Презентація "Математичний калейдоскоп"

Про матеріал

Даний шаблон презентації можна використовувати під час розробок позакласних заходів з різних предметів. Для прикладу, шаблон презентації містить позакласний захід з математики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуально-пізнавальна гра “Математичний калейдоскоп”

Номер слайду 2

“Привітання”

Номер слайду 3

“Жеребкування” «В якому році угорський винахідник Ерньо Рубік створив кубик-рубік» ?

Номер слайду 4

1974

Номер слайду 5

“Розминка”

Номер слайду 6

“Канікули”

Номер слайду 7

  Держава у Південній півкулі  Землі. До складу країни входять також багато невеликих островів. Найближчими сусідніми країнами є Індонезія, Східний Тимор і Папуа-Нова Гвінея на півночі, Соломонові острови, Вануату і Нова Каледонія на північному сході, Нова Зеландія на південному сході. Займає перші позиції у різноманітних рейтингах країн, таких як якість життя, охорона здоров'я, освіта, тривалість життя, економічна свобода і захист громадських та політичних прав. Глава держави — королева Єлизавета II з 1952 р., представлена генерал-губернатором Квентін Брайс, яка була призначена на цю посаду 5 вересня 2008р. після виходу на пенсію Майкла Джеффері. Вона стала першою в історії жінкою, призначеною на цю посаду. Прем'єр-міністр —Тоні Еббот з 18 вересня 2013 р. Цю країну часто називають островом-континентом через її великий розмір та ізольованість, або й найбільшим островом.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Держава на півдні Європи, в Середземномор'ї. Займає Апеннінський півострів, Паданську рівнину, південні схили Альп, острови Сицилія, Сардинія тощо. У країні розвинуті майже усі види спорту, як нація в цілому, дуже великі вболівальники футболу. У кожному, навіть найменшому населеному пункті є своя футбольна команда.

Номер слайду 10

Італія

Номер слайду 11

Культурний регіон і стародавня цивілізація Східної Азії. Належить до найбільш прадавніх цивілізацій, яка увібрала у себе велику кількість держав та культур впродовж 6 тисяч років. Має довгу і майже неперервну цивілізаційну історію та одну з найстаріших і найскладніших систем письма. До 19 століття ця країна була основним культурним центром Східної Азії. Вплив на сусідні держави залишається істотним по сьогодні. Це батьківщина багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства. Має величезний економічний потенціал.

Номер слайду 12

Китай

Номер слайду 13

Країна в Північній Америці, яка межує на півночі зі Сполученими Штатами Америки, на півдні з Гватемалою, Белізом. П'ята за величиною країна на американському континенті та 14-та у світі. Офіційною мовою країни є іспанська. Це найбільша іспаномовна країна світу. Іспаномовного населення тут майже у два рази більше, ніж у самій Іспанії. На різні свята у цій країні для дітей підвішують на дереві іграшку з пап'є-маше наповнену солодощами — піньяту, яку потрібно розбити із зав'язаними очима.

Номер слайду 14

Мексика

Номер слайду 15

Ця країна розташована в південно-західній Азії в Перській затоці, межує на південному-заході із Саудівською Аравією і на південному-сході з Оманом. У минулому країна називалася Договірним Оманом і являла собою об'єднання британських протекторатів. Є одним з найбільших світових експортерів нафти. Грошова одиниця - федеральний дирхам. Притаманні безперервні спекотні умови протягом всього року завдяки стабільній температурі повітря і високого тиску. Найспекотніші місяці липень і серпень, коли середня максимальна температура сягає вище 48 °C на прибережній рівнині. 

Номер слайду 16

ОАЕ

Номер слайду 17

Держава у Центральній Європі, яка на півночі омивається водами Балтійського моря, на північному сході межує з Калінінградською областю Росії і Литвою, на сході – з Білоруссю і Україною, на півдні – з Чехією  і Словаччиною, на заході – з Німеччиною. Населення близько 38 млн. осіб. У цій країні проживає 300–350 тисяч українців. Вони становлять тут національну меншину. Діють українські громадські організації, видається газета «Наше слово», українознавчі факультети у вищих навчальних закладах.

Номер слайду 18

Польща

Номер слайду 19

Усім відомий математик Герон, за його формулою обчислюється площа трикутника. Він народився у тій країні, яка має жаркий клімат і гарячі піски. У якій країні народився вчений?

Номер слайду 20

Єгипет

Номер слайду 21

“Ой, не можу!”

Номер слайду 22

“Практикум”

Номер слайду 23

1 2 3 =1 1 2 3 4 =1 1 2 3 4 5 =1

Номер слайду 24

“Конкурс поетичний”

Номер слайду 25

“Зрозумій мене”

Номер слайду 26

“Дуель”

Номер слайду 27

Підсумки

ppt
Додано
26 листопада 2018
Переглядів
1204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку