Технологічна карта Борщ львівський (з сосисками)

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Буряки

255

200

Картопля

200

150

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

20

15

Цибуля ріпчаста

48

40

Жир тваринний топлений харчовий

25

Томатне пюре

50

Цукор

5

Оцет 3 %

16

Кислота лимонна

1

Бульйон або вода

700

Сосиски

82

80

Вихід

1000/80

Перегляд файлу

 

Технологічна карта

Борщ львівський (з сосисками)

Сировина

Брутто

Нетто

Буряки

255

200

Картопля

200

150

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

20

15

Цибуля ріпчаста

48

40

Жир тваринний топлений харчовий 

 

25

Томатне пюре

 

50

Цукор

 

5

Оцет 3 %

 

16

Кислота лимонна

 

1

Бульйон або вода

 

700

Сосиски

82

80

Вихід

 

1000/80

Технологія приготування

  Буряки варять із шкірочкою. Наприкінці варіння додають оцет. Зварені буряки обчищають, нарізують соломкою, кладуть у сотейник, додають томатне пюре, розведене бульйоном і тушкують 5-7 хв.

У киплячий проціджений бульйон (кістковий або м'ясний) кладуть картоплю, нарізану часточками, варять 20-25 хн, додають тушковані буряки, пасеровані, нарізані соломкою, цибулю, моркву, петрушку, сіль, цукор, лимонну кислоту, перець, лавровий лист і варять 5-7 хв. Наприкінці варіння вливають буряковий відвар.

Вимоги до якості

Овочі м'які, зберегли форму нарізування. Колір малиново-червоний, смак кисло-солодкий, запах залежить від вибору продуктів, які входять до складу борщу, без присмаку сирого борошна та буряків. Сметану і зелень не розмішують.

Правила відпуску

Перед подаванням у тарілку кладуть зварені й нарізані скибочками сосиски, наливають борід, кладуть сметану, зелень.

 

 

 

 

Борщ львівський (з сосисками)

Технологія приготування

  Буряки варять із шкірочкою. Наприкінці варіння додають оцет. Зварені буряки обчищають, нарізують соломкою, кладуть у сотейник, додають томатне пюре, розведене бульйоном і тушкують 5-7 хв.

У киплячий проціджений бульйон (кістковий або м'ясний) кладуть картоплю, нарізану часточками, варять 20-25 хн, додають тушковані буряки, пасеровані, нарізані соломкою, цибулю, моркву, петрушку, сіль, цукор, лимонну кислоту, перець, лавровий лист і варять 5-7 хв. Наприкінці варіння вливають буряковий відвар.

Перед подаванням у тарілку кладуть зварені й нарізані скибочками сосиски, наливають борід, кладуть сметану, зелень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
12338
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку