Презентація на тему "Молодіжна музична культура"

Про матеріал
Матеріал презентації розроблено для проведення уроків музичного мистецтва для 7 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОЛОДІЖНА МУЗИЧНА КУЛЬТУРА

Номер слайду 2

Молодіжна музична культура Джаз (jazz) Джаз - рід розважальної музики переважно танцювального характеру. В основі джазу лежить імпровізація.

Номер слайду 3

Молодіжна музична культура Рок-н-ролл (rock`n`roll) Рок-н-рол (rock `n` roll, від rock and roll-«розгойдуватися і обертатися»), запозичене з жаргону афроамериканців.

Номер слайду 4

Кантрі-рок і фолк-рок (country rock, folk rock) В основі кантрі-року (country rock, oт country music - «музика кантрі» і «рок») лежить вокальна та інструментальна музика сільських жителів, а фолк-року (folk rock, від folk music - «народна музика» і «рок» )-традиції міської пісні.

Номер слайду 5

Рок-опера (rock opera) Жанр рок-опери об'єднав в собі риси року та класичної музики. Проте в основі рок-опери - рок-музика. Її стилістика сходить до різних напрямів рока (що зовсім не виключає запозичень з класичної музики, джазу і т.д.)

Номер слайду 6

Мюзикл (musical) Термін «мюзикл» (musical, від musical comedy - «музична комедія») придумали американці, люблячі економити на словах.

Номер слайду 7

Глэм-рок (glam rock) Глем-рок (glam rock, від glamorous - «чарівний», «звабливий», «ефективний» і «рок»). Глем виник у відповідь на ускладнення рок-музики і появи «прогресивного» року.

Номер слайду 8

Хэві- метал (heavy metal) Саме словосполучення «хеві - метал» (heavy metal - «важкий метал») виникло задовго до того, як з'явилося в сучасній рок-музиці, і спочатку вживалося байкерами

Номер слайду 9

Поп-музика (pop music) Поп-музика (pop music) походить від скороченого словосполучення «популярна музика» (popular music

Номер слайду 10

Молодёжная музыкальная культура Рэп (rap) Реп - (rap) «ритмічна американська поезія». Батьківщина репу - бідний район Нью-Йорка - Південний Бронкс.

ppt
Додано
30 грудня 2023
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку