Презентація на тему "Дешева робоча сила"

Про матеріал

Презентація до уроку з економіки в одинадцятому класі стане в нагоді як для вчителя та і для учнів у підготовці до уроку та позакласних заходів, а також для проведення факультативних занять та виховних заходів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: учитель географії середньої загальноосвітньої школи №15 І-ІІІ ступенів м. Сєвєродонецька Луганської області Черкашина Л.М. Оцініть переваги та недоліки вітчизняної моделі «дешевої робочої сили»

Номер слайду 2

Робоча сила в Україні Робоча сила в Україні стає основним експортним товаром. Трудові мігранти дають державі більше доходів ніж усі іноземні інвестори. У 2014 грошові перекази заробітчан на 1,5млрд$ перевищіли прямі іноземні інвестиціі в країну сягрувши 7,5млрд$.

Номер слайду 3

Економічно активне населення

Номер слайду 4

Перспективи сучасної України Якщо в Україні суттєво не зростатимуть заробітні плати, то в середньо-строковій перспективі держава ризикує залишитися без кваліфікованих спеціалістів. Тож економіка змушена буде орієнтуватися на неосвідчену робочу силу, у тому числі й з бідних країн: Азії чи Африки, бо поступово йде зміщення підприємств до більш простих,тому що в таких умовах важко розвивати високотехнологічні галузі. Тобто потім часто виникає попит на примітивну ручну працю.

Номер слайду 5

Підрахунки експертів за 2014р За підрахунками експертів 80% українців виїжджають за кордон заради вищої зарплатні. Наразі в Україні вона сягає в середньому 3143грн, тим часом за кордоном українські мігранти заробляють приблизно 930$.

Номер слайду 6

Дешева робоча сила

Номер слайду 7

Дешева робоча сила

Номер слайду 8

Переваги дешевої робочої сили Трудові мігранти підвищують дохід України. Популярна дешева робоча сила з бідних країн: Азії та Африки.

Номер слайду 9

Недоліки дешевої робочої сили З часом трудові мігранти можуть зовсім поїхати з держави разом зі своєю сім`єю та родичами, тому залишиться приблизно 35млн чоловік населення. Постійно треба підвищувати зарплатню. Держава ризикує залишитися без кваліфікованих спеціалістів. В таких умовах важко розвивати високотехнологічні галузі. Виникає попит на примітивну робочу силу.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

ppt
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
16 липня 2018
Переглядів
1478
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку