка”. Піддністряни.,2018р.-30с. Посібник містить необхідний дидактичний матеріал для проведення цікавого уроку математики у 1 класі на тему ” Перший десяток ”. Він має основне завдання-засвоєння учнями програмового матеріалу,вироблення практичних умінь і навичок у процесі роботи,застосування набутих знань на практиці. Автор і упорядник: Дектеренко Марія Іванівна,вчитель початкових класів, педагог-організатор НВК № 10 імені братів Олійників с. Піддністряни

Номер слайду 3

Міркуємо швидко,Відповідаємо правильно,Лічимо точно,Пишемо гарно.

Номер слайду 4

Серед чисел я найперша, Відлік всьому починаю.І, хоча я не актриса,Всяк мене чудово знає!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Витанцьовує вона. На папері гопака. Шия - наче в гусака. Це є , діти, цифра …

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Цифра три – то чарівниця,Невеличка й круглолиця. Яку казку не візьмеш,Цифру три завжди знайдеш.и

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Познайомтесь – це чотири,З нею в дружбі усі звірі,Бо чотири лапки мають,Вправно ними чеберяють.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Скільки пальчиків в маляти?Треба їх порахувати:Є великий — головний,За ним слідом — вказівний,І середній довжелезний, Бідолашний безіменний,Ще й мізинчика назвать – Разом пальців буде п’ять

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дуже схожа вона на замок: Знизу кружечок, а зверху- гачок. Сусідка у неї – п’ятірка завзята,Вгадайте, як незнайомку цю звати?

Номер слайду 15

Номер слайду 16

На кого схожа цифра сім?- На чаплю, - скажуть вам усі. Комахи й жаби б’ють тривогу,Як сімку бачать довгоногу. Сім – на косу дуже схожа. Та косить вона не може. Хто її не хоче вчити,Хай іде траву косити. 

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Звірі тісто замісили,Бубликів спекти хотіли. Бублики по два зліпились,Вісімки з них утворились

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Серед інших цифр одна. Можу всіх заплутать я. Бо якщо перегорнуть,То на «6» перетворюсь. 

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Кругла,наче буква О,Цифра 0,або ніщо. Як стоїть він сам-самісінький,То й не значить нічогісінько

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Руки вгору підніми,Пальці швидко полічи. Зліва п’ять і справа п’ять. Скільки разом, як сказать?  Десять  пташок прилетіли,На гілки тихенько сіли,Почали спостерігати,Як ти вчишся рахувати.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Розташуй числа в правильному порядку

Номер слайду 27

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

Номер слайду 28

Пригоди у Цифровому місті У країні Математиці було Цифрове містечко. А мешканців у ньому було всього лише десять. Найстаршим був круглий Нуль. Але він був таким старим, що оселився в найдальшому будинку міста і нікуди звідти не виходив. Інші цифри жили по периметру великої квадратної площі. Парні цифри жили з одного боку, а непарні - з другого. І всі вони поважали Одиницю. Бо, хоч вона і була самою худою й маленькою, та з нею можна було проводити всі прості математичні операції - додавати, віднімати, множити і ділити. 

Номер слайду 29

Пройшло кілька років і Одиниця так запишалась своїм становищем, що ходила по місту з задертою головою і всі повинні були з нею вітатися. Дев’ять інших цифр не знали, як це змінити. Адже вони все це затіяли давним – давно. Вони пішли до нуля питатися поради. Спочатку бігла Двійка. А чого бігла? Бо схожа була на коня. От тільки з коротесенькими ніжками, тому біг дуже нагадував стрибки. Далі поважно перевалювалась Трійка. Вона була подібна на іграшку – неваляшку, але трохи поламаною, більше схожою на іграшку була Вісімка. Четвірка, наче перевернутий стілець. Але її довгі ноги несли свою господиню дуже швидко.

Номер слайду 30

Сімірка була схожа на великого птаха. Мабуть, журавля. Наче близнюки, ззаду прямували Шістірка і Дев'ятка. От тільки одна була віддзеркаленням іншої. А Пятірка? Вона йшла позаду Двійки. А на що вона була подібна? Цифри зібрались перед будинком Нуля. А що він сказав: - Важливі всі цифри. І хоч Одиниця - сама популярна цифра, але вона ніщо без решти. Сама Одиниця не складе всі числа у світі. Тому хочу запропонувати перестати з нею розмовляти. А для Одиниці це стане уроком. Кілька днів цифри не звертали увагу на найменшу мешканку міста. А Одиниці через це стало дуже самотньо. Ніхто з нею не вітався, ніхто не розмовляв. Тому наступного ранку ця пихата цифра сама почала зі всіма вітатися. Адже всі цифри потрібні.

pptx
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
18 жовтня 2018
Переглядів
1240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку