Презентація на тему "Планетарні передачі"

Про матеріал
Про матеріал План заняття Планетарні передачі 1.Будова планетарної передачі, її переваги та недоліки. 2. Область застосування. 3. Передатні відношення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЛАНЕТАРНІ ПЕРЕДАЧІВикладач Шумляковська Юлія Анатоліївна

Номер слайду 2

Планетарні передачі1. Будова планетарної передачі, її переваги та недоліки.2. Область застосування.3. Передатні відношення.

Номер слайду 3

Планетарні передачі

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Види планетарних передач

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Передаточне відношення передачіОднорядна планетарна зубчата передача

Номер слайду 10

Водило разом із сателітами обертається навколо центральної осі, а сателіти обкочуються по центральних колесах і обертаються навколо своїх осей, здійснюючи рухи, подібні до руху планет. При нерухомому колесі 2 рух передається від колеса 1 до водила h або навпаки. Планетарну передачу, здійснювану рухомими ланками (обидва центральні колеса і водило), називають диференціалом. За допомогою диференціала один рух можна розкласти на два або два рухи скласти в один: від колеса 2 рух можна передавати одночасно колесу 1 і водилу h або від коліс 1 і 2 до водила h.

Номер слайду 11

Для визначення передаточного відношення планетарної пере-дачі використовується метод Вілліса – метод зупинки водила. де ω1 – ωh і ω2 - ωh -кутові швидкості коліс 1 і 2 відносно водила  h;Z1 і Z2 –числа зубців коліс 1 і 2. Для реальної планетарної передачі (колесо 2 закріплене нерухомо, колесо 1 –ведуче, водило h- ведене) при ω2 = 0 отримаємо. Для однорядної планетарної передачі u=1,25…8, для багатоступінчастихu=30…1000, для кінематичних передач u більше 1600. Чим більше переда-точне відношення , тим менший ККД (0,99…0,1).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Область застосування планетарних передач Планетарні передачі застосовують як редуктори в силових переда-чах і приладах , в коробках передач автомобілів і іншої самохідної техніки, в диференціалах автомобілів, тракторів і т.д. Широкого застосування планетарні передачі набули в автоматич-них коробках передач автомобілів завдячуючи зручності управління Передаточними числами (перемиканням передач) і компактності. Планетарні передачі зустрічаються в механізмах приводу ведучих колессучасних велосипедів. Часто застосовують планетарну передачу суміщену з електродвигуном (мотор-редуктор, мотор-колесо).

Номер слайду 14

Мотор-редуктор планетарний. ЗМПМотор-колесо планетарний. Планетарна втулка Rohloff Speedhub

pptx
Додано
29 березня 2021
Переглядів
1131
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку