Презентація на тему "Модель оподаткування майна"

Про матеріал

Презентація до уроку з економіки в одинадцятому класі стане в нагоді як для вчителя та і для учнів у підготовці до уроку та позакласних заходів, а також для проведення факультативних занять та виховних заходів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обґрунтуйте власну модель оподаткування доходів та майна Підготувала: учитель географії середньої загальноосвітньої школи №15 І-ІІІ ступенів м. Сєвєродонецька Луганської області Черкашина Л.М.

Номер слайду 2

Податки це - обов'язкові платежі, що їх встановлює держава для юридичних і фізичних осіб з метою формування централізованих фінансових ресурсів, які забезпечують фінансування державних витрат. Особливістю податків є їх примусовий, обов’язковий характер, який не потребує зустрічної індивідуальної платності з боку держави.

Номер слайду 3

Платником податку є: фізична особа резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи. податковий агент. фізична особа нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні.

Номер слайду 4

Об'єкти оподаткування Предмети розкоші, що придбані або ввезені в Україну Елітне майно (рухоме та нерухоме), що знаходиться у володінні великі земельні ділянки (не сільськогосподарського призначення) елітні будинки престижні легкові авто та мотоцикли яхти, літаки та гелікоптери встановлений законом вичерпний перелік

Номер слайду 5

За допомогою податків і зборів забезпечується близько 90% надходжень у центральний державний бюджет і більше 70%-у місцевий. Таким чином, у бюджеті акумулюється 40-60% національного доходу.

Номер слайду 6

Податок на доходи фізичних осіб 17%—коли середньомісячний дохід фізособи перевищує 10 мінімальних зарплат 15%—коли середньомісячний дохід фізособи до 10 мінімальних зарплат 20% коли середньомісячний дохід фізособи перевищує 15 мінімальних зарплат Зараз діє

Номер слайду 7

Податки є важливим елементом середовища, в якому працюють підприємці. Привабливість або непривабливість країни для ведення бізнесу за показниками стягнення податків визначає місце у світому рейтингу. Україна в міжнародному рейтингу “Сплата податків – 2015” посідає таке місце: Країна Кількість податкових платежів Частка прибутку, що сплачується у вигляді податків Місце країни в загальному рейтингу Естонія 10 49,1 38 Латвія 7 33,0 45 Литва 12 42,7 51 Казахстан 9 35,9 52 Грузія 18 15,3 64 Росія 11 48,3 103 Вірменія 50 36,2 153 Україна 147 57,2 181 Білорусь 107 99,7 183

Номер слайду 8

Низький рейтинг України у створенні умов для ведення бізнесу через сплату податків зумовлювався не стільки часткою прибутку, який вилучався через податки, скільки дуже великою кількістю податкових платежів та неузгодженістю податкового законодавства. За новим Податковим кодексом передбачається сплата 18 податків і платежів.

Номер слайду 9

Основні чинники, які позитивно впливають на надходження податку на доходи фізичних осіб: зростання номінального ВВП; зростання витрат на оплату праці; легалізація виплати заробітної плати; позитивні тенденції до зростання доходів низькооплачуваних верств населення через державне підвищення мінімальних соціальних гарантій; зростання змішаних доходів домашніх господарств за рахунок індивідуальної підприємницької діяльності.

Номер слайду 10

ВИДИ ПОДАТКІВ, ЇХ ХАРАКТЕРИСТИКА За формою оподаткування податки поділяються на прямі і непрямі. Критерієм такого поділу стала теоретична можливість перекладання обов’язку сплати податку на іншу особу — на споживача продукції.

Номер слайду 11

Непрямі податки встановлюються в цінах товарів і послуг, їх розмір для окремого платника прямо не залежить від його доходів. Слід підкреслити: оскільки непрямі податки включаються до ціни, то їх платить в абсолютному розмірі більше той, хто більше споживає, а більше споживає той, хто має вищі доходи. Тому непрямі податки ще називають податками на споживання. Непрямі податки в Україні : податок на додану вартість (ПДВ), акцизний збір, мито.

Номер слайду 12

Прямі податки встановлюються відносно платників. Їх розмір залежить від розміру об’єкта оподаткування. Кінцевим платником прямих податків є той, хто одержує дохід, володіє майном. Прямі податки - всі прибуткові та майнові податки (наприклад податок з доходів фізичних осіб, податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, плата (податок) за землю, податок на промисел, податок на прибуток підприємств).

Номер слайду 13

Сплачування податків – це не тягар для суспільства, а фінансування освіти, науки, культури, національної безпеки тощо. На мою думку покращити місцевий бюджет можна за рахунок (наприклад): Місце для вигулу собак (створити в місті). Збір з тіньової реклами (розклейка об'яв на стовпах, будівлях, парканах тощо). Збір з осіб, які здають квартири в оренду (є власниками кількох квартир). Висновок

Номер слайду 14

Дякую за увагу! Податки

ppt
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
16 липня 2018
Переглядів
1744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку