Презентація на тему: "Чарівні квіти України"

Про матеріал
Презентація до конспекту заняття гуртка "Мистецтво нашого народу" на тему: "Чарівні квіти України"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИГОТОВЛЕННЯ КОМПОЗИЦІЇ НА ТЕМУ:«ЧАРІВНІ КВІТИ УКРАЇНИ»

Номер слайду 2

Вправа “Незакінчені речення”Я спробую…Я хочу навчитися…Я б хотів…Я прагну вдосконалити…Я очікую…Я сподіваюсь…

Номер слайду 3

ВОЛОШКА Вважається, що волошки мають значну магічну силу як оберіг від злих духів, лихої долі та всіляких напастей - витівок лукавого. Тому їх навіть вирощують при садибах, освячують на Маковея та Великого Спаса. Вінки з волошок, сплетені на Зелені свята, протягом року зберігають в домівці. Напаром крайових квіток волошки лікують захворювання очей. Волошки - це символ святості, чистоти, привітності та чемності, хлоп’ячої краси й добра.

Номер слайду 4

РОМАШКА Вже наші предки використовували її в лікувальних та профілактичних цілях, у вигляді купелі при купанні немовляти, як засіб для покращення зору та слуху, і навіть як оберіг проти чарів . В медицині використовують сушені квіткові кошики. Відвари використовують для полоскання рота, примочок, обмивання гнійних ран.

Номер слайду 5

НАГІДКА Нагідки як протизапальний засіб застосовують у формі мазі для лікування ран, порізів, забитих місць, опіків, обморожень. Свіжим соком рослини користуються в разі укусів бджіл та ос. В природі дикорослі нагідки не трапляються, проте рослина широко розповсюджена, її вирощують для медичних потреб на спеціальних плантаціях, саджають на городах і присадибних ділянках.

Номер слайду 6

МАКМАК Мак- мужність, молодість, краса,Вогонь ясний, що не згаса,Та водночас- печаль і туга За втраченим в двобої другом. Мак вважається не тільки квіткою мрій, а й символом родючості, краси та молодості.

Номер слайду 7

КУЛЬБАБА Кульбаба— лікарська рослина. Вона поширена по всій Україні. У медицині настої коренів кульбаби використовують як жовчогінний засіб та засіб для збудження апетиту. У деяких країнах, зокрема у Франції, листя кульбаби додають до салатів

Номер слайду 8

КОНВАЛІЯ Конвалія росте по всій території України у світлих мішаних і листяних лісах, серед чагарників. У 1881 році офіційно конвалія була визнана лікарською рослиною. Препарати конвалії регулюють діяльність серця та підвищують його тонус, заспокійливо діють на центральну нервову систему. Найвідоміші ліки — конвалійні краплі, або краплі Зеленіна, — ліки від серцевих захворювань. Ягоди конвалії отруйні!

Номер слайду 9

КАЛИНА Калина – це символ безсмертя мужності й незламності духу в боротьбі за незалежність рідного краю. Здавна в Україні калина вважалась символом любові, щастя, краси, поваги. Всім відома цінність калини як лікарської рослини. Недаремно у народі кажуть: "Червона калина від 100 хвороб лікує".  Цікава особливість у калини: вона має квітки двох видів: внутрішні дають плоди, зовнішні привертають увагу комах.

Номер слайду 10

СОНЯШНИК Соняшник- символ Сонця, праці й достатку, сили і добробуту . Крім цього соняшник символізує Батьківщину: як соняшник повертає за Сонцем свою голову, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни.

Номер слайду 11

БАРВІНОК Барвінок, як й інші ранні квіти, вважали провісником весни. Його блискучо-зелене тверде листя не гине ні влітку від спеки, ні зимою від холоду, морозу і снігу. Він став символом радісної життєвої сили, вічності.

Номер слайду 12

Правила літери “Е”Для роботи використовуємо ………чисті матеріали. Працюємо………Матеріали використовуємо ……….. Час використовуємо……….. Охайно виконана робота має ………. вигляд Робота в групі приносить ………. задоволення

Номер слайду 13

Правила техніки безпеки та гігієни праці Зберігай ножиці в складеному вигляді. Під час різання ножиці повинні бути направлені вперед, а не вгору. Передавай ножиці кільцями вперед, тримаючи закриті леза в руці. Не можна підносити ножиці до обличчя. Для нанесення клею на виріб користуйся пензликом, після роботи пензлик промити водою. При попаданні клею на шкіру, її промивають водою з милом. Якщо клей потрапив в очі, потрібно промити очі чистою водою. Працюй так, щоб не зашкодити собі і своєму товаришеві. Після роботи прибери своє робоче місце та помий руки. Пам’ятай : Чисто не там де прибирають, а там де не насмічують.

Номер слайду 14

Гра «Знайди ім’я» І тур. Багато назв квітів пов’язано з іменами людей. Назвіть ці квіти. Виграє та команда, яка назве більше рослин. ІІ тур. Квітка КОНВАЛІЯ сховала багато слів. Знайдіть їх. Букви можна міняти місцями, але не можна їх повторювати.  Виграє та команда, яка знайде більше слів.

Номер слайду 15

Колективна робота “ Чарівні квіти України ”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Kiryan Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Kiryan Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Kiryan Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 березня 2020
Переглядів
4487
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку