Презентація на тему "Чарівні вузлики макраме"

Про матеріал

Презентація на тему «Чарівні вузлики макраме» дає можливість учням ознайомитись з історією виникнення та розвитком макраме,інструментами та матеріалами які використовують для виготовлення виробів в техніці «Макраме». Демонструє вироби від простих браслетів до дивовижних картин, ікон, панно.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Макраме. Чарівні вузлики

Номер слайду 2

Історія виникнення. Воно вважається одним з прадавніх видів рукоділля. Коріння його історії слід шукати у далекому минулому. Ще в IX столітті моряки у вільний час захоплювалися вузликовим плетінням ланцюжків і кулонів. Саме їх вважають засновниками даного вигляду рукоділля. У XIV столітті техніку плетіння освоїли жителі Іспанії, Італії, Індії, Китаю. Вироби макраме знайшли віддзеркалення в творах великих художників. Сандро Боттічеллі, художник раннього Відродження у флоренції, першим змалював предмет одягу, виконаний в техніці макраме. Після хрестових походів плетіння як декоративне мистецтво починає розвиватися в Італії. Особливого розквіту воно досягло у вікторіанську епоху в Англії.

Номер слайду 3

Інструменти та матеріали. Нитки. Булавки. Пінопласт або подушка. Ножиці

Номер слайду 4

Підготовка ниток до роботиІснують основні нитки і робочі. Основна нитка в роботі не бере участь – до неї кріпляться робочі нитки. Їх нарізують так, щоб вони були в 2-5 разу довше за готовий виріб (у описі кожного виробу вказується, якої довжини нарізувати нитки). При виконанні великих виробів довжина робочих ниток виходить дуже велика і утрудняє роботу, тому їх намотують на шпульки і закріплюють, щоб вони не розмотувалися. Можна використовувати бігуді з гумками. Нитки не дуже довгі можна намотати на пальці у вигляді вісімки і закріпити.

Номер слайду 5

Виробу в техніці макраме

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фенічки

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Картини

Номер слайду 11

Лен і макраме в іконах роботи Володимира Денщіикова

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

pptx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
2719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку