Презентація на тему: "Нова українська школа - новий зміст освіти"

Про матеріал
«Нова́ украї́нська шко́ла» (НУШ) — реформа[1] шкільництва Міністерства освіти та науки, яка передбачала створення школи, де діти будуть навчатися через діяльність, «у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті»[2]. 2017—2018 навчального року 100 шкіл тестували новий стандарт, з 2018—2019 року усі перші класи навчаються за ним[3]. Успіхів!)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нова українська школа – новий зміст освіти

Номер слайду 2

Нова українська школа

Номер слайду 3

Новий зміст освіти, заснований на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільствіКонцепція НУШ (затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 р. № 988-р) передбачає:

Номер слайду 4

Компетентності НУШ:спілкування державною (і рідною у разі відмінності) мовами;спілкування іноземними мовами;математична компетентність;основні компетентності у природничих науках і технологіях;інформаційно-комунікаційна компетентність;уміння вчитися впродовж життя;ініціативність і підприємливість;екологічна компетентність;соціальна та громадянська компетентності;обізнаність та самовираження у сфері культури;екологічна грамотність та здорове життя.

Номер слайду 5

Наскрізний процес виховання, який формує цінностіКонцепція НУШ передбачає:

Номер слайду 6

Концепція НУШ передбачає: Умотивований учитель, який має свободу творчості й розвивається професійно

Номер слайду 7

Педагогіка, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками. Концепція НУШ передбачає:

Номер слайду 8

Орієнтація на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм. Концепція НУШ передбачає: Дитиноцентризм – модель виховання та навчання дитини, призначення якої розширення її життєвого шляху та саморозвитку, увага до системи її цінностей та інтересів задля формування в неї основ життєвої компетентності.

Номер слайду 9

12 років освіти;навчання з 6 років. Нова структура школи, яка дає змогу добре засвоїти новий зміст і набути компетентностей для життя. Концепція НУШ передбачає:

Номер слайду 10

Концепція НУШ передбачає: Децентралізація та ефективне управління, що надасть школі реальну автономію. Справедливий розподіл публічних коштів, який забезпечує рівний доступ усіх дітей до якісної освіти

Номер слайду 11

Концепція НУШ передбачає: Сучасне освітнє середовище, яке забезпечить необхідні умови, засоби і технології для навчання учнів, освітян, батьків не лише в приміщенні навчального закладу

Номер слайду 12

Якщо ти хочеш зміну в майбутньому - стань цією зміною в сьогоденніМагатма Ганді

Номер слайду 13

У кожного є крила для польоту, лиш тільки треба захотіти злетіти…

pptx
Додано
15 вересня 2023
Переглядів
1170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку