Презентація "Математика навколо нас"

Про матеріал

Дана презентація створена з метою підвищення зацікавленості учнів у вивченні математики, розкриває роль математики в практичній діяльності людини; методи вивчення математики; взаємодія різних шкільних предметів (географія, фізика, хімія і т.д.) з математикою; розв'язування цікавих логічних чи старовинних задач сучасними методами

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, який нас оточує. М. В. Ломоносов. Математика навколо нас

Номер слайду 2

Чи математика потрібна лише математикам?

Номер слайду 3

  В одній із західних країн організували конкурс на кращий твір «Як би людина жила без математики» за дуже велику винагороду.   На конкурс не було представлено жодної роботи: навіть найталановитіші фантасти не змогли уявити, як жити без математики.

Номер слайду 4

З перших хвилин життя - математика поруч з нами:вага, ріст,температура тіла,дозування ліків.

Номер слайду 5

Вона супроводжує нас скрізь

Номер слайду 6

Використання математичних знань та навичок є постійним і непомітним, бо це є повсякденним життям.

Номер слайду 7

Акції, розпродажі , знижки. Ми кожного дня зустрічаємося з ними в магазинах , супермаркетах, інтернеті. Якщо ви шукаєте відсотки від числа (наприклад,40% від300), розділіть ці числа на 10 та перемножте їх (4×30 = 120 )

Номер слайду 8

Математика дає можливість втілювати в життя найрізноманітніші задуми: проектувати різного типу будинки,споруди, мости,тунелі, створювати дизайн житла та меблів.

Номер слайду 9

Математичний стиль мислення, уміння послідовно і лаконічно робити висновки і прогнози потрібні працівникам будь-яких професій.

Номер слайду 10

Математика і фізика Вся фізика побудована на формулах, які в свою чергу базуються на математичних числах та законах. Отже, з впевненістю можна сказати, що інструментом фізики є математика.

Номер слайду 11

Одним із значних винаходів, створених, знаючи математичні закони і фізичні формули, став вертоліт, але з іншої сторони, створення Робертом Оппенгеймером ядерної бомби, призвело до численних екологічних проблем і до смерті багатьох людей.

Номер слайду 12

Математика і хімія Дуже часто при розв’язанні задач з хімії можна почути від учителів: “Ось тут закінчилась хімія, почалась математика”, де застосовують пропорції, відсоткові розрахунки, алгебраїчні рівняння, а також знання з геометрії.

Номер слайду 13

Це цікаво Щоб влаштуватися на роботу в провідні компанії світу, слід пройти тестування, які мають за основу прості задачі на логіку. Якщо людина швидко розв'язує їх , то має високий рівень інтелекту .

Номер слайду 14

Спробуємо? Як за допомогою 3 розрізів поділити кружок сиру на 8 частин?

Номер слайду 15

Відповідь:

Номер слайду 16

У світі казок Злий дракон має 3 голови. Коли Іван Царевич відтинає йому 1 голову,то на її місці виростає 5 нових голів. Скільки голів буде у дракона,якщо відрубати 6 голів?

Номер слайду 17

4 дуби і квадратний ставок Потрібно збільшити площу ставка в 2 рази, але так, щоб дуби росли на своїх місцях і ставок залишився квадратним

Номер слайду 18

Відповідь: Сторони новогоставка паралельні діагоналям старого. Площа збільшиться у 2 рази

Номер слайду 19

Щоб успішним статиу сучасному житті,математику, Ти, друже,полюби. Логіку з дитинства розвивайі зумієш,Ти, зробить ще кращим рідний край !

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Антонюк Володимир Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Назаратій Світлана Василівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 лютого 2021
Переглядів
5682
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку