Презентація на тему "Джеральд Даррелл"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про життя та творчість англійського письменника, натураліста, зоозахисника Джерральда Даррелла та цікаві матеріали про квіткових героїв його оповідання "Балакучі квіти".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1925-1995 англійський натураліст, вчений-зоолог, письменник, засновник Джерсійський зоопарку і Фонду охорони дикої природи

Номер слайду 2

У місті Джамшедпурі, в родині інженера-будівельника Семюеля Даррелла , 7 січня 1925 народилася четверта дитина - Джеральд Малкольм. У дворічному віці хлопчик «захворів» свого роду «Зооманією» і тягнув свою няню до кліток місцевих звіринців. У віці шести років Джеральд повідомив матері, що збирається обзавестися власним зоопарком. Так і вийшло через кілька десятиліть. Джеральд Сестра Марго, Джеральд та брат Леслі

Номер слайду 3

Сім’я Даррелла 1935 року оселилася на грецькому острові Корфу. Джеральд з улюбленою собакою Роджером Сім’я Даррелла Улюблений учитель Теодор Стефанідес

Номер слайду 4

Один із будинків в якому сім’я Даррелла проживала 11 річний Джеральд з ручною совою Спіро і Джеррі готують Безхмарне життя серед оливкових гаїв і виноградників Корфу закінчилася в 1939 р. з початком Другої світової війни. Повернувшись на береги туманного Альбіону, чотирнадцятирічний Джеррі почав підробляти в маленькому зоомагазині в Лондоні.

Номер слайду 5

Джеральд і його вірний слуга Пайос в Камеруні Джеральдіз африканськими мисливцями держать маленьких мавп Джеральд після повернення із другої камерунської експедиції Даррелл мріяв заробити ловом тварин для зоопарків, щоб потім створити свій власний зоосад або парк. У віці 22 років він організовує дві експедиції - в Камерун і Гайану.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

З тубільцями в Бафуті. Даррелл малює для них звіряток, яких хоче упіймати.

Номер слайду 8

Перша книга - «Перевантажений ковчег» (1952) - була присвячена подорожі в Камерун і викликала захоплені відгуки читачів і критиків. Автора помітили великі видавці, а гонорар від книг дозволив організувати в 1954 р. експедицію в Південну Америку.

Номер слайду 9

«Грецька» трилогія: «Моя сім'я та інші звірі» (1955), «Птахи, звірі і родичі» (1969) і «Сад богів» (1978) мала неймовірний успіх « (тільки у Великобританії перевидавалася більше 30 разів і понад 20 разів в США). Цей твір включили в програму випускних шкільних іспитів з літератури.

Номер слайду 10

Неймовірна працездатність Даррелла вражала. Він написав більше 30 книг, що були переведені на десятки мов, і зняв 35 фільмів. Дебютний чотирисерійний телефільм «У Бафут за яловичиною» (1958 р.)змусив всю Англію прикипіти біля екранів телевізорів.

Номер слайду 11

У 1959 р. на острові Джерсі був відкритий зоопарк і організований на його базі в 1963 р. Джерсійський трест збереження диких тварин.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дронт - це великий нелітаючих голуб, винищений ще в XVII ст., коли європейці прибули на острів Маврикій. Звичайний дронт, або додо, був незграбним птахом розміром з індика і важив до 20 кг.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

…можливо, тобі теж пощастить почути їх, якщо твоє серце не зачерствіє Джеральд Даррелл

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Презентацію підготувала Олена Форсюк – учителька зарубіжної літератури Нетішинського НВК Хмельницької області.

ppt
Додано
27 січня 2022
Переглядів
923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку