Презентація на тему "Поняття про нещасні випадки, причини"

Про матеріал
Презентація на тему "Поняття про нещасні випадки, причини" викристовується при викладанні теми з предмету "Охорона праці" розділ І "Правові та організаційні основи охорони праці" для учнів системи профтехосвіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про травматизм Нещасні випадки, причини.

Номер слайду 2

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Поняття про травматизм. Травма - це стійкий розлад здоров’я працюючого внаслідок дії зовнішнього середовища.

Номер слайду 3

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Виробнича травма - це наслідок дії на організм людини різних зовнішніх виробничих факторів.

Номер слайду 4

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Травмування можливе внаслідок дій

Номер слайду 5

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Нещасний випадок — це збіг обставин, внаслідок яких людина травмується або гине.

Номер слайду 6

Приклади нещасних випадків травми, гострі професійні захворювання та отруєння, теплові удари, опіки, обмороження, утоплення, враження електричним струмом, блискавкою, ушкодження в наслідок аварій, пожеж, стихійних лих, контакту с тваринами, комахами та іншими представниками фауни и флори.

Номер слайду 7

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Небезпечний виробничий фактор це фактор, дія якого на працюючого у відповідних умовах, призводить до травми або іншого раптового погіршення здоров’я.

Номер слайду 8

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com — це фактор, дія якого на працюючого призводить до професійного захворювання. Шкідливий виробничий фактор

Номер слайду 9

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Професійні захворювання - це наслідок багаторазової, тривалої дії на організм людини відповідних виробничих шкідливих факторів: пилу, пару, газів, шуму, вібрації, випромінювань тощо. До професійних захворювань відносять також і професійні отруєння.

Номер слайду 10

Нещасний випадок Нещасний випадок на виробництві — це раптовий вплив на працівника небезпечного виробничого фактора чи середовища, в результаті якого було завдано шкоди його здоров'ю або смерть. За кількістю постраждалих нещасні випадки бувають поодинокі і групові (одночасно з двома і більше працівниками)

Номер слайду 11

Нещасні випадки, які люди отримують вдома, в повсякденному побуті або на вулиці узагальнено називають невиробничими.

Номер слайду 12

Наслідком нещасного випадку може бути перевід потерпілого на легшу роботу; одужання потерпілого; встановлення потерпілому інвалідності; смерть потерпілого.

Номер слайду 13

Основні причини виробничого травматизму Організаційні Технічні Психофізіологічні Санітарно-гігієнічні

Номер слайду 14

Організаційні порушення трудової і виробничої дисципліни; незадовільне утримання і недоліки в організації робочих місць; відсутність цільового інструктажу; помилки в навчанні безпечним прийомам праці, тощо.

Номер слайду 15

Технічні незадовільний технічний стан машин, механізмів; порушення або недосконалість технологічного процесу; порушення вимог безпеки та технологічного процесу при експлуатації транспорту; неякісне проведення технічного обслуговування і ремонту машин

Номер слайду 16

Санітарно-гігієнічні невідповідність метеорологічних умов санітарним нормам; підвищений вміст виробничого пилу, а також отруйних речовин в повітрі; незадовільний санітарний стан приміщень; незадовільне освітлення.

Номер слайду 17

Психофізіологічні: нервово-психічні навантаження; незадовільний психологічний клімат в колективі; антропологічна невідповідність працюючого умовам праці; алкогольне сп'яніння;

ppt
Додано
3 грудня 2021
Переглядів
3578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку