Презентація на тему " Неоліт"

Про матеріал
Презентацію можна використати на уроці історії у 6 класі при вивченні теми " Неоліт".Дану презентацію складено згідно нової програми за підручником " Всесвітня історія.Історія України" інтигрований курс 6 клас О.В.Гісем,О.О. Гісем
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Неоліт 6 КЛАС

Номер слайду 2

План 1. Початок доби неоліту. 2. Землеробство та скотарство. 3. Нові знаряддя. 4. Перші поселення.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1. Початок доби неоліту Близько 10 тис. років тому в житті людей відбулися великі зміни. Вони навчилися вирощувати рослини та розводити свійських тварин, виготовляти посуд і тканину.

Номер слайду 6

Відтворювальне господарство зародилося близько 10 000 років тому на Близькому Сході. Неолітизація України відбулася з Балкан через Подунав'я.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

2. Землеробство та скотарство Перехід від привласнювального до відтворювального господарства. Такі докорінні зміни в способі життя людини назвали неолітичною революцією. Першими рослинами, які люди навчилися вирощувати, стали пшениця, ячмінь та жито, а також горох і сочевиця. Крім собак і свиней, люди приручили кіз та овець, а дещо пізніше — корів і волів.

Номер слайду 9

Життя землеробів не стало легчим, урожай залежив від погодних умов.

Номер слайду 10

3.Нові знаряддя Люди доби неоліту винайшли нові знаряддя праці: мотику для обробітку землі, серп для зрізання колосків, зернотерку для розтирання зерна в борошно. Пізніше люди навчилися робити посуд із глини. Спочатку глиняний посуд висушували на сонці, але згодом хтось здогадався обпалити його у вогні. Так виникло гончарство. Вироби з обпаленої глини мають назву кераміка.

Номер слайду 11

Навчилися люди і ткацтва. Вони виготовляли тканину з вовняних ниток на найпростіших ткацьких верстатах. Кераміка та тканина стали першими штучними матеріалами,винайденими людством.

Номер слайду 12

4. Перші поселення Люди доби неоліту перейшли до осілого способу життя. Вони почали жити в поселеннях і вирощувати рослини. Поселення розміщували на височинах поблизу річок. Найвідомішими дослідженими поселеннями доби неоліту є Чатал-Хююк (сучасна Туреччина) та Єрихон (Палестина). На території України добі неоліту відповідає буго- дністровська археологічна культура.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Перевірте отриманні знання Гра «Неоліт»

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Линчак Олена Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
21 жовтня 2019
Переглядів
17070
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку