Презентація на тему "Анімалістичний жанр в скульптурі"

Про матеріал

Презентація на тему "Анімалістичний жанр в скульптурі" складається із 19 слайдів. В основній частині є зображення скульптур тварин в різних країнах світу та деяких міст України. Також розробка містить практичну частину - поетипне виготовлення із пластиліну різних тварин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анімалістичний жанр в скульптурі Матеєнко Марина Іванівна, вчитель Жаботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кам’янської районної ради Черкаської області

Номер слайду 2

Мета уроку 1) Ознайомити учнів із використанням поняття “анімалістики” в скульптурі. 2) Навчити правильно виготовляти фігури тварин з пластиліну. 3) Розвинути моторику рук при виконанні практичної частини. 4) Удосконалити просторове мислення та логічну побудову об’ємних фігур.

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань Продовжіть речення: Анімалістичний жанр – це… Назва анімалістичного жанру походить від … Анімалістичний жанр використовують у… Анімалістику почали використовувати ще в часи… Серед відомих художників-анімалістів варто відмітити…

Номер слайду 4

Вступ Анімалістичний жанр - один з найбільш поширених напрямків у скульптурі. Цікавість до живої природи була притаманна людині з давніх-давен. В античному світі фігурами тварин оформлювали людські помешкання і приміщення храмів і каплиць, а зображуваним істотам надавали магічного значення.

Номер слайду 5

Анімалістика в скульптурі На вулицях європейських міст ми можемо побачити скульптури тварин: монументи вершників на конях, статуї левів біля парадного входу в резиденціях, барельєфи з птахами на тріумфальних арках, дрібна пластика анімалістичного жанру в декорі фасадів. Приватні зібрання аристократів поповнювалися портретами з улюбленими вихованцями, зокрема досить популярні були коні, коти, собаки чи екзотичні тропічні птахи. Особливе місце належить кабінетній скульптурі із порцеляни, бронзи чи гіпсу, виконаній в анімалістичному жанрі.

Номер слайду 6

Тріумфальна арка на площі Каррузель в Парижі 

Номер слайду 7

Символ Венеції – крилатий лев

Номер слайду 8

Скульптура Києва

Номер слайду 9

Скульптура Черкас

Номер слайду 10

Скульптура Одеси

Номер слайду 11

Скульптура Львова

Номер слайду 12

Практична частина Завдання: виготовити тварину з пластиліну План Виконати окремо всі деталі обраної тварини; З’єднати виготовлені деталі; Виготовити платформу для тварини; Створити історію про свою тварини.

Номер слайду 13

Практичне завдання (на вибір учня)

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Домашнє завдання Підготувати повідомлення про відомих скульптурів-анімалістів

Номер слайду 19

Список використаних джерел 1.http://esu.com.ua/search_articles.php?id=44349 2.https://subject.com.ua/textbook/art/6klas_1/6.html 3. Підручник “Образотворче мистецтво”, 6 класс, С. Н. Железняк, О.В. Ламонова, 2014.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кучмук Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
15 листопада 2018
Переглядів
9224
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку