Презентація "Мистецтво через об’єктив камери (продовження, 3 частина) 5клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків з музичного мистецтва. Містить матеріали до уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво через об'єктив камери. Частина 35 М30

Номер слайду 2

Уяви, що з нашого життя зникли телевізори, а заразом - улюблені мультики й кінофільми... Це неможливо, скажеш ти, бо й справді не можна уявити сучасне життя без кіномистецтва. Втім зовсім недавно, трохи більш як сто років тому, людство нічого не знало про це мистецтво. А сьогодні мільйони глядачів заповнюють зали кінотеатрів, а ще більше - дивляться кінофільми по телебаченню та в інтернеті.

Номер слайду 3

У кіно завжди звучить музика. Її пише композитор, а все звукове оформлення здійснює звукорежисер. Музика налаштовує глядача на відповідний настрій, посилює емоційне сприйняття фільму. Переглянь. Саундтрек до фільму «Сторожова застава». Фільм «Один удома» (фрагмент). Завдання і запитання. Схарактеризуй музику кожного з фрагментів. Поміркуй, чи змінилося б сприйняття фільму без звукового супроводу. Поясни. У якому з фрагментів звучали мотиви української пісні? Музика якого кінофільму тобі найбільше запам’яталася? До якого виду кіно належить цей фільм?

Номер слайду 4

Словник. Кіномистецтво - вид мистецтва, що твориться за допомогою кінозйомки й відтворює на екрані реальні або спеціально інсценовані події. Саундтрек - звукове оформлення фільму, мультфільму або комп’ютерної гри. КІНОМИСТЕЦТВОхудожнє або ігрове (пригодницьке, фантастичне, детективне тощо)документальне (відтворення на екрані справжніх життєвих подій та явищ)мультиплікаційне/анімаційне (мальоване, лялькове, комп’ютерне

Номер слайду 5

У кіномистецтві звук є повноправним партнером зображення. Режисери ретельно ставляться до запису і монтажу звуку. І тому одним з вагомих етапів у створенні фільму є звуковий монтаж. Це як велика звукова картина зі звуків - «пазлів» - розмовних і музичних фрагментів, інших звуків: скрипіння, шурхотіння, тупотіння, скрикування тощо.

Номер слайду 6

Заспівай. СВІТ НЕМОВ КОЛЬОРОВИЙ ЛУГМузика В. Шаїнського, вірші М. Пляцковського, переклад А. ОлєйніковоїСходинками до майстерності:• Перед початком співу проаналізуй складні фрагменти мелодії. Виконай їх окремо.• Приголосні звуки наприкінці фраз вимовляй чітко і коротко.2. Музика друзів збирає усіх. В круг, в круг, в круг!День буде сонячним поруч,Коли друг, друг, друг!Приспів. Світ немов кольоровий луг,Коли поруч з тобою друг!Наче сонячна вся земля,Міцна дружба на все життя!3. Друг допоможе і буде завжди. Рад, рад, рад!З другом і труднощі легше. Пройти так, так, так!Приспів.

Номер слайду 7

Завдання і запитання. Пригадай запис тривалостей нот і пауз. Знайди їх у нотному записі пісні й назви. Виконай. Відтвори ритм. Тембри яких музичних інструментів ти впізнаєш у відеофрагменті?Завдання і запитання. Поекспериментуй удома: під час перегляду будь-якого кінофільму спробуй вимкнути звук, коли з’являтиметься музичний супровід. Яким тоді буде сприймання фільму?

pptx
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
1190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку