Презентація Математика "Разом веселіше".

Про матеріал
Математика-цікавий предмет, але деяким дітям він дається складно. Зробити урок математики цікавим, доступним, високоактивним допоможе презентація "Разом веселіше". Малюки з мультиплікаційними героями в невимушеному середовищі з інтересом .будуть навчатися розв'язувати задачі
Перегляд файлу

«Разом веселіше»

На ділянці вздовж дороги завдовжки 90 м казкові герої мали посадити дерева так, щоб відстань між ними становила 9 м. Скільки дерев мають вони посадити?

Розв’язання. Перше дерево посадять на початку відліку дев’яностометрової ділянки, а далі через кожні 9 м.

Відповідь. 11 дерев.

Кіт Муркіт та Лисичка-Сестричка ловили рибу. До них підбіг голодний Вовчик Братик і запитав, чи багато риби вони наловили. Лисичка хитро відповіла: «У нас обох разом на 7 рибин більше, ніж у мене однієї, а в одного з нас на 17 рибин менше, ніж в іншого». Скільки рибин зловили разом Кіт Муркіт та ЛисичкаСестричка?

Відповідь Із першої частини Лисиччиної відповіді можна зробити висновок, що в Котика Муркотика 7 рибин, тоді в Лисички, як стверджується в другій частині відповіді Лисички, 7 + 17 = 24 рибини, а разом у Котика й Лисички: 7 + 24 = 31 рибина.

Осел, козел і кінь одержали від господаря ласощі: моркву, буряки та капусту. Що отримав кожний, якщо осел обрав для себе не буряки і не капусту, а козел теж обрав не капусту?

Відповідь. Осел обрав моркву, козел — буряки, кінь — капусту.

За календарем 9 лютого був вівторок. Який день тижня буде 25 лютого?

Відповідь.

Через 14 днів (тобто через 2 тижні) знову буде вівторок 23 лютого. Отже, 25 лютого буде четвер.

Смішарики змагаються.

(розв’язання задач з логічним навантаженням)

pdf
Додано
8 липня 2020
Переглядів
574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку