Технологічна карта Борщ київський з грибами

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Буряки

113

90

Капуста білоголова свіжа

125

100

Картопля

133

100

Гриби свіжі сушені

8

Маса варених грибів

16

Квасоля

40,4

40

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

20

15

Цибуля ріпчаста

48

40

Олія

25

Томатне пюре

50

Борошно пшеничне

5

Цукор

5

Квас буряковий

200

та грибний бульйон

550

або кислота лимонна

1

та грибний бульйон

750

Вихід

1000

Перегляд файлу

Технологічна карта

Борщ київський з грибами

Сировина

Брутто

Нетто

Буряки

113

90

Капуста білоголова свіжа

125

100

Картопля

133

100

Гриби свіжі сушені

 

8

Маса варених грибів

 

16

Квасоля

40,4

40

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

20

15

Цибуля ріпчаста

48

40

Олія

 

25

Томатне пюре

 

50

Борошно пшеничне

 

5

Цукор

 

5

Квас буряковий

 

200

та грибний бульйон

 

550

або кислота лимонна

 

1

та грибний бульйон

 

750

Вихід

 

1000

Технологія приготування

 У киплячий грибний бульйон кладуть картоплю, нарізану часточками, після закипання – шатковану капусту і варять 20-25 хв. Потім додають варені шатковані гриби, квасолю з відваром, буряки тушковані з томатним пюре, буряковим квасом або кислотою лимонною, пасеровані з олією цибулю і коріння, пасероване борошно, розведене грибним бульйоном, сіль, цукор, спеції і варять 5-7 хв.

Вимоги до якості

Овочі м'які, зберегли форму нарізування. Колір малиново-червоний, смак кисло-солодкий, запах залежить від вибору продуктів, які входять до складу борщу, без присмаку сирого борошна та буряків. Сметану і зелень не розмішують.

Правила відпуску

Перед подаванням у тарілку наливають борщ, кладуть сметану, посипають зеленню.

 

 

 

Борщ київський з грибами

Технологія приготування

 У киплячий грибний бульйон кладуть картоплю, нарізану часточками, після закипання – шатковану капусту і варять 20-25 хв. Потім додають варені шатковані гриби, квасолю з відваром, буряки тушковані з томатним пюре, буряковим квасом або кислотою лимонною, пасеровані з олією цибулю і коріння, пасероване борошно, розведене грибним бульйоном, сіль, цукор, спеції і варять 5-7 хв.

Перед подаванням у тарілку наливають борщ, кладуть сметану, посипають зеленню.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
7130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку