Презентація на тему: "Країна загадкового кола. Розв’язання задач" 6 клас

Про матеріал

Презентація на тему: Країна загадкового кола. Розв'язання задач

В даній презентації передбачено групова робота. Діти повинні самостійно виконуючи алгоритм дослідження відкрити число П. Після проведення дослідницької роботи пропонується виконання прикладних задач.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країна загадкового кола. Розв’язання задач

Номер слайду 2

Взявши участь в цьому проекті, ви більше дізнаєтесь про те, які предмети дають уявлення про коло та круг. Ми відправимося в подорож до Країни загадкового кола. Отримати нові знання та подолати різноманітні труднощі нам допоможе професор Пізнайко.

Номер слайду 3

Доброго дня, друзі! Зверніть увагу на те, що з круглими тілами ми зустрічаємося досить часто!!!

Номер слайду 4

Щоб здійснювати дослідження вам необхідно визначитися з посудом, в якому ви будете шукати чарівний ключ. Друзі, для того, щоб почати подорож Країною загадкового кола нам необхідно подолати труднощі! На сторожі кола та круга стоїть загадкове число, яке називають “Числом П”. Для того, щоб подолати перепони, проведемо дослідження та з’ясуємо: “Що це за загадкове Число П?” Розкривши його секрет, ми отримаємо чарівний ключ, який допоможе відкрити будь-які двері. Глечик Горщик Склянка

Номер слайду 5

Алгоритм дій для проведення дослідження: Перший крок. Використовуючи нитку поміряємо довжину обідка склянки, рухаючись по колу (L). Другий крок. Виміряємо довжину діаметру стакана(D). Четвертий крок. Занести результати в таблицю. П’ятий крок. Порівняти отримані результати.

Номер слайду 6

Друзі! Зверніть увагу на те, як правильно необхідно виконувати вимірювання. 23 7,32 Отримали довжину кола Отримали довжину діаметру

Номер слайду 7

Кожен моє провести дослідження з тим посудом, яким він вибрав. Дослідження проводити п'ять разів, аналогічно тому, як продемонстрував професор Пізнайко. Отримані результати занести в таблицю Excel. Знайдіть в мережі Internet відомості про число П. Порівняйте її з результатами дослідження. Результати дослідження представити у вигляді презентації. Шановні дослідники! Пропоную вам творчі завдання.

Номер слайду 8

Вітаю! Ви відкрили число П! Перейдемо до дослідницької роботи! З'ясуйте, яким чином необхідно обчислювати площу круга. Висуньте гіпотезу про те, як можна обчислити за допомогою числа П довжину кола. Результати роботи представити у вигляді таблиці Excel.

Номер слайду 9

Шановні друзі, ви молодці! Ви пройшли досить великий шлях та подолали багато труднощів. Отже, продовжимо подорож по Країні загадкового кола. Мешканці Країни дуже б хотіли, щоб у них був парк. Друзі, давайте допоможемо побудувати його їм.

Номер слайду 10

Для побудови парку давайте подінемося на творчі групи. Астрономи Садівники Флористи Дизайнери Увага, групи! Результати дослідження представити у вигляді розробленої Web-сторінки.

Номер слайду 11

Увага, Дизайнери! Вам необхідно побудувати ставок. Дослідити, яким повинен бути діаметр та площа круглого ставка в Країні загадкового кола, якщо лінія берега має довжину 220,8 м.

Номер слайду 12

Увага, Флористи! Вам необхідно побувати квітковий годинник. Скільки потрібно закупити горщиків для квітів діаметром 20 см, щоб заставити ними дно квіткового годинника, якщо заплановано встановити годинникову стрілку, розміром в 2 м.

Номер слайду 13

Планується, навколо клумби, радіус якої 3м, прокласти стежку шириною в 1 м. Необхідно розрахувати скільки потрібно піску для стежки, якщо на 1 м2 стежки потрібно 0,8 дм3 піску. Показати 3 м 1 м Садівники, увага! Вам необхідно побудувати клумбу.

Номер слайду 14

Група астрономи, увага! Вам необхідно побувати планетарій. Обчисліть довжину кругової орбіти штучного супутника Землі, якщо супутник обертається на відстані 32 м від Землі, а радіус Землі дорівнює 63 м.

Номер слайду 15

Показати 63 м 32 м Обчисліть довжину кругової орбіти штучного супутника Землі, якщо супутник обертається на відстані 32 м від Землі, а радіус Землі дорівнює 63 м.

Номер слайду 16

Додаткові завдання: Дизайнери Які круглі тіла ви зустрічаєте в навколишньому житті? Флористи Як практичні завдання в повсякденному житті вирішуються, використовуючи знання про коло та круг? Садівники Яке значення має знання про коло та круг в різних науках? Астроном Як ви вважаєте, чому зустрічається так багато круглих тіл  в природі? Увага, групи! Результати дослідження представити у вигляді розробленої публікації.

Номер слайду 17

Зверніть увагу! Ваша робота буде оцінена так: Критерій оцінювання Презентації Критерій оцінювання Web-сторінки Критерій оцінювання Публікації

Номер слайду 18

Список рекомендованої літератури Математика 6 класс. Учебник для общеобразовательных учреждений. Н. Я. Виленкин, В. И. Жохов, А. С. Чесноков, С. И. Шварцбурд М. :Мнемозина 2011. Дидактические материалы 6 класс. А.С.Чесноков, К.И.Нешков М.: Просвещение 2011 г. Довжина кола. Площа круга:http://shkolyar.in.ua/vidnoshennya-i-proporcii/kolo-krug

ppt
Додано
30 вересня 2018
Переглядів
1198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку