Презентація на тему: «Солодкий перець» з дисципліни: «Технологія приготування їжі»

Про матеріал
Для підсилення мотиваціїї учнів до навчання та підвищення якості засвоєння матеріалу з предмета: «Технологія приготування їжі» на тему: «Плодові овочі: види, хімічний склад і харчова цінність, вимоги до якості, механічна кулінарна обробка, процент відходів, умови зберігання, використання» рекомендуємо застосувати засіб візуалізації інформації – презентацію на тему: «Солодкий перець».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: СОЛОДКИЙ ПЕРЕЦЬБЕРДЯНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ БЕРДЯНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУПідготував викладач. Федорець О. В.

Номер слайду 2

Овочевий або солодкий перець, паприка— напівчагарниковарослина роду стручковий перець (Capsicum), родини пасльонових (Solanaceae), овочева культура. У дикому виді зустрічається в тропічних районах Америки. Перець як культура став відомий після відкриття Америки. Відтіль його привезли і стали вирощувати в Іспанії,Італії і Болгарії. В Україну він попав з Болгарії в XIX столітті.

Номер слайду 3

У солодкому перці сожердатся вітаміни С, В1, В2, В9, Р, РР і каротин, тому людям страждаючим депресією, цукровим діабетом, а також при погіршенні пам'яті, безсонні, занепаді сил слід включати перець в меню. За кількістю вітаміну С перець перевершує лимони і чорну смородину. Досить з'їсти невеликий шматочок сирого солодкого перцю, всього 30—40г, щоб задовольнити добову норму людини у цьому вітаміні. Важливо те, що цей вітамін у перці не руйнується протягом 70-80 днів. ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 4

Аскорбінова кислота поєднується з великою кількістю вітаміну Р і таке співтовариство сприяє зміцненню кровоносних судин, зниження проникності їх стінок. Завдяки високому вмісту мінеральних солей калію, а так само кальцію, магнію, натрію, фосфор, фтор, хлору, цинку, міді, йоду, хрому, сірки, кобольта. Перець незамінний при анемії, низькому імунітеті, ранньому облисінні, остеопорозі.

Номер слайду 5

Солодкий перець корисний при захворюваннях крові, кровотечі ясен, недокрів'ї, ламкість судин. Він стимулюють виділення шлункового соку, травлення, покращують перистальтику шлунка і кишечника, заспокоює нерви, допомагає при кашлі. Солодкий перець рекомендують при анемії, гастритах, запорах, спазмах, коліках в кишечнику.

Номер слайду 6

Перець широко використовують в кулінарії, його споживають в сирому, вареному чи печеному вигляді. З нього готують різноманітні закуски, його начиняють фаршем, консервують. Норма відходів 25%.

Номер слайду 7

До складу перцю (як пекучого, так і солодкого) входить алкалоїд капсаїцин, який, власне, і надає овочу характерного смаку. Ця речовина стимулює роботу шлунка і підшлункової залози, збуджує апетит, знижує артеріальний тиск, розріджує кров і перешкоджаючи утворенню тромбів. Через малого змісту капсаїцину в солодкому перці, на відміну від гіркого, його можна споживати у великій кількості, не побоюючись при цьому за свій шлунок. Тому з солодкого перцю роблять сік, який рекомендують пити при цукровому діабеті, а також для стимуляції росту нігтів і волосся.

Номер слайду 8

Солодкий перець містить сполуки, що не дозволяють канцерогенів проникати в клітини. Це дозволяє забезпечити в деякій мірі захист від розвитку раку. Паприка прискорює обмін речовин і допомагає спалювати більше калорій. Це зменшує вагу, набрану з-за їжі з високим вмістом жирів. Також перець запобігає нетравлення шлунка. Він регулює кров'яний тиск. і знижує рівень холестерину і тригліцеридів в організмі.

Номер слайду 9

Види нарізання солодкого перцю

Номер слайду 10

Сорти солодкого перцю. Червоні: Первісток Сибіру. Віні-Пух. Раннє диво. Агаповский. Альоша Попович. Вікінг. Купець. Ластівка. Кореновський. Колобок. Атлант. Новосибірський. Червона лопата. Чардаш. Білозерка Фунтик. Тополин. Червоний велетень. Сибірський бонус. Помаранчеве диво

Номер слайду 11

КІНЕЦЬ

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку