Сировина | Брутто | Нетто |
Буряки | 113 | 90 |
Капуста білоголова свіжа | 125 | 100 |
Картопля | 133 | 100 |
Гриби свіжі сушені | 8 | |
Маса варених грибів | 16 | |
Квасоля | 40,4 | 40 |
Морква | 50 | 40 |
Петрушка (корінь) | 20 | 15 |
Цибуля ріпчаста | 48 | 40 |
Олія | 25 | |
Томатне пюре | 50 | |
Борошно пшеничне | 5 | |
Цукор | 5 | |
Квас буряковий | 200 | |
та грибний бульйон | 550 | |
або кислота лимонна | 1 | |
та грибний бульйон | 750 | |
Вихід | 1000 |
Технологічна карта
Борщ київський з грибами
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Буряки |
113 |
90 |
Капуста білоголова свіжа |
125 |
100 |
Картопля |
133 |
100 |
Гриби свіжі сушені |
|
8 |
Маса варених грибів |
|
16 |
Квасоля |
40,4 |
40 |
Морква |
50 |
40 |
Петрушка (корінь) |
20 |
15 |
Цибуля ріпчаста |
48 |
40 |
Олія |
|
25 |
Томатне пюре |
|
50 |
Борошно пшеничне |
|
5 |
Цукор |
|
5 |
Квас буряковий |
|
200 |
та грибний бульйон |
|
550 |
або кислота лимонна |
|
1 |
та грибний бульйон |
|
750 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування
У киплячий грибний бульйон кладуть картоплю, нарізану часточками, після закипання – шатковану капусту і варять 20-25 хв. Потім додають варені шатковані гриби, квасолю з відваром, буряки тушковані з томатним пюре, буряковим квасом або кислотою лимонною, пасеровані з олією цибулю і коріння, пасероване борошно, розведене грибним бульйоном, сіль, цукор, спеції і варять 5-7 хв.
Вимоги до якості
Овочі м'які, зберегли форму нарізування. Колір малиново-червоний, смак кисло-солодкий, запах залежить від вибору продуктів, які входять до складу борщу, без присмаку сирого борошна та буряків. Сметану і зелень не розмішують.
Правила відпуску
Перед подаванням у тарілку наливають борщ, кладуть сметану, посипають зеленню.
Борщ київський з грибами
Технологія приготування
У киплячий грибний бульйон кладуть картоплю, нарізану часточками, після закипання – шатковану капусту і варять 20-25 хв. Потім додають варені шатковані гриби, квасолю з відваром, буряки тушковані з томатним пюре, буряковим квасом або кислотою лимонною, пасеровані з олією цибулю і коріння, пасероване борошно, розведене грибним бульйоном, сіль, цукор, спеції і варять 5-7 хв.
Перед подаванням у тарілку наливають борщ, кладуть сметану, посипають зеленню.