Презентація «Музей В. Г. Короленка у Полтаві»

Про матеріал

Презентація «Музей В.Г.Короленка у Полтаві» може бути використана для узагальнення матеріалу з вивчення життєпису письменника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам'ять Короленка широго вшановується в Україні. Ім'я Короленка надано Полтавському національному педагогічному університету, Харківській державній науковій бібліотеці, Чернігівській обласній бібліотеці, школам у Полтаві, Житомирі. 1928 року в Полтаві, 1973 року в Житомирі відкрито музеї Короленка. Також у Полтаві є Народний дім імені Володимира Короленка.

Номер слайду 2

Полтавський літературно-меморіальний музей В. Короленка засновано у 1940 році

Номер слайду 3

21 рік його життя пов'язаний із Полтавою. У 1903 році В. Г. Короленко з родиною оселяється в будинку на Мало-Садовій вулиці, що нині носить його ім’я. Музей Володимира Короленка розпочинає свою діяльність у 1928 році з виставки «Життя і творчість Володимира Короленка», організованої з нагоди 75-річниці від дня його народження. На основі останньої у 1940 році було створено музей, завідуючим якого стала донька письменника Софія Володимирівна.

Номер слайду 4

Нині до музейного комплексу входять: меморіальна садиба письменника — пам'ятка історії кінця XIX–поч. ХХ століть; флігель, де міститься виставкова зала;могила письменника і його дружини на території міського парку «Перемога».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Пам'ятник-погруддя В. Г. Короленку

Номер слайду 7

У різні роки гостями короленківського будинку були Іван Тобілевич, Панас Мирний, Михайло Коцюбинський, Валентин Катаєв, Іван Козловський.

pptx
Додано
19 лютого 2019
Переглядів
4828
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку