Презентація на тему "Домашні тварин"

Про матеріал

Презентація підготовлена для учнів початкових класів . Демонструє значення домашніх тварин у житті людини, вчить дітей любити та оберігати друзів наших менших.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наші домашні улюбленці Підготувала вчитель початкових класів Птицької ЗОШ І – ІІ ступенів Сухоголова Тетяна Ростиславівна

Номер слайду 2

Сухоголова Т.Р. Мета уроку: розкрити особливості життя тварин, їх вплив на людину; розвивати спостережливість, мислення, мовлення дітей, вміння аналізувати, робити висновки; виховувати повагу і любов до тварин, бережливе ставлення до природи. План уроку 1. Вступ 2. Іпотерапія 3. Собака – друг людини 4. Кішка – це чудово 5. Краса підводного царства

Номер слайду 3

Сухоголова Т.Р. Вступ З давніх давен людина приручає і одомашнює тварин. Вони стають її найкращими друзями. А людина у тварин багато чому навчається. Іноді тварини стають їй рятівниками, навіть членами сім’ї. Образи братів наших менших відображаються в різних сферах мистецтва.

Номер слайду 4

Сухоголова Т.Р. Тварин залучають до лікування хворих, до навчання дітей, до роботи рятувальників. Все це свідчить про те, що наші чотироногі друзі мають значний вплив на наше життя.

Номер слайду 5

Сухоголова Т.Р. Давайте переконаємося, що це так. Хіба не піднімають нам настрій?

Номер слайду 6

Сухоголова Т.Р. Іпотерапія Коні – перші помічники людини у важкій роботі, це і “вид транспорту”. Але це ще і лікарі. Не можна обійти увагою таке поняття, як іпотерапія - заняття верховою їздою на конях з лікувальною метою. З давніх часів відомий корисний вплив на здоров'я людини їзди верхи та спілкування з кіньми.

Номер слайду 7

Сухоголова Т.Р. Ще античний лікар Гіппократ стверджував,що хворі і поранені одужують швидше і успішніше, коли їздять верхи. У сучасній Європі школа Лікувальної Верхової Їзди (ЛВЇ) почала розвиватися в останні 30-40 років.

Номер слайду 8

Сухоголова Т.Р. Поштовхом для розповсюдження ЛВЇ в країнах Північної Європи, а потім і усього світу стала історія дівчини із Данії Ліз Хартел. Ліз була спортсменкою, займалася кінним спортом, поки не захворіла на поліомієліт. Хвороба прикувала її до інвалідного візка.

Номер слайду 9

Сухоголова Т.Р. Та завдяки ЛВЇ Ліз вилікувалась, знову змогла ходити і на Олімпійських іграх в Хельсінки в змаганнях по виїзду верхи завоювала срібну медаль.

Номер слайду 10

Сухоголова Т.Р. Ось ряд захворювань, при яких допомагає іпотерапія: - порушення опорно-рухового апарату внаслідок полімієліту; - параліч, в тому числі ДЦП; - ураження органів чуття (глухота, сліпота); - психічні захворювання (аутизм, неврози, деякі види шизофренії); - розумова відсталість (олігофренія); - різні порушення соціальної адаптації; - післяопераційна реабілітація.

Номер слайду 11

Сухоголова Т.Р. Школа верхової їзди є і нас у селі Мирогоща. Успіхи у верховій їзді формують особистість; чутливість до рухів коня тренує реакції; довіра до тварин розповсюджується і на довіру до людей, з якими вона взаємодіє.

Номер слайду 12

Сухоголова Т.Р. Собака – друг людини “ Хто має собаку – живе довше” У Ірландії кажуть: “ Дім без собаки чи кішки – дім без любові і без радості ”. А й справді, для чого люди заводять собак? На це є різні причини. Собака відданий людині. Він – справжній друг, допомагає людям. Адже ми знаємо, що є собаки - охоронці, собаки-рятівники, собаки-поводирі.

Номер слайду 13

Собака – перша домашня істота, яка з'явилася в домі людини. Собаки допомагають знаходити людей під руїнами під час землетрусів чи інших катастроф. Шукають наркотики. Є багато прикладів, коли звичайнісінькі дворові собаки рятували своїх господарів, першими зачувши небезпеку при виникненні пожежі в оселях. Без собаки людина вже не може обійтися.  Тому що собака – найкращий друг людини. Сухоголова Т.Р.

Номер слайду 14

Сухоголова Т.Р. Письменники, поети, вчені в усі часи та в усіх країнах прославляли собаку за його відданість і любов до людини, яка його виховала.

Номер слайду 15

Сухоголова Т.Р. У 1989р. в Парижі (Франція) було відкрито пам'ятник собаці-сербернару на ім'я Баррі. Великий собака тримає на спині маленьку дівчинку. Баррі рятував людей із снігових завалів у горах Альпах. На постаменті викарбуване його ім'я. В центрі постаменту напис: “ Він врятував 40 людей і був убитий 41”.

Номер слайду 16

Сухоголова Т.Р. Кішка – це чудово Якщо у вас вдома є кішка – це чудово. Вона розділить з вами радість і смуток, позбавить вас почуття самотності. Своїм муркотінням пухнастий друг підніме вам настрій, заспокоїть, коли у вас неприємності.

Номер слайду 17

Сухоголова Т.Р. Симпатичний пухнастий улюбленець зустрічає свого господаря і вже однією своєю появою знімає втому і роздратування. Коли рука гладить шовкову шерсть, це діє заспокійливо. А котяча пісенька покращує настрій господаря.

Номер слайду 18

Кішки - теж лікарі. При радикулітах на спину радять покласти кішку. Адже це жива грілка! Вчені зробили відкриття: кішка – чудовий, майже професійний екстрасенс. Вона володіє позитивним біополем великої сили. Сухоголова Т.Р.

Номер слайду 19

Сухоголова Т.Р. І особливо воно сильне у чорних кішок.

Номер слайду 20

Сухоголова Т.Р. Це поле відчувається і позитивно діє на відстані до 1 м (якраз стільки, щоб лікувати господаря, лежачи у нього на колінах).

Номер слайду 21

Сухоголова Т.Р. Краса підводного царства У багатьох людей вдома є акваріум. І друзями для них стали риби. Спостереження за цими німими істотами дає можливість розслабитися, відпочити.

Номер слайду 22

Сухоголова Т.Р. Спостереження за акваріумними рибками – процес оздоровчий для нервової системи.

Номер слайду 23

Сухоголова Т.Р. Граціозні рухи акваріумних рибок змушують нас забувати про всі тривоги і незгоди, хвилеподібне колихання підводних рослин створює затишок і спокій.

Номер слайду 24

Сухоголова Т.Р. Акваріумні рибки – це фантастичне багатство фарб і форм - яскрава, барвиста, плаваюча веселка усіх відомих кольорів сонячного спектру. Немає такого кольору, який би природа не використовувала в забарвленні декоративних риб.

Номер слайду 25

Сухоголова Т.Р. В оселі акваріум – це краса і затишок. Картинка в ньому щохвилинно змінюється. Він схожий на “ живий ” телевізор, а головне: новини тільки хороші.

Номер слайду 26

Сухоголова Т.Р. А тепер зробимо висновки: • У кого є собака, той має хорошого друга і захисника. • Хто постійно гладить кішку, той знімає стреси. • Хто тримає рибок і часто дивиться на них, той оберігає себе від порушень у системі кровотворення і підвищення артеріального тиску. • Хто має домашніх тварин, уже за місяць покращує свій стан здоров'я.

Номер слайду 27

Сухоголова Т.Р. • Лікарем для людини може стати будь-який чотириногий друг, незалежно від зовнішнього вигляду і породи. • Головне: тварну треба любити і піклуватися про них.

Номер слайду 28

Сухоголова Т.Р. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Островська Галина Омелянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Аннабердієва Лариса Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 жовтня 2018
Переглядів
16466
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку