Презентація: "Монтаж ГКЛ на гіпсові суміші"

Про матеріал
Презентація може використовуватися на уроках теоретичного та виробничого навчання для показу на мультимедійних проекторах, телевізорах, ноутбуках. В презентації покроково описана технологія монтажу гіпсокартонних листів на гіпсовій суміші
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Монтаж г. КЛ на гіпсові суміші{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Міністерство освіти і науки України Державний навчальний заклад « Новоград-Волинське вище професійне училище» Презентація до уроку: Викладач: Хмельова Галина Михайлівнам. Новоград-Волинський 2022 рік

Номер слайду 2

План1. Вступ2. Підготовка поверхонь.3. Грунтування поверхонь.4. Підготовка ГКЛ.5. Приготування клеючої суміші.6. Інструменти.7. Нанесення клеючої суміші.8. Приклеювання плит ГКЛ.9. Вирівнювання плит ГКЛ.10. Приклеювання ГКЛ до поверхонь зі значними нерівностями.11. Зароблення швів між ГКЛ.12. Армування швів між ГКЛ.13. Шпаклювання швів.14. Контроль якості.15. Безпека праці.16. Використана література.

Номер слайду 3

Вступ. Гіпсокартон – це будівельний матеріал майбутнього, адже саме його використання у ремонті дозволяє вже сьогодні швидко втілити найсміливіші фантазії архітекторів. Простий для монтажу, він з легкістю сприяє нестандартним рішенням щодо функціонального дизайну. Вироби з гіпсокартонних листів можуть бути різноманітні, починаючи від багатофункціональних перегородок та стелажів для офісних приміщень та завершуючи цілими підвісними системами для палаців урочистих подій.

Номер слайду 4

Підготовка поверхонь. Основа, призначена для приклеювання, має бути міцною, із закінченими процесами зв’язування, сухою, очищеною від жирних плям, старих малярних покриттів, крихких компонентів штукатурки і пилу, не враженою біологічною корозією.

Номер слайду 5

Грунтування поверхонь. Для уніфікації поглинальної здатності основи її поверхню потрібно повністю заґрунтувати, застосовуючи полімерну універсальну ґрунтовку або полімерну ґрунтовку глибокого проникнення, а в разі гладеньких бетонних основ – ґрунтувальну фарбу (кварцеву грунтовку).

Номер слайду 6

Підготовка г. КЛПідготовку гіпсокартонних плит слід починати від підрізання їх до висоти стіни, зменшеної на 15 мм – для збереження належних зазорів між плитою та підлогою і стелею.

Номер слайду 7

Підготовка ГКЛПеред початком приклеювання плит необхідно виконати всі монтажні та встановлювальні роботи, зокрема, пов’язані з електропроводкою. У плитах потрібно також прорізати всі необхідні отвори, наприклад, для розеток або настінних ламп тощо.

Номер слайду 8

Приготування клеючої сумішіПриготувати гіпсовий клей відповідно до інструкції, розміщеної на упаковці. Слід звернути увагу, що приготовлену масу потрібно використати впродовж години, а приготування кожної порції варто виконувати, використовуючи чисті інструменти та ємності.

Номер слайду 9

Інструменти. Приклеювання слід проводити за температури від +5 0 C до +30 0 C з використанням нержавіючої гладилки, кельми або шпателя.

Номер слайду 10

Нанесення клеючої сумішіНа поверхню плити нанести клей у формі маяків завтовшки 2 см і діаметром близько 10 см з інтервалами приблизно 30-40 см, а також декількох смуг, розтягнених вздовж краю ГКЛ.

Номер слайду 11

Приклеювання плит ГКЛПлиту прикласти до стіни і злегка притиснути, використовуючи будівельні рейки завдовжки 1 або 2 м. Потрібно залишити зазори між плитами близько 2 мм, між плитою та стелею – 5 мм, між плитою та підлогою – 10 мм. Вони дають змогу вільної циркуляції повітря і дозволять клею правильно прихопитися.

Номер слайду 12

Вирівнювання плит ГКЛДля правильного встановлення необхідно використовувати рівень, прикладаючи його до поверхні плити. Час, потрібний на виправлення положення, становить до 10 хв. Наступну плиту слід встановлювати щонайменше через 15 хвилин.

Номер слайду 13

Перед остаточним висиханням гіпсового клею потрібно за допомогою рівня виконати перевірку плит на стіні.

Номер слайду 14

Безпосередньо на віконних прорізах, вмивальників, труб тощо розчин потрібно наносити суцільним способом по всій поверхні плити.

Номер слайду 15

Приклеювання ГКЛ до проверхонь зі значними нерівностями. Якщо основи зі значними нерівностями, що перевищують 20 мм, рекомендовано попереднє нівелювання різниці шляхом приклеювання смужок з гіпсокартонної плити шириною 10 см. Смужки потрібно клеїти вертикально та горизонтально, з інтервалами 60 см.

Номер слайду 16

Зароблення швів між ГКЛПеред початком зароблення швів гіпсокартонних плит потрібно перевірити, чи правильно вони прикріплені до основи або металевої конструкції, згідно з правилами монтажу.

Номер слайду 17

Армування швів між плитами стрічкою зі скловолокна. Для армування гіпсокартонних плит потрібно використовувати самоклеючу стрічку зі скловолокна. Насамперед стрічку слід приклеїти на стики плит.

Номер слайду 18

Шпаклювання швів. Після армування плит стрічкою треба нанести на неї тонкий шар шпаклювальної маси , а після його висихання – наступний, товщий шар – аж до повного “втоплення” сітки.

Номер слайду 19

Контроль якостіДля якісного монтажу гіпсокартону насамперед потрібно правильно виконати розмітку по периметру приміщення на стелях за допомогою водяного або лазерного рівнів. В процесі монтажу потрібно постійно перевіряти вертикальність монтажу гіпсокартону . При опорядженні швів гіпсокартону обов’язково використовувати армуючу стрічку – для запобігання тріщин в процесі експлуатації. Всі операції потрібно виконувати з додержанням технології монтажу ГКЛ.

Номер слайду 20

Безпека праці1.  При  виконанні  даних  робіт  оберігати  руки,  очі  від  попадання  бруду,  пилу,  мати спецодяг, спецвзуття, рукавиці, захисні окуляри, обов’язково – головний убір2. Дотримуватись загальних вимог безпеки, виконуючи роботи на висоті.3.  Оберігати  себе  і  колег  від  дії  гострих  шурупів-саморізів,  не  тримати  їх  у  кишенях  і  не кидати під ноги.4.  Правильно користуватись   електроінструментом ,дотримуватись загальних вимог електробезпеки.  5. Роботи виконувати при достатній освітленості приміщення.  6. Дотримуватися організації робочого місця.

Номер слайду 21

Література та ел.носії1. Т.Є. Остапченко «Технологія опоряджувальних робіт» .. 2. vivbud.com.ua/articles/3804/.3. bud-info.net.ua/.../oporyadzhennya-prymis.4. novalinia.com.ua/ua/doit/masterkl/master.5. o-m.com.ua6.http://buduyhatu.com.ua/odnorivneva-stelya-z-7gipsokartonu.html#pretty. Photo

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
23 січня 2023
Переглядів
833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку