Презентація "Ментальне здоров'я"

Про матеріал
Дана презентація допомагає спланувати тренінговий курс для здобувачів освіти "Ментальне здоров'я". Розглянути мету, завдання, очікування від тренінгової програми "Ментального здоров'я" та опис проблеми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета, завдання, очікування від тренінгової програми Ментального здоров'я та опис проблеми.

Номер слайду 2

МЕТА ПРОЄКТУДопомогти підліткам знайти джерело внутрішньої сили, усвідомлення й визнання власного психологічного стану. Розширення уявлення дітей та молоді про техніки збереження психічного здоров’я та психологічного благополуччя через удосконалення знань та практичних навичок, надання психологічної допомоги / самодопомоги у складних життєвих ситуаціях. Інтерактивні заняття допоможуть підліткам розпізнавати та знижувати психоемоційне напруження, підвищувати рівень стресостійкості та здатність критично мислити. Сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

Номер слайду 3

ЗАВДАННЯ ПРОЄКТУ- ознайомити підлітків з поняттям «ментальне здоров’я»; - формувати цілісне ставлення до свого здоров’я; - розвитку, самоусвідомлення, самоаналізу, самоповаги як необхідних складових здоров’я в сучасних умовах сьогодення;- зниження емоційної напруги; - допомога учасникам розібратися у власних життєвих поглядах;- розвиток саморефлексії і самоаналізу, як необхідної складової психічного здоров'я;- визначення у дітей та молоді рівня знань з питань збереження та відновлення психічного здоров‘я; - формування навичок першої психологічної допомоги / самодопомоги у кризових ситуаціях; - оволодіння вмінням самостійно виявляти та знижувати психоемоційну напругу;- розширення уявлень про власні психологічні ресурси.

Номер слайду 4

Опис проблеми Війна поставила перед всіма українцями шалені виклики. Участь рідних у бойових діях, поранення рідних, втрата близьких, житла, невизначеність, розлучення чи розлука. Хтось став свідком убивств і руйнувань, хтось пережив насильство, хтось виживав в окупації. На жаль, в нашому суспільстві звернутись за допомогою до психолога або психіатра стає ще одним стрес-фактором, який запускає черговий виток паніки. Адже в Україні досі існує стигма щодо ментального здоров’я. Про це не говорять навіть з близькими. Про це бояться думати. Це соромно. Страшно. Так не має бути. Стрес, тривожні думки, паніка, відчуття безпорадності, коли "опускаються руки", збайдужіння до важливих справ, порушення сну – природні реакції на те, що відбувається, але зменшити їхню інтенсивність і вплив на здоров’я, швидше відновитися можна, якщо знати, як подбати про ментальне здоров’я. Психічне здоров’я є важливою частиною загального здоров’я і самопочуття. Це поняття сягає далі за відсутність психічних розладів чи форм інвалідності. За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, при якому людина може реалізувати власні здібності, протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у суспільне життя. Психічне та фізичне здоров’я є рівноцінно важливими складовими загального здоров’я людини. Психічні захворювання (особливо депресія) підвищують ризик виникнення багатьох видів фізичних проблем зі здоров’ям: інсульту, діабету, захворювань серця. Ментально здорова людина: розуміє свої емоційні стани і може керувати ними; здатна будувати стосунки з іншими; відкрита до навчання та розвитку; позитивно ставиться до себе; приймає незалежні рішення; вміє пристосовуватись до нових умов життя; може активно долати поточні виклики; отримує задоволення від життя.

Номер слайду 5

Очікування від реалізації проекту Інтерактивні заняття допоможуть підліткам розпізнавати та знижувати психоемоційне напруження. Отримання стійких навичок підвищувати рівень стресостійкості та здатність критично мислити. Піклування про ментальне здоров'я має стати звичною відповідальністю кожного.

pptx
Додано
23 квітня
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку