Презентація на тему "Ескіз деталі"

Про матеріал
За допомогою презентаці здобувачі освіти ознайомляться з особливостями виконання ескізів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ескіз деталіЗагальні відомості та послідовність виконання ескізів

Номер слайду 2

Загальні відомості про ескізи Ескізом називається зображення предмета, виконане за правилами прямокутного проеціювання, але від руки, додержуючи на око пропорцій між частинами зображуваного предмета.

Номер слайду 3

Призначення ескізів. До ескізів відносять креслення, призначені для одноразового використання на виробництві.

Номер слайду 4

Призначення ескізів. Ескізи застосовують також при ремонті обладнання, коли замість деталі, яка вийшла з ладу, треба виготовити нову. Тоді з натури знімають ескіз деталі.

Номер слайду 5

Треба пам'ятати, що помилка в ескізі – брак в деталі і машині!

Номер слайду 6

Вимоги до ескізів. Ескізи треба виконувати відповідно стандартів ЄСКД на кресленнях. Лінії на ескізі повинні бути рівними і чіткими. Усі написи слід виконувати креслярським шрифтом.

Номер слайду 7

Матеріали, потрібні для виконання ескізу. Ескіз виконують на папері в клітинку. Розміри формату вибирають відповідно до вимог стандарту. На папері в клітинку ескіз виконувати зручніше і швидше

Номер слайду 8

Матеріали, потрібні для виконання ескізу. По клітинках легко проводити перпендикулярні і паралельні лінії, додержувати пропорціональності частин предмета при побудові зображень.

Номер слайду 9

Матеріали, потрібні для виконання ескізу. Дуги кіл дозволяється проводити циркулем з наступним обведенням їх від руки. Виконують ескіз м'яким олівцем М, 2 М.

Номер слайду 10

Послідовність виконання ескізу. Підготовчий (аналітичний) етап. Уважно ознайомитися з деталлю, по можливості з'ясувати її призначення. Чітко уявити загальну геометричну форму деталі, форму її окремих частин. Визначити, скільки виглядів потрібно для повного виявлення форм і розмірів деталі. Вибрати головний вигляд.

Номер слайду 11

Послідовність виконання ескізу. Основний (графічний) етап. Готують аркуш паперу — проводять рамку, розмічають і креслять основний напис. Визначають положення зображення на полі креслення. Для цього проводять осі симетрії і розмічають габаритний прямокутник.

Номер слайду 12

Послідовно розмічають і обводять контур зображення предмета

Номер слайду 13

Побудову зображень на ескізах здійснюють так само, як і на кресленнях

Номер слайду 14

Наносять виносні і розмірні лінії. Обмірюють предмет і наносять розмірні числа

Номер слайду 15

Заповнюють основний напис, де зазначають назву предмета і матеріал, з якого його виготовлено Масштаб в основному написі на ескізі не вказують.

Номер слайду 16

Назву предмета в основному написі дають у називному відмінку. Наприклад: «Пластина», «Вушко». Так само пишуть і назву матеріалу: «Сталь», «Чавун», «Мідь» тощо.

Номер слайду 17

pptx
Додано
21 червня 2022
Переглядів
1012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку