Презентація " Музеї, бібіліотеки, галереї України"

Про матеріал
В презентації подані інформації про музеї, бібліотеки, галереї України. Використовувати можна під час проведення виховних годин, на уроці " Я і світ"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

11 березня 1986 року в Опішному, за дорученням Ради Міністрів України, засновано Музей гончарства. Музей-заповідник володіє найбільшою в Україні колекцією творів народних майстрів-гончарів та художників-керамістів (близько 55000). У ній представлено творчі досягнення мистців усіх історико-етнографічних регіонів України, провідних національних шкіл художньої кераміки. Не мають аналогів у країні та за її межами й музейна Національна галерея монументальної та садово-паркової глиняної скульптури, Галерея символічних панно провідних художників-керамістів і гончарів України та інших країн.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Експонати Національної галереї української монументальної скульптури:

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Націона́льний істо́рико-культу́рний запові́дник «Качані́вка» — садиба в селищі Качанівка. Ічнянського району  Чернігівської області на берегах річки Смош. Створений 1981 року на основі палацового ансамблю та парку дворянської садиби, заснованої в 1770-х роках, яка на сьогодні є єдиною серед українських садиб, що збереглася в комплексі. Урочище Качанівка розкинулось на околиці села у горбистій місцевості. Верхнє плато займає палацовий комплекс будівель, які є пам'ятниками архітектури, нижнє — мальовничий парк з 12 ставками, павільйонами, скульптурами, парковими містками, «руїнами», амфітеатром.

Номер слайду 8

Що можна побачити у «Качанівці» ? На території заповідника вдалося зберегти овіяні легендами гірки Кохання і Вірності, «Романтичні» руїни на березі Великого ставу, які є унікальною пам'яткою садово-паркового мистецтва 18 століття, альтанку з гротом, більш відому як альтанку Михайла Глінки. Ви також побачите тут Георгіївську церкву 1816–1828 років і палац з флігелями кінця 17–початку 20 століть. Особливої уваги заслуговує палац з флігелями. Його парадні зали, житлові й гостьові кімнати завжди були наповнені духом мистецтва. В усіх кімнатах на стінах висіли картини та ікони. Подейкують, у спальні графа свого часу була навіть картина Рафаеля і ще три полотна на сюжет «Тайна вечеря». Ті витвори мистецтва, які вдалося врятувати, на сьогодні знаходяться у різних музеях по всій Україні. Павільйон Глінки Флігель з баштою Георгіївська церква Інтер’єр

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Музей писанкового розпису (неофіційна назва Музе́й «Пи́санка») — єдиний у світі музей писанки або писанкового розпису в місті Коломия, Івано–Франківської області. Музей писанкового розпису було створено на основі колекції писанок Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини, який від 1996 року має назву Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського. Вперше музей писанок урочисто був відкритий 26 жовтня 1987 р. у приміщенні церкви Благовіщення Пречистої Діви Марії — пам′ятки архітектури ХVІ ст., якраз на 400–річчя від дня її заснування у місті Коломиї. У вересні 2000 році спеціально для збереження і експонування творів писанкового розпису — писанок, було побудовано архітектурну споруду у формі найбільшого у світі писанкового яйця, яка згодом стала візиткою Коломиї. Урочисто Музей було відкрито 23 вересня 2000 року під час Х Міжнародного Гуцульського фестивалю. Будівля була спроектована архітектором Ігорем Євстахійовичем Шумином. Концепцію експозиції музею розробила директор Ярослава Ткачук, а втілили в життя коломийські художники В. Андрушко й М. Ясінський. Оригінальна споруда будинку містить у собі частину пам′ятника писанці, висота якого сягає 13,5 метрів, а діаметр 10 метрів. Таким чином, коломийський пам′ятник є найбільшою писанкою у світі.

Номер слайду 11

Стеля в головному приміщенні музею Експозиція

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Націона́льний худо́жній музе́й — музей образотворчого мистецтва в Україні, в Києві. Розташований на вулиці Михайла Грушевського, на Печерську. Один із найбільших і найстаріших в країні. Заснований 1 серпня 1899 року за часів Російської імперії, на кошти російського уряду та української родини Терещенків. Будівля музею спроектована архітектором Владиславом Городецьким. Музейна колекція створена на основі пожертв Богдана Ханенко, Терещенків, Вікентія Хвойки, Миколи Біляшівського та інших. Відкритий 30 грудня1904 року. Станом на початок ХХІ століття музейні фонди нараховують близько 40 тисяч експонатів. Має унікальну колекцію творів українського живопису, скульптури та іконопису від XII—ХХ століть.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Анонім. «Полковник Семен Сулима» Козак Мамай Невідомий художник Козак Мамай під час Коліївщини Невідомий художник

Номер слайду 16

          Олександр Мурашко. «Дівчина в червонім капелюшку» Олександр Мурашко. «Селянська родина» Олександр Мурашко. «Старий вчитель» Микола Пимоненко. ’’Не жартуй’’  Володимир Орловський. «Затишшя» Костанді Киріак Костянтинович. «В люди» Абрам Маневич. Міський пейзаж. Осінь

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Одна з найбільших і найстаріших книгозбірень держави, провідний державний культурний, освітній, науково-інформаційний заклад, що бере участь у розробленні та реалізації державної політики в галузі бібліотечної справи. Заснована 3 березня 1866 року. Розміри фондів — близько 4 мільйони одиниць . Постраждала під час Другої світової війни. Обслуговує понад 25 тисяч читачів. З 1958 провадить міжнародний книгообмін. Бібліотека складає матеріали рекомендаційної бібліографії, посібники з бібліотекознавства, вивчає, узагальнює і поширює передовий досвід роботи бібліотек.

Номер слайду 19

Найбільша за обсягом фонду та площею приміщень бібліотека України, головний науково-інформаційний центр держави, науково-дослідний інститут Відділення історії, філософії та права НАН України. Входить до двадцяти найбільших національних бібліотек світу.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Один із найстаріших університетів України та Східної Європи та найпрестижніших в Україні У 1817 році уряд відновив університет з німецькою мовою викладання. Весна народів надала поштовх українцям і полякам до боротьби за введення своїх мов у навчальний процес. Так у 1849 році відкрилась кафедра української мови та літератури .У 1862 та 1872 роках виникли кафедри з українською мовою викладання на богословському та правничому факультетах.

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ковальчук Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Fatko Asolin
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
21 лютого 2020
Переглядів
4506
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку