Презентація на тему: «Крупи» з дисципліни: «Технологія приготування їжі»

Про матеріал
Для підсилення мотиваціїї учнів до навчання та підвищення якості засвоєння матеріалу з предмета: «Технологія приготування їжі» на тему: «Крупи: види, асортимент, харч. цінність, вимоги до якості, умови зберігання, використання» рекомендуємо застосувати засіб візуалізації інформації – презентацію на тему: «Крупи».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Крупи. БЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУПідготував викладач. Федорець О. В.

Номер слайду 2

Крупа - це важливий продукт харчування, що володіє високою харчовою цінністю, що складається з цільних або подрібнених зерен різних культур. Процес вироблення крупи полягає у видаленні з зерна домішок, зняття твердих верхніх оболонок і надання ядру відповідних форми та виду. Сорт крупи визначається за змістом сміттєвої домішки, необрушенного зерен і доброякісного ядра.

Номер слайду 3

Крупи з пшениці - це одна з найбільш значущих зернових культур в світі. Крупу пшеничну -Манну крупу -Полба - різновид пшениці з ламким колосом (при дозріванні розпадається на колоски з члениками стержня) і не вимолочується з плівок зерном-

Номер слайду 4

Рис - це друга після пшениці за поширеністю в світі зернова культура. Рис шліфований -Рис полірованний. Рис подрібнений -ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 5

Крупи з вівса з давніх часів використовується людьми не тільки,     як кінський фураж, а й засвоюється людським організмом, калорійний і дієтичний продукт харчування. Вівсяна недробленая-Вівсяна плющення-Вівсяні пластівці «Геркулес»-Толокно (овес промивали, варили, висушували і товкли в ступі в дрібну крупу, звідси і назва)-ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 6

Гречка - широко відома круп'яна культура, оброблювана і вирощується в багатьох країнах світу на різних континентах. Крупа-ядриця –продукт корисний і поживний, багатий рослинними білками, вітамінами групи В і РР, калієм, фосфором, магнієм і залізом. З крупи готують гречану муку, яка не містить глютену (тому в хлібопеченні її завжди змішують з пшеничним борошном. Гречаний проділ-виробляється з непропаренного й пропареного зерна гречки.

Номер слайду 7

Крупи з проса - називають хлібом Сходу, ця злакова культура на російську землю була завезена азіатськими кочовими народами. Пшоно шліфоване - два рази провіюють в аспіраторах і контролюють у розсійнику чи крупосортувальці, знову провіюють в аспіраторах і контролюють на магнітних апаратах. Всі відходи, що одержані в лущильному відділенні, контролюють для вилучення з них додатковим просіюванням подрібненого ядра і мучки.

Номер слайду 8

Крупи з ячменю одна з найдавніших зернових культур - був окультурений більше 10 000 років тому на Близькому Сході в докерамічного епоху. Крупа перлова-форма гладких зерен білого або злегка жовтуватого кольору довгастої або круглої форми, який використовується в якості основи для гарнірів і каш, засипки для супів, рагу. Назва пов'язана зі схожістю зерен крупи з перлами (перлами) Крупа ячна-одержуваної дробленням ячмінного зерна, попередньо звільненого від квіткових плівок і плодових оболонок, має вигляд білих або злегка жовтуватих гранул-крупинок неправильної форми з гострими гранями. На відміну від перлової крупи не береться шліфування та полірування

Номер слайду 9

Крупи з кукурудзи. Крупа кукурузная-вид крупи, використовуваний в кулінарії. За харчовою цінністю і кулінарним властивостям вона нижче інших видів круп. Білки кукурудзяної крупи неповноцінні і погано засвоюються. Крупа ця не викликає надмірної повноти і рекомендується літнім людям та особам, які ведуть малорухливий спосіб життя.

Номер слайду 10

Харчова цінність. Видикруп. Харчова цінність (100 г) Єнергетична цінність(100 г) Білки. Жири. Вуглеводи. Гречана 12,7 г 2, 3 г 67,8 г 339 кал. Рис 7,3 г 0,8 г 75,9 г 351 кал«Геркулес» 12,8 г 6,5 г 64,8 г 380 кал. Манная 11,3 0,8 г 73,3 г 325 кал. Перлова 11 г 0,6 г 79,9 г 358 кал. Пшоно 11,9 г 2,7 г 69,4 г 329 кал

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
4468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку