Презентація на тему : "День Землі".

Про матеріал
Мета : узагальнити та розширити знання учнів про стан природи нашої планети; розкрити деякі екологічні проблеми; формувати уявлення про Землю як спільний дім для всього живого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Всесвітній день Землі 22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Є два основні періоди проведення Днів Землі – у березні ( ближче до весняного рівнодення ) і Міжнародний день Матері – Землі – 22 квітня.

Номер слайду 3

Астрономічний символ Землі Земля – третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства. Земля належить до планет земної групи і є найбільшою з тих планет. Землю іноді називають «світом», латинською назвою Терра.

Номер слайду 4

Дзвін миру Дзвін миру в День Землі. В різних країнах, за традицією, лунає Дзвін миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

Номер слайду 5

Потрібен мир на всій Землі! Україна прагне миру! Україна прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів і реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього середовища – важливий крок на цьому шляху. 22 квітня в різних куточках світу проводять акції, які спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті.

Номер слайду 6

В цей день кожен житель планети може внести свій вклад у справу захисту та відновлення довкілля : очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити кущ або дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно.

Номер слайду 7

Бережіть планету! Ми не зможемо врятувати планету, згадуючи про неї лише один день на рік – цього точно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про оточуюче середовище протягом року. Пам’ятайте! Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою, це – наш спільний дім, тож берегти нашу планету – наш священний обов’язок!

Номер слайду 8

pptx
Додав(-ла)
Сєбова Наталія
Додано
29 квітня 2023
Переглядів
443
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку