Презентація "Міжнародний день радіо"

Про матеріал

13 лютого - Міжнародний день радіо, свято служить спільній справі об'єднання всіх, хто має відношення до радіо. Саме завдяки їм, ми щодня отримуємо свіжі новини, дізнаємося про те, що сталося у далекій Австралії чи Канаді, бачимо, як живуть народи Африки та Азії, переймаємо досвід інших країн.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день радіо

Номер слайду 2

Щорічно 13 лютого радіолюбителі та працівники радіокомпаній зі всього світу відзначають своє професійне свято — Всесвітній день радіо (World Radio Day).Ініціатором заснування події була Іспанія, а 3 листопада 2011 року свято було остаточно затверджене міжнародною організацією ЮНЕСКО.

Номер слайду 3

Головною метою радіостанції ООН — The United Nations Radio — є пропаганда загальносвітових ідей Об'єднаних Націй, серед яких — гендерна рівність, мир, толерантність, повага до прав людини, економічний і соціальний розвиток, а також захист міжнародних законів.

Номер слайду 4

Хоча почали відзначати цей професійний день відносно недавно, приурочений він до події, що відбулася в далекому 1946 році. Тоді, зі штаб-квартири Організації Об‘єднаних Націй вперше почало мовлення «Радіо ООН».13-го лютого, не єдине свято, день, присвячений цьому чудовому і яскравому винаходу, але від цього не менш бажаний і затребуваний в самому широкому сенсі цього слова.

Номер слайду 5

 Ще з часів кінця Другої світової війни в СРСР «День радіо» був прийнятий Постановою Ради Народних Комісарів СРСР і став відзначатися щороку 7-го травня. Після великих перетворень 90-х років і здобуття суверенітету новими пострадянськими державами, ця традиція не зникла і навіть отримала свіжий подих.

Номер слайду 6

Так, наприклад, в незалежній Україні, віддаючи данину поваги до працівників цієї галузі, в 1994-му році було встановлено професійне свято «День працівників радіо, телебачення та зв’язку України», що відзначається по всій Україні 16-го листопада. Ми полюбляємо радіо та «Всесвітній день радіоаматора» відзначається щорічно 18-го квітня.

Номер слайду 7

Радіомовлення, як і телебачення стало на стільки різнобічним і широким явищем, що навіть деякі його напрямки були відзначені особливим міжнародним визнанням і пошаною, наприклад «Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення», започаткований в 1994-му році з ініціативи ЮНІСЕФ, Дитячого фонду при ООН, відзначається 8-го грудня.

Номер слайду 8

Перший радіоприймач був запатентований сербським винахідником Ніколою Теслою в 1893 році, а перший сеанс радіозв’язку здійснив Олександр Попов 7 травня 1895 року. В 20-му сторіччі, до появи телебачення та Інтернету, радіо було головний інструментом розповсюдження інформації. В Україні перша цивільна радіолінія була прокладена в 1902 році і з’єднувала Херсон та Голу Пристань. Радіо Н. Тесла

Номер слайду 9

Радіо необхідно визнати в якості недорогого засобу масової інформації, яке ідеально підходить для охоплення віддалених куточків планети і вразливих верств населення: малограмотних людей, інвалідів, жінок, молоді та бідних. При цьому радіо є ідеальною платформою для участі в публічних дебатах, до яких можуть приєднуватися різні люди — незалежно від їх рівня освіти. Мільярд людей по всьому світу все ще не мають доступу до радіо

Номер слайду 10

Крім цього, радіо грає важливу і особливу роль для забезпечення екстреного зв'язку в зонах лиха та допомоги постраждалим. Сьогодні звичний нам образ радіо змінюється в дусі епохи конвергенції мас-медіа — радіо знаходить нові технологічні форми, використовуючи можливості широкосмугового інтернету, мобільних пристроїв і планшетів. Втім, слід також зазначити, що мільярд людей по всьому світу все ще не мають доступу до радіо.

Номер слайду 11

В 21-му віці, незважаючи на потужний розвиток інформаційних технологій, радіо продовжує залишатися одним з найпопулярніших форм зв’язку для самої більшої аудиторії в світі. Так, згідно доповіді Міжнародного союзу електрозв’язку, сьогодні близько 80% домівок у світі володіють хоча б одним радіоприймачем.

Номер слайду 12

Сучасні засоби зв’язку дозволяють кожній людині створювати власне радіо. Усе, що вам для цього треба – мікрофон, Інтернет зв’язок  і натхнення! Створений власноруч контент ви можете завантажити на спеціальні сервіси, як-от Soundcloud, де він буде доступний для мільйонів слухачів.

Номер слайду 13

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Харченко Ірина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, Виховна робота
Додано
5 лютого 2018
Переглядів
3388
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку