Презентація "Математика в кіномистецтві"

Про матеріал
Колекція зображених тут фільмів базується на реальному досвіді, доводячи, що математика - це одна із галузей науки, яка має найширше застосування. Навчання математики відкриває шлях у різних напрямках , дозволяючи людині розкрити свої таланти у багатьох галузях .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕМАТИКА У КІНОМИСТЕЦТВІм. Львів-2020

Номер слайду 2

МУЗА АСТОРОМІЇ ТА МАТЕМАТИКИ УРАНІЯ Математика як мистецтво виникла у стародавні часи і трансформувалась у сучасне мистецтво сьогодні. У Стародавній Греції була Муза астрономії й математики- УРАНІЯ. Уранія - наймолодша з усіх муз, але найбільш серйозна і розумна серед них.

Номер слайду 3

Історична драма про британського криптографа Алана Тюрінга, який працював під час Другої світової війни над секретними кодами фашистської Німеччини. Тюрінгу вдалося розшифрувати секретний код «Енігми» Третього рейху, завдяки чому на багато днів скоротилася війна і були врятовані тисячі життів ...

Номер слайду 4

Алан Тюрiнг(23.06.1912-07.06.1954)Англійський математик, логік і криптограф. Тюрінга часто вважають батьком сучасної інформатики. Бенедикт Камбербетч. Британський кіноактор. У 2014 роцi зiграв роль Алана Тюрiнга у фiльмi “Гра в iмiтацiю”.

Номер слайду 5

ШИФРУВАЛЬНА МАШИНА “ЕНІГМА” ЕНІГМА — ТИПОВИЙ ПРЕДСТАВНИК КЛАСУ ТАК ЗВАНИХ ДИСКОВИХ ШИФРУВАЛЬНИХ МАШИН. ПЕРШІ ЗГАДКИ ПРО ЕНІГМУ ДАТУЮТЬСЯ 1918 РОКОМ. ВИКОРИСТОВУВАЛАСЯ ДЛЯ ШИФРУВАННЯ І ДЕШИФРУВАННЯ СЕКРЕТНИХ ПОВІДОМЛЕНЬ. “TURING BOMBE” ЕЛЕКТРОННО-МЕХАНІЧНА МАШИНА ДЛЯ РОЗШИФРОВКИ КОДУ . ГОЛОВНОЮ МЕТОЮ «БОМБИ» БУЛО ЗНАХОДЖЕННЯ ЩОДЕННИХ НАЛАШТУВАНЬ МАШИНИ «ЕНІГМА» НА РІЗНИХ НІМЕЦЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ФОРМУВАННЯХ. МАШИНА ТЬЮРІНГА СКЛАДАЛАСЯ З 108 ОБЕРТОВИХ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ БАРАБАНІВ І РЯДУ ІНШИХ ДОПОМІЖНИХ БЛОКІВ.

Номер слайду 6

Британія вшановує видатних земляків:англійський математик і криптограф Алан Тюрінг, який у часи Другої світової війни розшифрував сигнал нацистської шифрувальної машини “Енігма”, буде зображений на новій банкноті в 50 фунтів.

Номер слайду 7

“Ігри розуму” Джон Неш пізнав на власній шкурі все - від світової популярності до гріховних глибин. Будучи математичним генієм він на піку своєї кар'єри зробив титанічну працю в розділі теорії ігор. Ця робота практично принесла йому міжнародну популярність. Проте Неш зазнає сильного удару - лікарі ставлять йому діагноз - «параноїдна шизофренія» і це повністю змінює його життя ...

Номер слайду 8

Джон Неш(13.06.1928-23.05.2015)Американський математик, що зробив значний внесок у розвиток теорії ігор та диференціальної геометрії. Рассел Кроу. Новозеландський кіноактор. У 2001 роцi зiграв роль Джона Неша у фiльмi “Iгри розуму”.

Номер слайду 9

ТЕОРІЯ ІГОР Теорія ігор — розділ прикладної математики, який математично фіксує поведінку гравця в стратегічних ситуаціях Теорія ігор — одна з небагатьох галузей математики, в якій можна отримати Нобелівську премію. Джон Неш- лауреат Нобелівської премії 1994 року та Абелівської премії 2015 року. Джон Неш є автором настільної гри на ромбоподібній дошці з гексагональною сіткою.

Номер слайду 10

“Розумник Вілл Хантінг” Вілл Хантінг виріс у передмісті Бостона. Він майже не вчився, йому 20 років і він постійно потрапляє в неприємні ситуації. Але у нього голова генія, голова математика. Вілл майже зневажає студентів коледжу, але його постійно тягне туди, де вони збираються. Він виставляє їх дурнями і розслабляється. Фільм про те , що не варто закопувати свій талант.

Номер слайду 11

Метт Деймон. Американський актор. В фiльмi “Розумник Вiлл Хантiнг” зiграв головну роль. Епiзод з життя Джорджа Данцiга був використаний в цьому фiльмi. Джордж Данцiг(08.11.1914-13.05.2005)Математик, який розробив симплексний алгоритм для розв'язання задач лінійного програмування і вважається «батьком лінійного програмування».

Номер слайду 12

У 1939 році Джордж Данціг запізнився на заняття і помилково подумав, що написані на дошці рівняння — це домашнє завдання. Воно виявилось важчим, ніж завжди, але через декілька днів він зміг його розв'язати. Виявилось, що Джорж розв'язав дві «невирішені» проблеми в статистиці, які не могли розв'язати вчені роками. Ця історія стала дуже популярною, оповилась легендами і в 1997 році за нею зняли фільм «Розумник Вілл Хантінг». Коли у студентів починаються заняття в інституті, Вілл мимохідь розв’язує важку математичну задачу, що відноситься до області алгебричної теорії графів. Це завдання у вестибюлі на дошці залишив своїм студентам професор, з надією, що хтось із студентів знайде розв’язок до кінця семестру…

Номер слайду 13

Колекція зображених тут фільмів базується на реальному досвіді, доводячи, що математика - це одна із галузей науки, яка має найширше застосування. Навчання математики відкриває шляхи для самовдосконалення, дозволяючи людині розкрити свої таланти у багатьох галузях. Наступний навчальний рік оголошено Роком математики в Україні. Дані фільми підвищують мотивацію учнів до навчання, спонукають до вивчення точних наук.

pptx
Додано
21 березня 2020
Переглядів
1112
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку