Презентація на тему:"Декоративне малювання"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як методичний посібник для проведення занять з образотворчої компетентності в дошкільних закладах. Подача матеріала цікава та доступна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Коник» (декоративне малювання)(Середня група)Образотворча компетентність. Підготувалавихователь зображувальної діяльності Тучинська Л. С.

Номер слайду 2

Добрий день, малята, Рада вас я привітати! Малювати будем гарно, Швидко, весело і вправно.

Номер слайду 3

Подивіться, яких гарнихкоників створюють у нас на Україні, а виготовляють із звичайної глини та ще і прикрашають різними візерунками. Коники-улюблена іграшка дітей.

Номер слайду 4

Кінь - особлива тварина. Він перший помічник у господарстві, захисник нашої Батьківщини.

Номер слайду 5

Cьогодні, діти, ми будемо прикрашати силует коника елементами декоративного розпису:лініями, крапочками, мазками. Ось такого, як на цьому малюнку.

Номер слайду 6

Для малювання ми використаємо наступні матеріали:-гуашеві фарби;-пензлик;-тичок;-серветка

Номер слайду 7

Силует коника потрібно вирізати із картону коричневого або чорного кольору.

Номер слайду 8

Розмальовувати коника потрібно в певній послідовності. Спочатку на силует наносимо крупні елементи-мазки, потім тоненькі лінії,завершуємо малюнок найменшими елементами-крапками.

Номер слайду 9

Давайте потренуємося в малюванні мазків, ліній та крапок (на додатковому чистому аркуші), малювання мазка вертикального (верхнього, нижнього),горизонтального (лівого, правого), крапки, лінії (відповідно до обраної іграшки-зразка та характерних елементів розпису).

Номер слайду 10

Спочатку наносимо мазки білою фарбою на голову, шию і спину силуету. Їх малюємо похило всім ворсом пензлика. Мазки жовтого кольору малюємо по середині животика. Кінчиком пензлика малюємо тоненькі лінії на мордочці, хвостику та крапочкина ніжках. Промивши пензлик,малює тоненькі лінії на ногах зеленим кольором. rrrr

Номер слайду 11

Пропоную вам пальчикові ігри. Я читатиму слова віршика, а ви будете бігати пальчиками по столі. На слова 5-6 рядка віршика, пальчики зупиняються. Вибіг коник на доріжку- скік, скік, скік, скік ! Швидко, швидко,бігли ніжки- скік, скік, скік, скік ! Коник, коник, постривай, Нас із другом покатай. А тепер допоможемо відпочити нашим пальчикам

Номер слайду 12

Наші дітки дуже старались, намалювали гарних коників. Ми обов’язково ними прикрасимо нашу групу! До побачення ,малятка, любі хлопчики й дівчатка!

Номер слайду 13

pptx
Додано
24 травня 2022
Переглядів
2157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку