Презентація на тему "Моя любов - Україна і математика"

Про матеріал

Дана презентація стане у пригоді вчителям-предметникам циклу точних та природничих дисциплін. Робота поєднує в собі інтеграцію з історією, має патріотичне спрямування, тому стане змістовним доповненням будь-якого уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя любов – Україна і математика. М. Кравчук КРАВЧУКМихайло Пилипович (1892-1942)

Номер слайду 2

Урок-екскурсія

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Девіз нашого уроку Думати – колективно Діяти –оперативно Сперечатись доказово Це для всіх – обов’язково!

Номер слайду 5

Перевіримо домашне завдання

Номер слайду 6

Чудо І «Києво-Печерська Лавра Києво-Печерська Лавра - православний монастир, заснований у 1051 році монахами Антонієм і Феодосієм у печерах біля літньої княжої резиденції Брестові поблизу Києва.  В ХІ столітті монастир став центром розповсюдження і затвердження християнства в Київській Русі. У ХІІ столітті монастир отримав статус «Лаври» – головного великого монастиря.

Номер слайду 7

Інтерактивна гра «Мікрофон»1. Як називається числа при додаванні?2. Як додати дроби з однаковими знаменниками?3. Як додати дроби з різними знаменниками?4. Яке число є найменшим спільним знаменником дробів?5. Як додати мішані числа?6. Які властивості додавання?7. Як знайти невідомий доданок?8. Як відняти дроби з різними знаменниками?9. Як відняти мішані числа?10. Як знайти невідоме зменшуване?11. Як знайти невідомий від’ємник?12. На що потрібно звернути увагу при отриманні результату?

Номер слайду 8

Чудо ІІ «Софія Київська»Софійський собор - всесвітньо відома пам'ятка архітектури і монументального живопису ХI століття. Заснування собору згадується в літописах як під 1017р., так і під 1037 р. Будівничим Cв. Софії літописці називають великого київського князя Ярослава Мудрого.

Номер слайду 9

Розв’язування вправ

Номер слайду 10

Чудо ІІІ «Національний історико - архітектурний заповідник «Кам’янець»Розташований в Кам'янці-Подільському Хмельницької області. Невід'ємною частиною Старого міста, його перлиною, є Стара фортеця, яка стала візитною карткою Кам'янця-Подільського, його символом.

Номер слайду 11

Інтерактивна гра «навчаючи – вчусь!»

Номер слайду 12

Чудо ІV «Хотинська фортеця» Сьогодні на території Хотинської фортеці створено Державний історико-архітектурний заповідник. Тут полюбляють проводити свята козацької звитяги та знімати фільми. 

Номер слайду 13

ФізкультхвилинкаІ направо, і наліво,Щоб нічого не боліло. Один і два, три і чотири —Набираємося сили. Нахилились, повернулись,До товариша всміхнулись.

Номер слайду 14

Народні приказки та прислів'я. Сім раз відміряй, один раз відріж. Один з сошкою, а семеро з ложкою. Семеро одного не чекають. Сім п’ятниць на тиждень. Сім потів зійшло. Сім футів під килем. Сім верств до небес. На семи вітрах. За сімома замками.

Номер слайду 15

Чудо V «Національний дендрологічний парк «Софіївка» Уманський парк "Софіївка" є шедевром і зразком світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII – початку XIX сторіч. Парк розкинувся на площі 154,7 гектарів на узбіччі старовинного міста Умань Черкаської області... Заснований парк у 1796 році багатим польським магнатом Станіславом Потоцьким на честь своєї дружини красуні-гречанки Софії, і був подарований їй в день її янгола у травні 1802 року.

Номер слайду 16

Розв'язання задач практичного змісту{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35} №1 №2 №3 Довжина ділянки прямокутної форми 8 м, а ширина на 2 м менша. Знайти її. Одна з сторін трикутника 4 м, а друга на 2 м більша, а третя на 1 м менша від другої. Знайти його сторони. Ширина городу 20 м, а довжина на 4 м менша. Знайти довжину огорожі.

Номер слайду 17

Чудо VІ «Національний заповідник-острів «Хортиця» Острів «Хортиця» є найбільшим островом на Дніпрі, унікальність якого в рідкісному поєднанні на одній території різноманітних природних комплексів – цілинних степів, байрачних та плавневих лісів, наскальної рослинності, рідкісних та зникаючих видів рослин, пам’яток геології... 

Номер слайду 18

Домашнє завдання1) Повторити §8 2)Зробити №317(1,3) №31, №322 – скласти рівняння. I групі зробити завдання 1 з перших двох номерів3) Дізнатись про інші чудові місця

Номер слайду 19

Чудо VІІ «Херсонес Таврійський»Місто Херсонес було засноване древньогрецькими колоністами більше ніж 2500 років тому на південному заході Криму. Нині його руїни - одна з найвизначніших пам'яток Севастополя.

Номер слайду 20

Підсумок уроку

pptx
Додав(-ла)
Ніна Горошко
Додано
18 травня 2018
Переглядів
1060
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку