Презентація на тему: "Молочні коктейлі"

Про матеріал
Для того, щоб приготувати ідеальний молочний коктейль в блендері або міксері буде доречним знати деякі секрети, зокрема: Потрібно використовувати охолоджене молоко. Оптимальною температурою +6 градусів. Приготування слід проводити на високих швидкостях збивання, не важливо міксером або блендером. Тоді консистенція продукту буде однорідною. Базовий коктейль з молоком – основа, на якій можна експериментувати. Міняйте смаки і кольори використовуючи соки, сиропи, топінги і т. д. Можете вибирати будь яке морозиво шоколадне, полуничне, фісташкове, мангове та ін. за бажанням. Додаючи в молочний напій ягоди, фрукти або ж лід обов’язково проціджують напій перед вживанням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Молочні коктейлі ”Розробив. Майстер в/н. Баюк С. Я.

Номер слайду 2

Тема уроку: молочні коктейлі. Мета уроку: Практично закріпити теоретичні знання, з технології приготування молочних коктейлів. Виховна мета: Виховувати естетичний смак, доброзичливість, вимогливість, культуру спілкування в учнів. Розвиваюча мета: Розвивати аналогічне і критичне мислення при вирішенні виробничих ситуацій, самостійність у роботі, а також уміння планувати працю. Міжпредметні зв'язки: Технологія приготування напоїв, санітарія і гігієна, товарознавство.

Номер слайду 3

1. Який повинен бути зовнішній вигляд бармена?Перевірка домашнього завдання2. Які основні вимоги до обслуговування відвідувачів у барі?3. Як повинен приймати замовлення бармен?4. Що таке молочні коктейлі і в яких склянках їх подають?

Номер слайду 4

Хто саме придумав і подарував світу перший молочний коктейль - історія замовчує, але можна з упевненістю стверджувати, що сталося це в 1920-і роки в Америці за часів Великої депресії і сухого закону. Чи був цей напій плодом фантазії бармена котрий нудьгував або маленьким заохоченням для вибагливого синочка чиказького гангстера, невідомо. У часи "сухого закону" в Америці придумали величезну кількість безалкогольних коктейлів, в які, тим не менш, можна було додати і "що міцніше" за бажанням клієнта. Були серед них і молочні. Час заборон минуло, а безалкогольні коктейлі анітрохи не втратили популярності. Навіть навпаки: в 50-ті  роки молочні коктейлі мали неймовірну популярності. Причому, не тільки в Америці,  їх полюбили в усьому світі. А на батьківщині вони стали мало ні національним символом.

Номер слайду 5

Молочний коктейль — десертний напій на основі молока. Для додання коктейлю різних смаків, у нього додають сиропи, варення, фрукти, збиті вершки, креми, тертий шоколад та ін. харчові компоненти.

Номер слайду 6

Крім ніжного смаку і приголомшливого аромату цей напій є відмінним джерелом енергії. Він калорійний, але при цьому в ньому мало жирів. Коктейль багатий мікроелементами, білками, мінералами і вітамінами, тому він ідеальний для сніданку або полудня. Молочні коктейлі можна приготувати різними способами, основною властивістю яких є механічний вплив на молочну суміш — збиття. Для цього призначені такі побутові електроприлади як міксер і блендер. Також, молочний коктейль можна збити вручну: ручним міксером, за допомогою вінчика або в шейкера.

Номер слайду 7

Для того, щоб приготувати ідеальний молочний коктейль в блендері або міксері буде доречним знати деякі секрети, зокрема: Потрібно використовувати охолоджене молоко. Оптимальною температурою +6 градусів. Приготування слід проводити на високих швидкостях збивання, не важливо міксером або блендером. Тоді консистенція продукту буде однорідною. Базовий коктейль з молоком – основа, на якій можна експериментувати. Міняйте смаки і кольори використовуючи соки, сиропи, топінги і т. д. Можете вибирати будь яке морозиво шоколадне, полуничне, фісташкове, мангове та ін. за бажанням. Додаючи в молочний напій ягоди, фрукти або ж лід обов’язково проціджують напій перед вживанням.

Номер слайду 8

Молоко ( або вершки, йогурт, кефір)Морозиво. Додаткові компоненти (варення, фрукти, топінг, сиропи і соки)Продукти

Номер слайду 9

Блендер. Обладнання і матеріали. Склянки (тумблер 200-300 мл)Трубочки

Номер слайду 10

“Приготування молочних коктейлів” 1. Попередня підготовка і подрібнення продуктів

Номер слайду 11

2. Завантажування продуктів

Номер слайду 12

3. Змішування компонентів

Номер слайду 13

4. Прикрашання і подача

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякую всім за увагу

pptx
Додано
1 березня 2019
Переглядів
2319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку