Презентація на тему: "Барвистий кактус"

Про матеріал
З допомогою торцювання можна створювати дивовижні об'ємні картини, мозаїки, панно, декоративні елементи інтер'єру. Ще маловідома, ця техніка дуже швидко знаходить нових шанувальників і завойовує популярність у світі рукоділля. Настільки стрімке зростання її популярності пояснюється незвичайним ефектом «пухнастості», який дає торцювання і дуже легким способом виконання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніка торцювання і виготовлення невеличкого кольорового диво-кактуса Барвистий кактус Сілівоненко К.О.

Номер слайду 2

Торцювання - один з видів паперового рукоділля. Цю техніку можна віднести і до способу аплікації, і до виду квілінгу. З допомогою торцювання можна створювати дивовижні об'ємні картини, мозаїки, панно, декоративні елементи інтер'єру. Ще маловідома, ця техніка дуже швидко знаходить нових шанувальників і завойовує популярність у світі рукоділля. Настільки стрімке зростання її популярності пояснюється незвичайним ефектом «пухнастості», який дає торцювання і дуже легким способом виконання.

Номер слайду 3

Торцювання - робота не складна, але кропітка. Вона вимагає не тільки посидючості, але й акуратності, уваги і певної спритності. В основі цієї техніки - створення зображень предметів за допомогою об'ємних елементів з паперу. Об'ємний елемент торцювання називають «торцюванням» або «сторч». Він являє собою стиснений у вигляді лійки або конуса шматочок м'якого паперу. Саме з таких елементів і створюється задуманий виріб. Кожна така «торцовочка», як один мазок у створенні картини, як одна петелька у в'язанні або одна намистинка у бісероплетінні.

Номер слайду 4

Для виконання виробів у цій техніці потрібен мінімальний набір матеріалів та інструментів: папір, клей, ножиці і, так званий, «торцювальний» інструмент. Папір для торцювання годиться не всяка. Зазвичай в цій техніці використовується гофрований папір або по-іншому креповая. Крім гофрованого паперу для торцювання підійдуть також звичайні паперові серветки. З гофрованого паперу виготовляють безпосередньо «торцовочки». Ножиці і клей знадобляться для вирізання і приклеювання цих торцовочек на основі вироби.

Номер слайду 5

В якості основи використовують досить різноманітні матеріали. «Опушить» гофрованої папером можна будь-яку поверхню, до якої ця папір приклеюється. Ну а головний інструмент торцювання - довга тонка паличка з тупим кінцем. На роль такого інструменту цілком може підійти олівець, стрижень або корпус від кулькової ручки, стержні від гелевих ручок.

Номер слайду 6

Для роботи необхідно: - креповая папір білого, блакитного і червоного кольорів; - клей ПВА; - ножиці; - стрижні від гелевих ручок; - пакувальний картон; - ніж канцелярський; - пластмасова баночка; - пластилін, ; - палички; - шаблони

Номер слайду 7

1. Спочатку потрібно зліпити основу для майбутнього кактуса висотою 7 см. Для кожної частини заготовки використовуємо пластилін відповідного кольору.

Номер слайду 8

2. Вирізаємо з синього паперу довгу смужку шириною 5 мм і по спіралі обгортаємо нею горщик.

Номер слайду 9

3. Із зеленого гофрованого паперу вирізаємо квадратики зі стороною 1,5 см. Щоб квадрати вийшли рівними, користуємося лінійкою та простим олівцем. 4. Розрізаємо кожен квадрат на два трикутнички. 5. Тупий кінець палички ставимо на трикутник та обмотуємо його пальцями навколо палички. Гофрований папір зазвичай добре тримає форму. Паперову трубочку, яка в нас вийшла, прикріплюємо до основи кактуса, виймаємо паличку.

Номер слайду 10

6. Кактус потрібно торцювати по колу знизу доверху, не дуже щільно, але і без прогалин. Основу квітки поки що не торцюємо. 5. З жовтого паперу вирізаємо пелюстки для квітки. Довжина їх повинна становити близько 3 см, ширина — 1см. Торцюємо квітку по колу, як і сам кактус.

ppt
Додано
4 листопада 2019
Переглядів
1338
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку