Презентація на тему (Балада)

Про матеріал
Презентація на тему: (Балада) у презентації 9-клас розповідається про 4 види балад презентація з анімацією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Балада

Номер слайду 2

Що таке балада?Балада – Це ліро-епічний пісенний твір легендарно-історичного або родинно-побутового змісту з описами незвичайних ситуацій, людей та вчинків.

Номер слайду 3

Що таке ознаки балади?Ознаки балади – це Трагічний конфлікт, драматично напружений сюжет, романтичний колорит, надзвичайні події трагічний фінал.

Номер слайду 4

Види балад

Номер слайду 5

1). Міфологічні балади. Міфологічні балади ті, в яких розкриваються поетичний світогляд народу, його міфологічні уявлення, розуміння природи. Сюди відносять найдавнішу групу балад про метаморфозу людини, основа якої — перетворення людини на рослину чи тварину.

Номер слайду 6

2). Соціально-побутові балади. Соціально-побутові балади, у яких змальовуються взаємостосунки між батьками та дітьми, братами та сестрами, розкриваються почуття кохання й ненависті, образи й ревнощів. У новіших баладах загострюються морально-етичні проблеми.

Номер слайду 7

3). Історичні баладиІсторичні балади — це балади на історичні теми. Співпричетність до історії бачиться в них крізь призму особистих драм і трагедій. У них змальовується життя козака, смерть козака на полі бою («Да шумить чудо дібровонька»), розповідається про велике горе, яке приносить людям війна.

Номер слайду 8

4). Родинно-побутові балади Родинно-побутові балади - це жанр ліро-епічної поезії фантастичного, історико-героїчного або соціально-побутового характеру з драматичним сюжетом. Первісно — танцювально-хорова пісня середньовічної поезії Західної Європи з чіткою строфічною організацією.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
29 серпня 2022
Переглядів
8728
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку