Презентація на тему "Організація робочого місця слюсаря"

Про матеріал
Презентація на тему "Організація робочого місця слюсаря" для здобувачів освіти за спеціальностю слюсар з ремонту ДБМ та тракторів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Організація робочого місця слюсаря з ремонту ДБМ та тракторів»Робоче місце – зона трудової діяльності виконавця, устаткована предметами і знаряддями праці, а також засобами, потрібними для виконання конкретного виробничого завдання.

Номер слайду 2

Інструменти для робочого місця слюсаря: Набір головок;Набір викруток;Молотки;Набір гайкових ключів;Набір різних за величиною зйомників;Динамометричні ключі;

Номер слайду 3

Підйомно -траспортне обладнання

Номер слайду 4

Загальні відомостіСлюсарно-складальні роботи виконуються при збірці вузлів з окремих деталей і при збірці тракторів з окремих вузлів. Слюсарно-ремонтні роботи з метою підтримки працездатності устаткування полягають у виправленні або заміні зношених і пошкоджених деталей тракторів.

Номер слайду 5

Продуктивність праці та якість виготовлених виробів багато в чому залежить від правильної організації робочого місця слюсаря і його технічного обладнання. Робочим місцем називається певна ділянка виробничої площі цеху, майстерні, закріплена за даним робітником чи бригадою робочих. Призначена для виконання певної роботи і впорядкована відповідно до її характеру обладнанням, пристроями, інструментом та матеріалами

Номер слайду 6

Робоче місце. Робоче місце слюсаря повинно бути оснащене пристроями (верстаком, стільцем, шафою або стелажем), необхідними для високопродуктивної роботи.

Номер слайду 7

Основні вимоги до дотримання певного порядку на робочих місцях: Усе необхідне для роботи має знаходитися під рукою, щоб можна було одразу знайти потрібний предмет.Інструменти та матеріали, якими під час роботи користуються частіше, розміщують ближче до себе, а ніж ті, що застосовуються рідше; всі предмети розташовують приблизно на висоті пояса.Інструменти та пристрої розташовуються так, щоб їх зручно було брати відповідною рукою. Не можна класти один предмет на інший або на оброблену поверхню. Документацію тримають у зручному для користування та гарантованому від забруднення місці. Заготовки й готові деталі зберігають так, щоб вони не загромаджували проходи і щоб робітнику не доводилось часто нагинатися, якщо треба взяти ту чи іншу заготовку або виріб; легкі предмети кладуть вище, а важкі нижче.

Номер слайду 8

Робочий, контрольно вимірювальний інструмент                                 

Номер слайду 9

Організація робочого місця слюсаря з ремонту ДБМ та тракторів.

Номер слайду 10

Сучасне місце слюсаря

Номер слайду 11

Вимоги охорони праці при роботі з слюсарним інструментом

pptx
Додано
11 січня 2023
Переглядів
734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку