Продуктивність праці та якість виготовлених виробів багато в чому залежить від правильної організації робочого місця слюсаря і його технічного обладнання. Робочим місцем називається певна ділянка виробничої площі цеху, майстерні, закріплена за даним робітником чи бригадою робочих. Призначена для виконання певної роботи і впорядкована відповідно до її характеру обладнанням, пристроями, інструментом та матеріалами
Основні вимоги до дотримання певного порядку на робочих місцях: Усе необхідне для роботи має знаходитися під рукою, щоб можна було одразу знайти потрібний предмет.Інструменти та матеріали, якими під час роботи користуються частіше, розміщують ближче до себе, а ніж ті, що застосовуються рідше; всі предмети розташовують приблизно на висоті пояса.Інструменти та пристрої розташовуються так, щоб їх зручно було брати відповідною рукою. Не можна класти один предмет на інший або на оброблену поверхню. Документацію тримають у зручному для користування та гарантованому від забруднення місці. Заготовки й готові деталі зберігають так, щоб вони не загромаджували проходи і щоб робітнику не доводилось часто нагинатися, якщо треба взяти ту чи іншу заготовку або виріб; легкі предмети кладуть вище, а важкі нижче.