Презентація"Міфологічний жанр"

Про матеріал
Міфи, легенди та перекази є важливим джерелом художньої творчості народів на ранніх етапах їхньої історії. Це сказання про давні вірування людей щодо походження Землі, явищ природи, богів, героїв, Всесвіту. Міфологічний жанр — зображення подій і героїв міфів і легенд різних народів світу в образотворчому мистецтві. Міфологічний жанр — зображення подій і героїв міфів і легенд різних народів світу в образотворчому мистецтві.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 27. Міфологічний жанр Образотворче мистецтво 6 клас Розділ VI.  Історичний жанр та його різновиди

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Міфи, легенди та перекази є важливим джерелом художньої творчості народів на ранніх етапах їхньої історії. Це сказання про давні вірування людей щодо походження Землі, явищ природи, богів, героїв, Всесвіту. У художніх творах міфологічного жанру зображуються не реальні, а уявні події та герої, які наділяються надзвичайними здібностями. Міфологічний жанр — зображення подій і героїв міфів і легенд різних народів світу в образотворчому мистецтві.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Міфологічний жанр почав виокремлюватися з-поміж інших жанрів образотворчого мистецтва тоді, коли міфи перетворилися з вірувань на літературні твори, образи яких змальовували художники. Античні міфи відображають життя і пригоди богів, подвиги героїв. Міфологічний жанр набув яскравого розквіту в добу Відродження, коли античні легенди спонукали митців на створення картин і скульптур з відповідними сюжетами. Твори міфологічного жанру втілювали високі ідеали мистецтва античності. Згодом до античних міфів у мистецтві долучилися теми з міфів різних народів: скандинавських, слов'янських, індійських тощо.

Номер слайду 8

Практичне завдання Намалюйте ілюстрацію на міфологічний античний сюжет, який зацікавив вас найбільше (художні матеріали за вибором). Поради Зверніть увагу на створення виразного, характерного образу головного персонажа. Намалюйте одяг, речі, притаманні давній добі. Приклади античного вбрання, зброї, орнаментів

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ppt
Додано
31 березня 2020
Переглядів
16873
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку