Сировина | Брутто | Нетто |
Буряки | 255 | 200 |
Картопля | 200 | 150 |
Морква | 50 | 40 |
Петрушка (корінь) | 20 | 15 |
Цибуля ріпчаста | 48 | 40 |
Жир тваринний топлений харчовий | 25 | |
Томатне пюре | 50 | |
Цукор | 5 | |
Оцет 3 % | 16 | |
Кислота лимонна | 1 | |
Бульйон або вода | 700 | |
Сосиски | 82 | 80 |
Вихід | 1000/80 |
Технологічна карта
Борщ львівський (з сосисками)
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Буряки |
255 |
200 |
Картопля |
200 |
150 |
Морква |
50 |
40 |
Петрушка (корінь) |
20 |
15 |
Цибуля ріпчаста |
48 |
40 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
25 |
Томатне пюре |
|
50 |
Цукор |
|
5 |
Оцет 3 % |
|
16 |
Кислота лимонна |
|
1 |
Бульйон або вода |
|
700 |
Сосиски |
82 |
80 |
Вихід |
|
1000/80 |
Технологія приготування
Буряки варять із шкірочкою. Наприкінці варіння додають оцет. Зварені буряки обчищають, нарізують соломкою, кладуть у сотейник, додають томатне пюре, розведене бульйоном і тушкують 5-7 хв.
У киплячий проціджений бульйон (кістковий або м'ясний) кладуть картоплю, нарізану часточками, варять 20-25 хн, додають тушковані буряки, пасеровані, нарізані соломкою, цибулю, моркву, петрушку, сіль, цукор, лимонну кислоту, перець, лавровий лист і варять 5-7 хв. Наприкінці варіння вливають буряковий відвар.
Вимоги до якості
Овочі м'які, зберегли форму нарізування. Колір малиново-червоний, смак кисло-солодкий, запах залежить від вибору продуктів, які входять до складу борщу, без присмаку сирого борошна та буряків. Сметану і зелень не розмішують.
Правила відпуску
Перед подаванням у тарілку кладуть зварені й нарізані скибочками сосиски, наливають борід, кладуть сметану, зелень.
Борщ львівський (з сосисками)
Технологія приготування
Буряки варять із шкірочкою. Наприкінці варіння додають оцет. Зварені буряки обчищають, нарізують соломкою, кладуть у сотейник, додають томатне пюре, розведене бульйоном і тушкують 5-7 хв.
У киплячий проціджений бульйон (кістковий або м'ясний) кладуть картоплю, нарізану часточками, варять 20-25 хн, додають тушковані буряки, пасеровані, нарізані соломкою, цибулю, моркву, петрушку, сіль, цукор, лимонну кислоту, перець, лавровий лист і варять 5-7 хв. Наприкінці варіння вливають буряковий відвар.
Перед подаванням у тарілку кладуть зварені й нарізані скибочками сосиски, наливають борід, кладуть сметану, зелень.