Презентація на тему "Народні музичні інструменти"

Про матеріал

У світі існує велика кількість народних музичних інструментів.Народні майстри створювали їх різними за формою і засобами видобування звуків.Інструменти нерідко мають цікаві біографії, мандрують різними країнами світу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народні музичні інструменти. Вітаємо! У цій презентації ми розглянемо захоплюючий світ народних музичних інструментів України та їх вплив на культуру та мистецтво!

Номер слайду 2

Історія народних музичних інструментів. Дізнаємося про походження цих інструментів та їх роль у житті українського народу протягом століть.

Номер слайду 3

Традиційні українські інструменти. Бандура. Незвичайний 12-струнний щипковий інструмент з багатозначною історією та розмаїттям звуків. Кобза. Чутливий до настрою інструмент, який зазвучить глибоко в душі кожного слухача. Трембіта. Могутній духовий інструмент, символ мужності і воїнського духу українського народу. Сопілка. Звеселяючий духовий інструмент, який може додати енергію до будь-якого свята.

Номер слайду 4

Опис та специфікації кожного інструментуІнструмент. Кількість струн/діапазон. Бандура12 струн/8 октав. Кобза6 струн/5 октав. Трембіта-Сопілка4-8 отворів

Номер слайду 5

Сучасне використання народних музичних інструментів. Folk FusionІнноваційні музиканти комбінують народний звучання з сучасними ритмами та жанрами. Етнічна музика. Національна атмосфера оздоблює світову сцену, викриваючи унікальність української музичної культури.

Номер слайду 6

Вплив народних інструментів на культуру та мистецтво України. МистецтвоІнструменти вдихають життя в мурах українських картин, скульптур та виробів ручної роботи. ТрадиціїІнструменти зберігаються та передаються від покоління до покоління, підтримуючи історичну спадщину.

Номер слайду 7

Популярні гурти та музиканти, що використовують у своїй творчості народні музичні інструменти. Даха. Браха. Етно-хаос гурт, використовуючий глибину народних інструментів і влиту в сучасні аранжування. Тютюнник. Майстер оркестрових сопілок, який магічно чарує публіку своїми мелодіями та виконанням.

pptx
Додав(-ла)
Чирко Тетяна
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку