Презентація. Майстер-клас "Подарунок Літа"

Про матеріал
Майстер-клас з бісероплетіння. Виготовлення квіткової композиції "Подарунок Літа"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас. Композиція «Подарунок літа»Підготувала керівник гуртка«Бісерне рукоділля»Корюківського ЦДЮТКокоша А. А.

Номер слайду 2

Історія виникнення техніки. Вироби з намистин, бісеру, всяких скелець, нанизаних на кінський волос, травинку, а пізніше нитку і - вже в наш час - волосінь, відомі з найдавніших часів. Ще в Давньому Єгипті та Індії таким намистом прикрашали одяг, шию, руки, ноги... та й зрештою, все, на що їх можна одягти, пришити, прив'язати, вплести і так далі. В Індії такі вироби називаються хар, в Ефіопії - Чале, в Болгарії, Румунії та Молдові - Гардан і Згарда, у Білорусі - пляценкі і горлячкі, в Україні - гердан і сиплянки в Литві - каролінес, в Узбекистані - зебігардан, у Словенії - нагрделнікі і, нарешті, у Росії - ожерелкі, цепочки, гайтанки та "фенечки". Словом, де їх тільки не носять і як їх тільки не називають!

Номер слайду 3

Скло навчилися робити в Давньому Єгипті 4000 років тому. І з того часу жінки втратили спокій. Ці різнокольорові блискучі кульки кого завгодно зведуть з розуму. Все, що виглядало одноманітно, нудно, сіро: одяг, взуття, головні убори тощо - люди прагнули прикрасити будь-якими доступними способами. Вишивали, розмальовували, чого тільки не нашивали! І все-таки про бісер не забували ніколи. На Русі мистецтво бісероплетіння називалося низанием. Кольоровими скельцями прикрашали не тільки одяг. Чоло, шия, вуха, волосся... Чим багатша наречена, тим багатший убір. Сьогодні, здавалося б, померле мистецтво звиготовлення бісерних виробів знову стало популярним. З бісеру виготовляють квіти, букети, композиції.

Номер слайду 4

Вироби аналоги

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Композиція «Подарунок літа»

Номер слайду 9

Інструкційна картка. Для композиції будуть потрібні квіти по 8 шт. двох кольорів. На одну таку квітку потрібно 6 пелюсток. На ось набираємо 10 бісерин: 5 рожевих, 5 фіолетових. Плетемо 3 круга. Так потрібно зробити 8 квіток , кожна відрізняється своїм розміром, це залежить від кількості набраних бісерин на ось.1-2 квітка: 5 рожевих, 5 фіолетових3-4 квітка: 4 рожеві, 4 фіолетові5-6 квітка: 3 рожеві, 3 фіолетові7-8 квітка: 2 рожеві, 2 фіолетові бісерини. Аналогічно виконуємо 8 квіток іншого кольору.

Номер слайду 10

З шести пелюсток та серединки складаємо квітку. Усього таких квіток повинно вийти 16.: 8 рожевих та 8 фіолетових. Після цього потрібно виготовити 4 бутони по 2 на кожен колір квітів.

Номер слайду 11

Після того як виготовили всі 16 квіток викладаємо ось такі деталі композиції.

Номер слайду 12

Для центральної квітки потрібно 10 пелюсток . Виконуємо за схемою.

Номер слайду 13

Для квітки потрібні будуть серединка та 3 листки. Після того як виготовили 10 пелюсток, серединку та листки складаємо квітку.

Номер слайду 14

Для композиції всього потрібно 38 листків. Виконуємо за схемою.

Номер слайду 15

Коли всі деталі готові починаємо формувати композицію. Спочатку викладаємо листя.

Номер слайду 16

Викладаємо композицію. Скріплюємо всі деталі.

Номер слайду 17

Ось кінцевий результат.

Номер слайду 18

Висновок. Бісероплетіння - вид рукоділля, за допомогою якого Ви зможете прикрасити свій одяг, речі, предмети побуту, зробити їх індивідуальними, ні на що на схожими.  Бісероплетіння – це нанизування бісеру - маленьких скляних намистин різних форм, розмірів і кольорів на нитку чи інший матеріал. З бісеру можна зробити все, що душі завгодно! Це можуть бути різні браслети, кольє, намиста, сережки, паски, сумочки. Також можна вишити на одязі різні малюнки, орнаменти з використанням бісеру, пайєток, намистин та інших матеріалів. Деякі умільці навіть вишивають бісером картини та ікони. Адже це чудово, коли в тебе є речі, не схожі на інші, не куплені в магазині. Ваші речі стають авторськими, дизайнерськими, набувають неповторної індивідуальності.

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
697
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку