Презентація "Ми проти насильства"

Про матеріал
Презентація "Ми проти насильства" (до Міжнародного дня боротьби проти насилля)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИ ПРОТИ НАСИЛЛЯ!

Номер слайду 2

Насильство – це застосування особою чи групою осіб засобів примусу щодо іншої особи. Це дії, що принижують людську гідність, завдають шкоди здоров’ю, а іноді й життю.

Номер слайду 3

2 жовтня - Міжнародний день боротьби проти насилля

Номер слайду 4

Притча «Про жорстокість»В одному з монастирів майстер навчав учня. І якось учень запитав майстра: «Вчителю, а як довідатися, наскільки я жорстокий?» І майстер відповів йому: «Щоразу, коли ти будеш завдавати удару своєму ворогові, уяви себе на його місці і відчуй його біль. І якщо ти одного разу не відчуєш болю, знай, жорстокість поглинула тебе».

Номер слайду 5

Типи жорстокого поводження з дітьми. Фізичне насильство — невипадкове завдання тілесних ушкоджень. Економічне — нездатність батька або особи, яка доглядає за дитиною, забезпечити основні потреби дитини в їжі, одязі, житлі. Психологічне насильство — відсутність у родині доброзичливої, здорової атмосфери. Може виявлятися у: зневазі або жорстокому поводженні.

Номер слайду 6

Телефон Національної гарячої лінії з питань запобігання насильству0 800 500 335116 123 (з мобільного)

Номер слайду 7

Визначте вид насильства, вказати агресора і жертву ситуації. Ситуація 1 Петрик, зайшовши у їдальню, і, як завжди, сів не на своє місце. До нього підійшла Оленка і попросила звільнити її стілець. Він відштовхнув дівчинку з такою силою, що вона впала на підлогу. Фізичне насильство

Номер слайду 8

Ситуація 2 Під час перерви Юрко бігав по класу і штовхнув Іринку. Дівчинка, падаючи, ненароком розбила вазу на столі вчителя. В клас зайшла вчителька і побачила розбиту вазу. Іринка намагалась пояснити, що трапилось на перерві, але вчителька не вислухала оправдань і нагримала на неї. Психологічне насильство

Номер слайду 9

Ситуація 4 Дмитрик взяв без дозволу ручку Олега. Коли Олег це побачив, вдарив Дмитрика. Фізичне насильство

Номер слайду 10

ЯК ЗАПОБІГТИ НАСИЛЬСТВУ: Попереджай батьків, куди, з ким ідеш, коли повернешся. Не заходь у підвали, підсобні приміщення, у машини. Якщо ти десь затримався, передзвони батькам, попроси, щоб тебе зустріли. Постарайся, щоб твій маршрут НЕ проходив через ліс, парк. Якщо тобі здалося, що тебе хтось переслідує, перейди на іншу сторону, зайди в магазин, звернись до дорослих. Якщо тебе зупинили і попросили показати дорогу, постарайся пояснити на словах, не сідаючи у машину. Якщо незнайома людина відрекомендувалась другом твоїх батьків, не спіши запрошувати її додому, попроси зачекати їх приходу на вулиці. Якщо при вході у під'їзд ти помітив незнайомців, зачекай, доки хто-небудь із сусідів не ввійде разом з тобою. Не входь в ліфт разом з незнайомими.

Номер слайду 11

Уникай ситуацій, які можуть призвести до насильства: Говори спокійно і впевнено. Дай агресору можливість зупинитися. Відійди в сторону. Це не ознака слабкості! Не прагни помсти ворогам. Вмій просити пробачення. Попроси допомоги. Це не ознака слабкості чи боягузтва!

Номер слайду 12

Українські зірки проти домашнього насильстваhttps://www.youtube.com/watch?v=Aq. Osuaou8q. Q

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бієнко Лариса
    Дякую! Актуально, дуже дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 вересня 2022
Переглядів
4232
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку