Презентація на тему: "Небесна сотня"

Про матеріал

Презентація присвячена Героям Небесної Сотні.

«Небе́сна Со́тня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувалазаступник директора з НВРНВК «ЗНЗ І-ІІ ст. – ДНЗ» с. Мощене. Карташова А. В.

Номер слайду 2

«Небе́сна Со́тня»«Небе́сна Со́тня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року.21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану[5]. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею»[6]. Під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача…» Список на виплату одноразової грошової допомоги родинам загиблих у розмірі 121 800 грн. налічував 98 осіб.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мазуренко Павло Анатолійович. Народився 02.12.1971 на Житомирщині, згодом сім'я переїхала до Сакського району Криму.1989-1995 навчання на Радіотехнічному факультеті КПІ. Працював у Києві інженером-програмістом, одружений, сину 9 років. Відвідував мітинг на Євромайдані[8]. Був дуже жорстоко побитий невідомими (з його слів 5 чоловік у амуніції «Беркута»), за обвинуваченнями в участі на мітингу Євромайдану . Відбулось це 18 грудня біля торговельного центру «Квадрат», що на вулиці Гната Юри, приблизно о 18.00 вечора. 20 грудня відмовився від госпіталізації швидкою допомогою. Помер 22 грудня в реанімації Київської міської клінічної лікарні № 12 . Похований на цвинтарі у м. Вишневе Київської обл. Герой України (посмертно)

Номер слайду 5

І́гор Ві́кторович Луце́нко (нар. 10 листопада 1978, Київ, УРСР[1]) — редактор і журналіст інтернет-видань, громадський діяч руху за збереження історичної забудови міста Києва, економіст за освітою. На місцевих виборах 2014 року обраний депутатом Київської міської ради за списком партії Батьківщина (третій номер у партійному списку)[2].

Номер слайду 6

Юрій Тарасович Вербицький (25 серпня 1963, Львів, Українська РСР — 21 або 22 січня 2014, біля с. Гнідин, Бориспільський район, Київська область, Україна) — Герой України[1], сейсмолог, кандидат наук. Син українського геофізика Тараса Вербицького, брат сейсмолога Сергія Вербицького.[2][3] Активіст Євромайдану; був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань[4]. Герой України (посмертно)

Номер слайду 7

Миха́йло Миха́йлович Жизне́вський (біл. Міхаіл Міхайлавіч Жызьнеўскі, 26 січня 1988, Гомель, Білоруська РСР — 22 січня2014, Київ, Україна) — білоруський активіст Євромайдану та журналіст, член Самооборони Майдану. Член організації УНА-УНСО, проживав у Білій Церкві. У Євромайдані брав участь із перших днів на заклик організації УНА-УНСО. Входив до Самооборони Майдану, брав участь в охороні об'єктів Майдану, чергував у наметах, допомагав у роботі УНА-УНСО. Вважався одним з найактивніших членів організації на Євромайдані. Протягом останніх двох тижнів життя збирав інформацію для газети «Соборна Київщина», за програмою ротації повертаючись додому[9]. Загинув 22 січня 2014 року близько 9-ї години ранку від пострілу мисливською кулею в серце[12] біля стадіону «Динамо» на Грушевського під час Євромайдану[6]. Герой України (посмертно)[1].

Номер слайду 8

Сергі́й Га́гікович Нігоя́н. Сергі́й Га́гікович Нігоя́н (вірм. Սերգեյ Նիգոյան; 2 серпня 1993, Березнуватівка, Солонянський район, Дніпропетровська область, Україна — 22 січня 2014, Київ, Україна) — учасник і один із бійців 3-ї сотні Самооборони Майдану[3], вбитий під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві. Громадянин України вірменського походження. Герой України.

Номер слайду 9

Рома́н Фе́дорович Се́ник. Рома́н Фе́дорович Се́ник (нар.26 липня 1968, Наконечне Друге, Львівська область, УРСР — пом. 25 січня 2014, Київ, Україна) — протестувальник Євромайдану, входив до Самооборони Майдану. Вбитий під час подій на вулиці Грушевського в Києві. Герой України.

Номер слайду 10

Віктор Борисович Хомяк (нар. 20 лютого 1958 — пом. 27 січня 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Герой України

Номер слайду 11

Бадера Олександр Миколайович. Олександр Бадера (нар. 1 січня 1948 Володимир-Волинський, Волинська область, Українська РСР — пом. 28 січня 2014, Київ, Україна) — активний учасник Євромайдану. Помер від побиття, отриманого 22 січня 2014 року у день Соборності на вулиці Грушевського[1] біля стадіону «Динамо». Герой України.

Номер слайду 12

Калиняк Богдан Михайлович. Богдан Михайлович Калиняк (1962, Коломия, Івано-Франківська область, Українська РСР — 28 січня 2014, Івано-Франківськ, Україна) — громадський активіст, захисник Майдану. Герой України.

Номер слайду 13

Синенко Сергій Петрович. Синенко Сергій Петрович (5 березня 1978, Запоріжжя, УРСР[1] — †13 лютого 2014 року, Червоний Яр, Запорізька область, Україна) — громадський активіст, волонтер Євромайдану. Був спалений під час Революції гідності в своєму автомобілі Toyota Camry. Герой України.

Номер слайду 14

Бондарев Сергій Анатолійович. Бондарев Сергій (24 листопада 1981, Краматорськ, Донецька область, УРСР — 18 лютого 2014, Київ, Україна) — український програміст, позапартійний. Учасник Євромайдану. Герой України. Навчався в фізико-математичному класі. Сергій дуже мріяв вивчитися на архіваріуса, захоплювався історією нашої країни і знав її на відмінно, але він вступив до Донбаської Державної Машинобудівної Академіі на факультет автоматизації машинобудування за спеціальністю інформаційні технології програмування. Останні роки жив і працював у Києві у компанії Global. Logic Україна, тімлідер. Загинув під час подій 18 лютого 2014 року на Майдані.[1]Помер від чотирьох кульових поранень під час першого штурму біля Будинку профспілок. 20 лютого 2014 року опізнаний родичами у морзі. Залишилась дружина, вагітна на 8-му місяці. Похований на кладовищі селища Чабани Києво-Святошинського району Київської області.

Номер слайду 15

Брезденюк Валерій Олександрович. Народився 17 червня 1963 року у місті Жмеринка Вінницької області. Закінчив жмеринську середню загальноосвітню школу № 5, у 1982 році — Лубенський лісовий технікум за спеціальністю «Лісове господарство».[2]Був приватним підприємцем, у 90-х роках створив перший у Жмеринці комп'ютерний клуб. Всі, хто його знав, відзначають, він був надзвичайно захопливою людиною і всі свої починання звик доводити до переможного завершення. Захотів стрибнути з парашутом — і зайнявся парашутним спортом. Любив брати участь у міських святах, а також брав участь у багатьох популярних телевізійних шоу. Побував на «Поле чудес», коли ведучим був Владислав Лістьєв. Брав участь у шоу «Червоне і чорне». Був учасником шоу «Україна має талант». Також переміг на конкурсі талантів у Жмеринці.[3]Був унікальним художником — працював у техніці ебру (малюнки на воді).[4] За своє життя створив понад 500 картин. Загинув 18 лютого 2014 року під час мітингу в Києві на Євромайдані.[5] Прощання відбувалося біля батьківської хати Валерія. Відспівували загиблого у храмі Олександра Невського у центрі міста. Похований у Жмеринці.

Номер слайду 16

Віталій Валерійович Васильцов (16 листопада 1977, Гаврилівці, Кам'янець-Подільський район, Хмельницька область, Українська РСР — 18 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Майстер декоративного садівництва. Загинув у Києві на Великій Житомирській вулиці від прицільного пострілу з автоматичної зброї. Рідні загиблого звинувачують судово-медичних експертів у фальсифікації висновків та приховуванні речових доказів в інтересах відомства екс-міністра МВС України Віталія Захарченка. Герой України.

Номер слайду 17

В'ячесла́в Васи́льович Веремі́й. В'ячесла́в Васи́льович Веремі́й (22 лютого 1980[1], Київ, УРСР — 19 лютого 2014, Київ, Україна) — український журналіст, який писав на київську міську тематику, кореспондент газети «Вести». Вбитий в центрі Києва в ніч проти 19 лютого 2014 «тітушками» через спробу сфотографувати їх[2]. Разом з іншими загиблими під час Євромайдану посмертно удостоєний звання Герой України.

Номер слайду 18

Горошишин Максим Максимович. Максим Горошишин (14 квітня 1989 року, с. Басань, Пологівський район, Запорізька область, УРСР — †20 лютого 2014 року, Київ, Україна) — громадський активіст, волонтер Євромайдану. Герой «Небесної Сотні». Герой України.

Номер слайду 19

Антоні́на Григо́рівна Дворяне́ць. Антоні́на Григо́рівна Дворяне́ць (23 березня 1952[1], Старосілля[2] або Чорнобиль, УРСР — 18 лютого 2014, Київ, Україна) — учасниця Євромайдану, одна із загиблих під час подій 18 лютого 2014 року в Києві. Учасник ліквідації аварії на ЧАЕС. Із 1988 року мешкала в місті Бровари. Почесний громадянин міста Бровари. Герой України.

Номер слайду 20

Дідич Сергій Васильович Дідич Сергій Васильович (нар. 3 листопада 1969, Стрільче Городенківський район, Івано-Франківська область, УРСР — пом. 18 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст, голова Городенківської районної організації ВО «Свобода», Сотник івано-франківської сотні на столичному Майдані, депутат Городенківської районної ради, в якій очолював комісію з соціально-економічного розвитку, засновник та директор туристичного клубу «Золоте Руно». Герой України.

Номер слайду 21

Захаров Володимир Костянтинович27 вересня 1948, Борова, Київська область, проживав у м. Київ, ІТ-спеціаліст. Загинув під час пожежі в офісі Партії регіонів на Липській 10. Повідомлення про пожежу надійшло 18 лютого о 12:11. За словами невістки Захарова, Вікторії Захарової, ніяких ушкоджень на тілі не виявлено. Володимир Захаров задихнувся під час пожежі[50]

Номер слайду 22

Олекса́ндр Анато́лійович Капіно́с. Олекса́ндр Анато́лійович Капіно́с (псевдо «Кремінь»; 10 березня 1984, с. Дунаїв, Кременецький район, Тернопільська область, УРСР — 19 лютого 2014, Київ, Україна) — український фермер, громадський активіст, член партії ВО «Свобода»[3]. Загинув на Євромайдані. Герой України.

Номер слайду 23

Володимир Юрійович Кіщук. Володимир Юрійович Кіщук (нар. 22 лютого 1956, Запорізька область, Українська РСР — пом. 18 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст, учасник Євромайдану, Герой Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 24

Ко́рчак Андрі́й Богда́нович. Ко́рчак Андрі́й Богда́нович (нар. 18 липня 1964, Борислав, Львівська область, УРСР — пом. 18 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану, громадський діяч у Стрию. Будівельник. Убитий, ймовірно, працівником «Беркуту» 18 лютого 2014. За суспільним визнанням є героєм Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 25

Володимир Станіславович Кульчицький. Володимир Станіславович Кульчицький (нар. 25 липня 1949 — пом. 18 лютого 2014) — активіст Євромайдану. Загинув на Майдані Незалежності у центрі Києва 18 лютого 2014 під час штурму спецпідрозділу «Беркут». Герой України.

Номер слайду 26

Макси́мов Дмитро́ В'ячесла́вович. Макси́мов Дмитро́ В'ячесла́вович (17 листопада 1994, Київ, Україна — 19 лютого 2014, Київ, Україна) — спортсмен-дефлімпієць, загиблий під час Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 27

Нау́мов Володи́мир Григо́рович. Нау́мов Володи́мир Григо́рович (нар. 9 березня 1970, селище Шевченко, Добропільський район, Донецька область, УРСР — пом. 18 лютого 2014, Київ, Україна) — український громадянин, позапартійний. Активіст самооборони Майдану. Герой України.

Номер слайду 28

Нечипорук Юрій Вікторович6листопада 1986[45], Хмільник, Хмільницький район, Вінницька область . Вбитий «тітушками», вивезений за 30 км від Києва під селище Глеваха. На тілі виявлено 20 ножових поранень — з них два на шиї та дев'ять в області серця[56][57].

Номер слайду 29

Олекса́ндр Ві́кторович Плеха́нов Олекса́ндр Ві́кторович Плеха́нов (нар. 7 березня 1991, Київ, УРСР — пом. 18 лютого 2014, Київ, Україна) —  герой Небесної Сотні, активіст Євромайдану. Студент архітектурного факультету Київського національного університету будівництва і архітектури.  Загинув на барикадах від пострілу снайпера під час бойових дій на Майдані Незалежності  у центрі Києва 18 лютого 2014, коли силові спецпідрозділи отримали наказ штурмувати тих, хто вийшов на акції протесту проти злочинного режиму 4-го президента України Віктора Януковича. Герой України.

Номер слайду 30

Василь Петрович Прохорський. Василь Петрович Прохорський (* 4 травня 1980, Щуча Гребля, Чернігівська область, УРСР — пом.18 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану, волонтер Медичної служби. Загинув під час штурму Євромайдану спецпідрозділами «Беркут». Електрик торговельного обладнання.[1] Герой України

Номер слайду 31

Прохорчу́к Ві́ктор Олекса́ндрович. Прохорчу́к Ві́ктор Олекса́ндрович (25 травня 1975, смт. Хорошів, Житомирська область, УРСР — 18 лютого 2014, Київ, Україна)  — учасник Євромайдану, загинув під час лютневих протистоянь у Києві. Герой України.

Номер слайду 32

Сердю́к І́гор Миколайович. Сердю́к І́гор Миколайович (* 3 листопада 1969, Кременчук, Полтавська область, УРСР — † 18 лютого 2014, Київ, Україна) — підприємець; активіст Євромайдану; прапороносець 9-ої Сотні Самооборони Майдану. Загинув під час протистояння на Євромайдані. Член ВО «Свобода». Герой України.

Номер слайду 33

Володимир Петрович Топій. Володимир Петрович Топій (нар. 26 квітня 1955, Судова Вишня, Мостиський район, Львівська область, УРСР — пом. 18 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник, захисник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 34

Зураб Хурція. Зураб Хурція  (29 липня 1960 — 18 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану.

Номер слайду 35

Сергій Борисович Шаповал. Сергій Борисович Шаповал (5 червня 1969, Київ, УРСР — 18 лютого 2014, Київ, Україна) — активний учасник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 36

Бойків Володимир Васильович. Бойків Володимир Васильович (5 лютого 1955, Львів, Українська РСР — 19 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану, Герой України.

Номер слайду 37

Олександр Іванович Клітинський. Олександр Іванович Клітинський (нар. 15 травня 1988, с. Чернелівці, Деражнянський район, Хмельницька область, УРСР — пом. 19 лютого 2014, Київ, Україна) — член організації «Білий Молот»[3], громадський активіст, учасник Революції гідності. Один із Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 38

Дмитро Олексійович Пагор. Дмитро Олексійович Пагор (10 квітня 1992, с. Хропотова, Чемеровецький район, Хмельницька область, Україна — 19 лютого2014, Хмельницький, Україна) — український активіст Євромайдану, боєць Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 39

Юрій Олександрович Пасхалін. Юрій Олександрович Пасхалін (нар. 18 січня 1984, с. Носачів, Смілянський район, Черкаська область, УРСР — пом. 19 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Убитий біля Майдану Незалежості, боєць Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 40

Трофимов Олексій. Учасник подій на Майдані. Зв'язок з Олексієм був втрачений ще 2 лютого. Знаходився у списках зниклих. Загинув у профспілках під час пожежі. Його тіло було виявлено на верхніх поверхах. Чоловіка поховали на початку березня[6

Номер слайду 41

Андрій Миколайович Черненко. Андрій Миколайович Черненко (*9 грудня 1978, с. Слободо-Петрівка, Гребінківський район, Полтавська область — † 19 лютого 2014, Київ) — учасник Євромайдану, Герой України.

Номер слайду 42

Ві́ктор Григо́рович Черне́ць. Ві́ктор Григо́рович Черне́ць (нар. Подібна, Черкаська область, УРСР — пом.19 лютого 2014 року, Умань, Україна) — громадський активіст, волонтер Євромайдану, загинув під колесами джипу. Герой України.

Номер слайду 43

Віктор Миколайович Швець. Віктор Миколайович Швець (* 8 жовтня 1955, Київ, УРСР — † 19 лютого 2014, Київ, Україна) — майстер спорту, старший мічман, учасник Євромайдану, загинув від кулі снайпера. Боєць Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 44

Георгі́й Вагарша́кович Арутюня́н Георгі́й Вагарша́кович Арутюня́н (вірм. Գեորգի Վաղարշակի Հարությունյան; 4 липня 1960, Батумі, Аджарська АРСР, Грузинська РСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану та ВО «Свобода». Убитий 20 лютого 2014 пострілом снайпера біля Монумента Незалежності у Києві. Один із героїв Небесної сотні. За походженням — вірменин, отримав вид на проживання в Україні[1]. Герой України.

Номер слайду 45

Сергій Романович Байдовський. Сергій Романович Байдовський (нар. 21 серпня 1990, Нововолинськ, Волинська область, Українська РСР — пом. 20 лютого2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Працював інспектором з безпеки лінійної частини магістральних нафтопроводів «Дружба». Рядовий Українського реєстрового козацтва. Убитий снайпером 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській у Києві. За суспільним визнанням є в числі «Небесної сотні». Герой України.

Номер слайду 46

Балюк Олександр Олександрович. Олександр Балюк (* 19 березня 1974, с. Пилиповичі, Житомирська область, Українська РСР — † 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник, захисник Євромайдану. Герой Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 47

Іва́н Іва́нович БльокІва́н Іва́нович Бльок (внесений у списки загиблих як Іван Іванович Тур; нар. 21 липня 1973, Городок, Львівська область, УРСР — пом. 20 лютого 2014, Київ, Україна) — підприємець, учасник Євромайдану. Помер від кулі снайпера на вулиці Інститутській, є одним із загиблих протестувальників, названих «Небесною сотнею». Герой України.

Номер слайду 48

Бондарчук Сергій Михайлович. Бондарчук Сергій Михайлович (9 вересня 1961, с. Губин, Старокостянтинівський район, Хмельницька область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадсько-політичний діяч, активний учасник Євромайдану, голова Старокостянтинівської міської організації ВО «Свобода», помічник-консультант народного депутата України Ігоря Сабія, вчитель фізики Старокостянтинівської гімназії Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області. Герой України.

Номер слайду 49

Олексій Сергійович Братушка. Олексій Сергійович Братушка (10 квітня 1975, Суми, Українська РСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський діяч, учасник Євромайдану, герой «Небесної Сотні». Герой України.

Номер слайду 50

Богда́н Іва́нович Ва́йда. Богда́н Іва́нович Ва́йда (28 квітня 1965, Стебник, Дрогобицька агломерація, Львівська область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану. Помер від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві, є одним із загиблих протестувальників, названих «Небесною сотнею». Герой України.

Номер слайду 51

Роман Михайлович Варениця. Роман Михайлович Варениця (11 грудня 1978, с. Старий Яр, Яворівський район, Львівська область, Українська РСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Народився в Старому Ярі. Загинув на вул. Інститутській у центрі Києва близько 10:30 20 лютого 2014. Герой України.

Номер слайду 52

Назарій Юрійович Войтович. Назарій Юрійович Войтович (2 червня 1996, с. Травневе, Збаразький район, Тернопільська область, Україна — 20 лютого2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану, студент Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Герой України.

Номер слайду 53

Усти́м Володи́мирович Голодню́к. Усти́м Володи́мирович Голодню́к (12 серпня 1994, м. Збараж, Тернопільська область, Україна — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст Євромайдану, боєць 38 сотні самооборони майдану. Герой України.

Номер слайду 54

Іван Володимирович Городнюк (Іван Володимирович Городнюк (нар. 2 червня 1984, Березне, Рівненська область, УРСР — пом. 19 лютого 2014, Березне, Рівненська область, Україна) — загиблий учасник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 55

Гриневич Едуард Михайлович. Гриневич Едуард Михайлович[1] (31 травня 1985, с. Деревок, Любешівський район, Волинська область, УРСР — 20 лютого2014, Київ, Україна) — громадський активіст, член партії ВО «Свобода». Герой України.

Номер слайду 56

Гурик Роман Ігорович. Гурик Роман Ігорович (2 жовтня 1994, Івано-Франківськ, Україна — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — протестувальник Євромайдану, студент факультету філософії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Герой України.

Номер слайду 57

Дзяву́льський Мико́ла Степа́нович. Дзяву́льський Мико́ла Степа́нович  (нар. 1 вересня 1958, селище Чагерне, Ємельянівський район[ru], Красноярський край, РРФСР — пом. 20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст, вчитель географії та біології, помічник-консультант народного депутата України Ігоря Сабія. Керівник Шепетівської міської громадської організації «Шепетівська спілка підприємців». Неодноразово брав активну учать в організаціях мітингів на підтримку євроінтеграції. 20 лютого 2014 року загинув на Майдані від кулі снайпера. Герой України.

Номер слайду 58

Андрій Іванович Дигдалович. Андрій Іванович Дигдалович (3 червня 1973, Сокільники, Пустомитівський район, Львівська область, УРСР — 20 лютого2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Загинув від кулі снайпера на Інститутській вулиці в Києві 20 лютого 2014. Кавалер ордену «За оборону Майдану». У народній традиції віднесений до числа Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 59

Дми́трів І́гор Фе́дорович. Дми́трів І́гор Фе́дорович (* 9 жовтня 1983, Калуш, Івано-Франківська область, Українська РСР — † 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник, захисник Євромайдану. Мав загострене відчуття справедливості та прагнув змінити країну на краще. Герой України.

Номер слайду 60

Жаловага Анатолій Григорович. Жаловага Анатолій Григорович (13 березня 1980, Дубляни, Жовківський район, Львівська область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст Євромайдану. Загинув на вулиці Інститутській у центрі Києва від кулі снайпера 20 лютого2014. Професійний гандболіст. Герой України.

Номер слайду 61

Володи́мир Микола́йович Жеребни́й Володи́мир Микола́йович Жеребни́й (6 жовтня 1985, Вишня, Городоцький район, Львівська область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст, працівник Вишнянського коледжу Львівського НАУ, учасник Євромайдану. Помер від кулі снайпера на вулиці Інститутській, є одним із загиблих протестувальників, названих «Небесною сотнею». Герой України.

Номер слайду 62

Кемський Сергій Олександрович. Сергій Кемський (нар. 15 листопада 1981, Керч, Кримська область, УРСР — пом. 20 лютого 2014, Київ, Україна)  — політолог, журналіст, громадський активіст, учасник Євромайдану. Загинув від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві. Герой України.[1][2]

Номер слайду 63

Анатолій Петрович Корнєєв. Анатолій Петрович Корнєєв (нар. 23 січня 1961, Цвіклівці, Кам'янець-Подільський район, Хмельницька область, УРСР — пом.20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Рудський сільський голова (Хмельницька область). Убитий пострілом снайпера 20 лютого 2014 на Інститутській вулиці. Один із громадського списку національної скорботи «Небесна Сотня». Герой України.

Номер слайду 64

І́гор І́горович Косте́нкоІ́гор І́горович Косте́нко (31 грудня 1991, Зубрець, Бучацький район, Тернопільська область, Україна — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — український журналіст, студент-географ, активіст Євромайдану, дописувач української Вікіпедії. Загинув під час протистояння на вулиці Інститутській. Герой України.

Номер слайду 65

Євге́н Микола́йович Котля́рЄвге́н Микола́йович Котля́р (нар. 14 квітня 1980, Харків, УРСР — пом. 20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст екологічного руху, учасник Євромайдану, герой Небесної сотні. Загинув від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві. Герой України.

Номер слайду 66

Віталій Миколайович Коцюба. Віталій Миколайович Коцюба (7 липня 1982, с. Вороблячин, Яворівський район, Львівська область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Народився в Вороблячині, на Яворщині. Загинув на Майдані Незалежності у центрі Києва 20 лютого 2014. Герой України.

Номер слайду 67

Володи́мир Вале́рійович Мельничук Володи́мир Вале́рійович Мельничук (* 22 серпня 1974, Київ, УРСР — † 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану, загинув від кулі снайпера. Боєць Небесної Сотні, Герой України.

Номер слайду 68

Андрій Сергійович Мовчан. Андрій Сергійович Мовчан (1980 року, с. Великі Осняки, Чернігівська область  — †20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст, волонтер Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 69

Васи́ль Михайло́вич Мойсе́й. Васи́ль Михайло́вич Мойсе́й (27 березня 1992, с. Зубрець, Бучацький район Тернопільська область, Україна — 20 лютого2014, Київ, Україна) — громадський активіст, учасник Євромайдану (псевдо «Крук»[1]). Герой України.

Номер слайду 70

Валерій Адамович Опанасюк. Валерій Адамович Опанасюк (20 травня 1971, Ровно, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — захисник Майдану. Герой України.

Номер слайду 71

Іван Миколайович ПантелєєвІван Миколайович Пантелєєв (1 грудня 1981, Ясинуватський район, Донецька область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — український громадянин, рок-музикант, соліст групи «Небо Мінуса». Учасник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 72

Микола Олександрович Паньків. Микола Олександрович Паньків (6 лютого 1975, с. Лапаївка, Пустомитівський район, Львівська область, УРСР — 20 лютого2014, Київ, Україна)  — учасник Євромайдану. Активіст «Правого сектору». Герой України.

Номер слайду 73

Паращук Юрій Григорович. Юрій Григорович Паращук (1 липня 1966 року, м. Тальне, Черкаська область, УРСР — 20 лютого 2014 року, Київ, Україна) — громадський активіст, волонтер Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 74

Пехенько Ігор ОлександровичІгор Олександрович Пехенько (нар. 19 липня 1970, Київ, УРСР — пом. 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану. Боєць Небесної Сотні, Герой України.

Номер слайду 75

Поля́нський Леоні́д Петро́вич. Поля́нський Леоні́д Петро́вич (* 24 жовтня 1975, Жмеринка, Вінницька область, УРСР — † 20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Залізничник. Поранений снайпером в груди зранку 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській. За суспільним визнанням належить до Небесної Сотні. Один із двох мешканців Жмеринки, що загинув на Євромайдані. Римо-католик. Герой України.

Номер слайду 76

Саєнко Андрій Степанович. Андрій Степанович Саєнко (26 жовтня 1962, м. Сміла, Черкаська область, УРСР — †20 лютого 2014, Київ, Україна) — підприємець, громадський активіст, активіст Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 77

Смоленський Віталій Віталійович. Віталій Смоленський (нар. 5 жовтня 1984, с. Фурманка, Черкаська область, УРСР — пом. 20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст, волонтер Євромайдану, загинув від кулі снайпера. Герой України.

Номер слайду 78

Сольчаник Богдан Зіновійович. Богда́н Зіно́війович Сольча́ник (25 липня 1985, Старий Самбір, Львівська область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — український історик, громадський діяч, активний учасник у діяльності «Чорної Пори», викладач Кафедри нової та новітньої історії України Українського католицького університету у Львові. Загинув від кулі снайпера на Майдані 20 лютого 2014 року. Герой України.

Номер слайду 79

Тарасюк Іван МиколайовичІван Миколайович Тарасюк (28 січня 1993, Залісоче, Ківерцівський район, Волинська область, Україна — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — 21-річний активіст Євромайдану. Молодший медичний працівник, член футбольного клубу «Олика». Убитий пострілом снайпера 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській у місті Києві. Герой України.

Номер слайду 80

Ткачук Ігор Михайлович. Ткачук Ігор Михайлович (нар. 1 вересня 1975, Знаменськ, Калінінградська область, РРФСР — пом. 20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Загинув у Києві 20 лютого 2014 р. від кульового поранення в голову. Герой України.

Номер слайду 81

Точин Роман Петрович. Роман Точин (нар.6 серпня 1970, Ходорів, Жидачівський район, Львівська область, УРСР — пом.20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Убитий снайпером 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській у місті Київ. Боєць Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 82

Ушне́́вич Оле́г Миха́йлович. Ушне́́вич Оле́г Миха́йлович (нар.20 червня 1982, місто Дрогобич, Львівська область, УРСР — пом.20 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст. Активний учасник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 83

Храпаченко Олександр Володимирович. Олександр Володимирович Храпаченко (18 вересня 1987, Рівне — 20 лютого 2014, Київ) — активіст Євромайдану. Театральний режисер-початківець. Убитий пострілом снайпера на вулиці Інститутській у Києві. Герой Небесної Сотні. Герой України.

Номер слайду 84

Царьок Олександр Миколайович. Олекса́ндр Микола́йович Царьо́к (* 2 січня 1959, м. Васильків (за іншими даними смт Калинівка), Васильківський район, Київська область, УРСР — † 20 лютого 2014, Київ, Україна) — захисник першої сотні оборони Майдану. Герой України.

Номер слайду 85

Чаплінський Володимир Володимирович. Володимир Володимирович Чаплинський (13 січня 1970, Обухів, Київська область, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Боєць Небесної Сотні, Герой України.

Номер слайду 86

Чміленко Віктор Іванович. Чміленко Віктор Іванович (нар.4 лютого 1961, Бобринець, Кіровоградська область, УРСР — пом.20 лютого 2014, Київ, Україна) — український фермер, громадський активіст, активний учасник Євромайдану. Загинув від кулі снайпера 20 лютого2014. Поширена помилкова версія прізвища — Сміленко.[1] Герой України.

Номер слайду 87

Шеремет Людмила Олександрівна. Шеремет Людмила Олександрівна (21 листопада 1942, Макіївка, Донецька область, УРСР — 22 лютого 2014, Хмельницький, Україна) — українська активістка Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 88

Шилінг Йосип Михайлович. Йосип Михайлович Шилінг (14 лютого 1953, Вороблевичі, Дрогобицький район, Дрогобицька область, Українська РСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 89

Шимко Максим Миколайович. Максим Миколайович Шимко (21 жовтня 1979, Вінниця, УРСР — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 90

Щербанюк Олександр Миколайович. Щербанюк Олександр Миколайович (2 січня 1968 — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — український підприємець, активний учасник Євромайдану. Загинув 20 лютого 2014 року від куль снайпера. Герой України.

Номер слайду 91

Кіпіані Давид Ілліч. Дави́д Іллі́ч Кіпіа́ні (груз. დავით ილიას ყიფიანი; 28 червня 1980, Тбілісі, Грузинська РСР — 21 лютого 2014, Київ, Україна) — Герой Небесної Сотні, учасник Євромайдану. Помер від зупинки серця, є одним із загиблих протестувальників, названих «Небесною сотнею».

Номер слайду 92

Цепун Андрій Михайлович. Цепун Андрій Михайлович (нар. 14 жовтня 1978, с. Кожухівка, Васильківський район, Київська область, УРСР — пом. 21 лютого 2014, Київ, Україна) — учасник Євромайдану. Один із Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 93

Ільків Богдан Іванович. Богда́н Іва́нович І́льків (3 липня 1962, смт. Щирець, Пустомитівський район, Львівська область, Українська РСР — 22 лютого2014, Київ, Україна) — громадський активіст, учасник Революції Гідності, герой «Небесної Сотні». Герой України.

Номер слайду 94

Подригун Олександр Володимирович. Подригун Олександр Володимирович (нар. 23 січня 1972, с. Залужжя, Білогірський район, Хмельницька область, УРСР — пом. 23 лютого 2014, м. Київ, Україна) — учасник Євромайдану. Один із Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 95

Бачинський Ігор Володимирович. Бачинський Ігор Володимирович (30 листопада 1983 — 25 лютого 2014, Київ, Україна)  — учасник Революції гідності, захисник Євромайдану. Один із Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 96

Костишин Михайло Йосипович. Костишин Михайло Йосипович (нар. 9 квітня 1971, с. Нижній Струтинь, Рожнятівський район, Івано-Франківська область, УРСР — пом. 26 лютого 2014, Львів, Україна) — учасник Євромайдану. Один із Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 97

Зубенко Владислав Віталійович. Владислав Віталійович Зубенко (22 квітня 1991, Харків, УРСР — 28 лютого 2014, Київ, Україна) — громадський активіст, учасник Євромайдану. Герой «Небесної Сотні». Герой України.

Номер слайду 98

Мазур Артем Анатолійович. Ма́зур Арте́м Анато́лійович (нар. 6 серпня 1987, Хмельницький, УРСР[1] — пом. 3 березня 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану; чотовий 9-тої чоти 15-ої сотні Самооборони Майдану. Смертельно поранений 18 лютого 2014 року під час сутичок у Маріїнському парку. За суспільним визнанням належить до «Небесної Сотні». Герой України.

Номер слайду 99

Слободян Тарас Ігорович. Тара́с І́горович Слободя́н (10 грудня 1982, м. Тернопіль, Українська РСР[1] — ймовірно, кінець грудня 2013 — початок січня 2014[2], Сумська область, Україна) — активіст Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 100

Шеремет Василь Олександрович. Василь Шеремет (* 21 березня 1949, Ланчин, Станіславська область, УРСР — † 7 березня 2014, Київ, Україна) — учасник, захисник Євромайдану, герой України.

Номер слайду 101

Наконечний Іван МаксимовичІван Максимович Наконечний (18 жовтня 1931, Київ, УРСР — 7 березня 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Найстарший[1] загиблий Небесної сотні, помер в лікарні після травм не сумісних з життям. Герой України. Офіцер ВМС СРСР.

Номер слайду 102

Ворона В'ячеслав Миколайович. В'ячесла́в Микола́йович Воро́на (22 грудня 1981, Прип'ять, Київська область, УРСР — 9 березня 2014, Київ, Україна) — активіст Євромайдану. Бейсболіст. Помилково був внесений до списку Героїв Небесної сотні.

Номер слайду 103

Бура Ольга Василівна. Ольга Василівна Бура (нар. 22 липня 1986, с. Ріпнів Буський район, Львівська область, Українська РСР — пом. 10 березня2014, Київ, Україна) — учасниця Євромайдану. Одна із Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 104

Аксенин Василь Степанович. Василь Степанович Аксенин (4 лютого 1962, с. Литячі, Заліщицький район, Тернопільська область — 12 березня 2014, м. Жешув, Польща) — громадський активіст, учасник Євромайдану, один із Героїв Небесної сотні. Герой України. Помер у лікарні від ран, отриманих від куль снайпера.

Номер слайду 105

Гаджа Петро Миронович. Петро́ Гаджа (нар. 3 липня 1966, м. Рахів, Закарпатська область, Українська РСР — пом. 22 березня 2014, Київ, Україна) — учасник і захисник Євромайдану, один із загиблих Небесної сотні. Герой України.

Номер слайду 106

Нечипоренко Анатолій Ілліч. Анатолій Ілліч Нечипоренко (1 вересня 1941, смт. Брусилів, Житомирська область, УРСР — 11 квітня 2014, Київ, Україна) — учасник, захисник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 107

Сидорчук Юрій Володимирович. Ю́рій Володи́мирович Сидорчу́к (2 травня 1961, с. Дерно, Ківерцівський район, Волинська область, УРСР — 28 червня 2014, м. Оломоуц, Чехія) — активіст Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 108

Гриценко Олександр Петрович. Олександр Петрович Гриценко (? Київ — 9 грудня 2014) — громадський активіст, учасник Революції гідності. Жив у Києві.

Номер слайду 109

Орленко Віктор Миколайович. Орленко Віктор Миколайович (нар. 8 березня 1961, с. Талалаївка, Ніжинський район, Чернігівська область — пом. 3 червня2015) — учасник Євромайдану. Герой України.

Номер слайду 110

Номер слайду 111

Інтернет ресурси:https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 D%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%BD%D1%8 F

pptx
Додано
20 лютого 2018
Переглядів
3591
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку